G4Media.ro

Clinicile ruseşti riscă o penurie de botox în urma deciziei companiilor occidentale…

Sursa foto: Pixabay

Clinicile ruseşti riscă o penurie de botox în urma deciziei companiilor occidentale de a părăsi piaţa rusă, pe fondul războiului din Ucraina

Clinicile ruseşti riscă o penurie de botox în urma deciziei companiilor occidentale de a părăsi piaţa rusă, pe fondul războiului din Ucraina, declară cercetătorii farmaceutici, potrivit cotidianului Kommersant, citat de The Moscow Times.

Importurile de Botox cosmetic şi medical au înregistrat o scădere de trei ori la 74.500 de unităţi între ianuarie şi martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit RNC Pharma.

„Scăderea ofertei de Botox provoacă deja îngrijorare în rândul clinicilor”, a declarat Yulia Frangulova, co-fondatoare a asociaţiei ruse a clinicilor de medicină estetică NAKEM.

Lanţul de clinici de sănătate Medsi a precizat pentru Kommersant că proviziile sale de Botox şi alte medicamente injectabile vor dura trei luni.

Îngrijorările cu privire la penuria botoxului au fost agravate de anunţul făcut de producătorul de Botox, AbbVie, în martie, potrivit căruia a suspendat operaţiunile cu produsele sale cosmetice, care au reprezentat un sfert din importurile Rusiei anul trecut.

Rusia a importat 30% din proviziile anuale de Botox şi alte produse care atenuează ridurile în noiembrie şi decembrie 2021, a declarat directorul de dezvoltare al RNC Pharma, Nikolai Bespalov, pentru Kommersant.

Alţi doi producători de produse pentru reducerea ridurilor, compania franceză Ipsen şi compania germană Merz, şi-au restabilit aprovizionarea după ce au anunţat iniţial că vor sista producţia, a spus Frangulova de la NAKEM.

Potrivit RNC Pharma, importurile companiei Ipsen au scăzut cu 31% şi cele ale companiei Merz cu 3% în acest an.

Scăderea importurilor de botox a coincis cu o creştere anuală de 12% a cererii de injecţii în ianuarie-aprilie, potrivit sondajului NAKEM, realizat în 134 de clinici.

Clinicile sunt pregătite să înlocuiască produsele occidentale de reducere a ridurilor cu cele ruseşti, a căror producţie a crescut cu aproximativ 70%, până la 105.000 de unităţi în acest an, în eventualitatea unor întreruperi a aprovizionării sau a creşterii preţurilor.

Potrivit Medsi, preţurile au crescut în cazul medicamentelor injectabile interne.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Putin s-ar putea să folosească arma nucleară strategică pentru așa ceva! Nu puteți lăsa o putere nucleară fără botox!!! Multă prudență!

  2. Sa trecem de la neoameni la civilizatie : lituanienii au strans vreo 6mil euro in cateva zile ca sa cumpere un Bayraktar de la turci pentru Ukr, dar turcii au decis sa doneze gratis drona ucrainienilor si de banii ramasi lituanienii sa le cumpere munitie. Ma intreb de obtin rusii in mod similar de la partenerii lor chinezi, brazilieni, indieni etc.

  3. nasol! toti trolii botoxati la creier de pe g4 vor suferi :)))))))))))))))))
    NASPA! v-am zis sa spalati putina cat mai e timp, acum e tardiv.

  4. Las’ că se descurcă ei.
    Extract de hrișcă.

  5. Ce se va ce putzin ca nu mai are cu ce sa o botuxeze pe curvistina lui. Propun sa o pugilez eu un pic sa ii umflu ochii. Nu o sa mai aiba nevoie de farduri!

  6. Las ca le umfla americanii botu’