G4Media.ro

Clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu: România are prezență…

Clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu: România are prezență zero la specializări ca Educația, Dreptul, Administrația sau Științele Politice

Universitățile românești lipsesc cu desăvârșire din cele mai multe capitole, în clasamentul internațional QS al instituțiilor de învățământ superior, după domenii și specializări de studiu, dat publicității miercuri noapte. Clasamentul pe 2021, realizat de compania Quacquarelli Symonds din Marea Britanie, furnizoarea unora dintre cele mai cunoscute astfel de topuri, include mai multe universități românești, în special în domeniile tehnice și ale științelor. Dar prezența acestora se observă în jumătatea inferioară sau spre finalul clasamentelor internaționale pentru subiectele respective. Instituțiile românești lipsesc total din clasamentele pe subiecte precum științele educației, dreptul, administrația sau științele politice.

Clasamentul este împărțit pe cinci domenii de studiu, fiecare cu un clasament general. Aceste domenii sunt împărțite la rândul lor pe specializări, fiecare cu propriul clasament internațional, ce cuprinde sute de facultăți.

  • Clasamentele iau în considerare patru parametri: reputația academică, reputația angajatorilor, citări, Indexul H ce măsoară productivitatea și impactul lucrărilor publicate de cercetători. Detalii despre metodologie – aici

În total sunt cinci domenii și 51 de specializări. Aproape 60 de clasamente, cu mii de listări în total. Dintre acestea, României îi revin doar 32 de apariții cu totul, pe domenii și specializări.

Universitate românească – număr total de apariții:

  • Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – 9 apariții fiecare
  • Universitatea Politehnică din București – 5 apariții
  • Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – 4 apariții
  • ASE București – 2 apariții
  • Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, USAMV Cluj-Napoca și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca figurează cu câte o apariție

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. In România îți trebuie doar Academia Naționala de Informații ca sa fii o elita.

  2. Vad ca Universitatea de medicina Carol Davila a cazut sub toate ranking-urile. Era si ea pe la 800-1000 acu ceva timp. Adevarul e ca educatia romaneasca e la coada sau dupa coada. D-aia pleaca studentii prin Europa . Dupa ce pleaca mai vin cativa inapoi de dor de tara sau de parinti.
    Apoi ii ia mass media si jurnalistii in colimator si ii umple de noroi (anumiti jurnalisti). Ii cauta ce au mancat si ce au baut si cine e mama lor ca sa ii inlocuiasca repede.

    • Avem prezenta zero la specializări ca Educația, Dreptul, Administrația sau Științele Politice, dar Romania colcaie de specialisti in exact domeniile pomenite mai sus! Caricaturile de specialisti scosi precum carnatii din masina de tocat de caricaturile de facultati particulare si-au gasit mediul perfect de dezvoltare intr-o societate in care impostura si incompetenta sunt atuuri, nu dezavantaje. Ajunge doar sa te uiti pe cv-urile a numerosi alesi ai poporului ca sa-ti dai seama de amploarea fenomenului „specialist pe hartie, nulitate in realitate”.

  3. E ridicol! ce fel de oameni ne vor reprezenta la coada la Ambasada Spaniei sau Angliei cand se fac inscrierile la capsuni?

    • Mda, m – ai zdrobit, capsuni de … Anglia, sunt celebri, probabil ca tu numai din aia consumi, mai las – o …

  4. Asa..si ce daca ? au buget mai mare cei din clasament ? Nu. Au mai multi studenti > Nu. Pulimea vine oricum, studentii nu ‘citesc clasamente’. Deci care-i avantajul pt. a fi in clasamente ?
    Cei de la disciplinele mentionate, mai ales Drept, e clar..sint doar dupa cascaval si pensii speciale, nu clasamente.
    Despre ce vorbiti voi, atunci ?
    Prost sa fii, ‘Dreptul’ sau scoala de ‘expert in..’ sa faci, restul vine de la sine. Ba in politica, ba intr-un CA, ba sef de post, ba general, ba ‘Gheorghita’, ba subprefect, etc. etc..etc..pt. astea n-ai nevoie de carte si clasamente, ci de o hirtie (diploma). Voi nu v-ati trezit ?
    Pe scurt, nu vedem padurea din cauza unei crengute. Nu prezenta in clasament conteaza, ci intregul sistem educational ce este ‘rotten and smelly’. Si asta nu se rezolva cu ‘clasamente’, la fel dupa cum cei 2-3 olimpici la mate nu salveaza rahatul de sistem de invatamint din Hirtoapele din vale..Iar studentii habar n-au ce si cum in viata reala.