G4Media.ro

Colegiile centenare au fost eliminate din textul Planului Național de Redresare lansat…

Ludovic Orban / Foto: Captura Facebook.com

Colegiile centenare au fost eliminate din textul Planului Național de Redresare lansat în dezbatere

Forma finală, lansată joi seara în dezbatere publică, a Planului Național de Redresare și Reziliență nu mai conține nicio referire la colegiile centenare, așa cum conținea draftul documentului despre care a scris în exclusivitate Edupedu.ro.

Sintagma „colegii centenare” a fost eliminată din textul documentului prezentat în draft, fiind păstrată finanțarea de 500 de milioane de euro pentru “60 centre de educație bazate pe inovație, creativitate și specializare inteligentă.”

Au rămas în document detaliile tehnice – faptul că banii alocați sunt 500 milioane de euro, că alocarea merge spre “60 de centre” care au 30.000 de elevi.

În loc de “investiții în colegii naționale de educație centenare”, în documentul final apare “investiții în unități de învățământ preuniversitar de stat pentru acces la educația bazată pe inovație, creativitate și specializare inteligentă”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Evident, ideea cu finantarea colegiilor centenare a venit dinspre ministerul de resort.
    PNL ar trebui sa se angajeze ca nu o vom mai vedea ministru pe aceasta catastrofa de Anisie, o insulta pentru ce-a mai ramas bun din invatamantul romanesc!
    Daca printre liberali nu exista personalitati de valoare, sa apeleze la unele dinafara partidului.
    A fost un rau facut natiunii faptul ca, avand nevoie sa se adapteze pandemiei, Scoala romaneasca a fost data pe mana asemenea nulitati si a sfatuitorilor ei, evident niste mediocri, care au produs o adevarata zapaceala.

    • In viitorul guvern, sper ca USR+ sa primeasca acest portofoliu. Daca nici cu astia nu se poate schimba modul de a face educatie atunci…

  2. ,,Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba!” zice o vorbă din bătrîni înțelepți și fără școală. Deci nu mai dăm 500.000.000 euro către ,,colegii centenare” ci doar către “60 centre de educație bazate pe inovație, creativitate și specializare inteligentă”; păi și cu celelalte ,,centre de educație”, care sunt, pe cale de consecință, ale celor ,,mai proști”, ce facem, onor liberali?! Ii pregătim pe primii să devină inventatori, creatori și specialiști în IA iar pe cei din urmă să ajungă miniștri și parlamentari?!
    Curat ,,redresare”! Curat ,,națională”!
    Unde ești tu, Mircea Miclea?

  3. Bani aruncati in vant.
    In scoli si universitati cercetarea si inovatia se face cu sponsorizari din mediul privat.
    Privatul are capacitatea de a verifica daca proiectul are viitor sau nu. Niciodata nu arunca banii in vant.
    Asta cu bani de la buget este hai sa mai aruncam niste bani pe niste salarii babane.