G4Media.ro

Ciolacu: E normal ca și managerii români să fie plătiți la nivelul…

Sursa Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ciolacu: E normal ca și managerii români să fie plătiți la nivelul companiilor multinaționale, dar când depășesc veniturile președintelui României să intre în logica supraimpozitării / Nu a vorbit nimeni despre suprataxarea salariilor din mediul privat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu s-a discutat despre supraimpozitarea salariilor în mediul privat, dar întrebat despre impozitarea profiturilor companiilor, a afirmat că este normal ca și managerii români să fie plătiți la nivelul companiilor multinaționale, dar când depășesc veniturile președintelui României să intre în logica supraimpozitării. Liderul PSD nu a precizat clar dacă se referă la managerii din companiile de stat sau din cele private.

Marcel Ciolacu a vorbit despre suprataxarea veniturilor șefilor din autoritățile de reglementare ale statului, care au salarii la nivelul celor din Uniunea Europeană:

„Anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au niște dispoziții venite de la UE să respecte o anumită salarizare care depășește venitul președintelui României. Principalul demnitar e președintele României, e primul om în stat.”

Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură, iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni și a închide acest capitol cu legea pensiilor speciale, cu legea pensiilor și cu legea salarizării. E total incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condițiile actuale din România și să mai îndrăznești și să vii să te angajezi în sistemul public. Sunt ferm convins că vom găsi constituțional soluția cea mai bună să închidem această nedreptate care se întâmplă în acest moment în societatea românească”, a afirmat apoi liderul PSD.

Întrebat dacă se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri, Marcel Ciolacu a avut următoarele replici:

Reporter: Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și…?

Marcel Ciolacu: Dorim un management care să fie la nivelul unor companii multinaționale, e normal ca și managerii români să fie plătiți la același nivel, dar când ai depășit veniturile președintelui României intervii în această logică.

Reporter: Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri?

Marcel Ciolacu: E o propunere care s-a mai discutat. În acest moment eu am propus să venim cu 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pe o perioadă limitată de timp. (…) Nu s-a decis acest lucru să fie luat în calcul în interiorul coaliției.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu pe larg:

  • Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieșit la pensie la 40-45 de ani, exact la maturitea profesională, să te reangajezi la stat și să ai un cumul care depășește salariul președintelui României. Mi s-a părut corect să ridicăm această problemă în coaliție. Eu am ridicat-o.
  • Vedem la latura constituțională dacă prin lege putem să interzicem cuiva dreptul la muncă, dacă nu mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depășesc. (…)
  • Eu vorbesc de cumul în acest moment și aici s-a axat. Anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au niște dispoziții venite de la UE să respecte o anumită salarizare care depășește venitul președintelui României. Principalul demnitar e președintele României, e primul om în stat.
  • Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură, iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni și a închide acest capitol cu legea pensiilor speciale, cu legea pensiilor și cu legea salarizării.
  • E total incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condițiile actuale din România și să mai îndrăznești și să vii să te angajezi în sistemul public.
  • Sunt ferm convins că vom găsi constituțional soluția cea mai bună să închidem această nedreptate care se întâmplă în acest moment în societatea românească.
  • Dacă vorbim de impozitare, se poate introduce prin OUG, să vedem cât de constituțional și nu, dacă vorbim de cumul și interzicerea unui drept constituțional, categoric va fi numai prin lege.
  • Și eu și primul ministru am cerut ministrului de Finanțe să ne aducă pe categorii de venituri.
  • Am înțeles că într-o săptămână Ministerul Finanțelor va veni cu toate datele ca să putem să luăm decizia. … Vom vedea propunerile de la Ministerul Finanțelor în funcție de veniturile care sunt.
  • Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și…? Dorim un management care să fie la nivelul unor companii multinaționale, e normal ca și managerii români să fie plătiți la același nivel, dar când ai depășit veniturile președintelui României intervii în această logică.
  • Se discută și despre companii, despre posibilitatea de a opta între impozit pe profit de 16% și impozit de 1% pe cifra de afaceri? E o propunere care s-a mai discutat. În acest moment eu am propus să venim cu 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pe o perioadă limitată de timp. (…) Nu s-a decis acest lucru să fie luat în calcul în interiorul coaliției.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. cum nu a vorbit nimeni de supraimpozitarea salariilor la privat? dar declaratiile lui ciuca si ale lui iohannis privind constitutionalitatea si nevoia de a aplica supraimpozitarea la toate salariile ca sa fie constitutionala?

  2. Vine 1 mai, p00limea sta la coloana pe DN1, unii sunt deja in drum spre Grecia sau Bulgaria….Normal, ce sa faca si ciolacii si ciucii….mai cresc niste impozite, ca pensiile speciale le-au rezolvat.
    P1ua in ea de tara

  3. e anormal sa ai pensie – chiar si speciala de peste 20.000 de lei. nicio pensie nu ar trebui sa fie mai mare de 75 – 80 la suta din salariu. e anormal sa nu calculezi pensia pe baza de contributivitate si pe baza perioadei lucrate. e anormal ca pensia sa fie 80 sau 90 la suta din ultimul salariu cu tot cu sporuri. e anormal sa iesi la pensie la 48 de ani cu pensie intreaga. e anormal sa iesi la pensie la 48 sau 50 de ani si sa te angajezi tot la stat pe salariu la fel de urias. e anormal si nu ar trebui sa fie nici legal sa poti cumula pensia de varsta cu alta pensie speciala si cu alta pensie de serviciu si cu salariu la stat.

    • Nu se sta pana la 48. De obicei se iese intre 43 si 45. Dar atata timp cat ei merg la vot si restul nu prea e normal. Atata timp cat jumatate din tara zice ca nu merge la vot ca si asa nu se schimba nimic e foarte normal. Ba mai mult, acum o parte din aia anti PSD-PNL care mai mergeau la vot data viitoare o sa voteze cu AUR, ca atata ii duce capul. Deci ce vrei? Aia care voteaza isi impart prada, aia care au stat acasa se uita si vad cum prada pe care astia si-o impart sunt banii lor. E foarte normal.

    • Elveția: pensia de la stat maximă 2600 CHF. La noi trăiesc boierește ăștia, nu ca săracii ăia de elvețieni cu infrastructura lor și sistemul lor sanitar.

  4. nu mai vad nicio urma de ratiune in toata harababura asta. nici nu-ti dai seama daca ei sunt atata de agramati in mod natural sau vorbesc la misto sa treaca vremea.

    • mai vorbesc si la misto, ca sa se abata atentia de la faptul ca nu desfiinteaza nicio pensie speciala. Vor sa provoace putina discordie cu impozitarea asta ca sa uite lumea de speciali.

  5. Veti vota PSD din nou, in jur de 31% si PNL, in jur de 18%, fiindca nici voi nu sunteti mai destepti.

  6. Baiatul asta pare picat de pe Marte. Acum a aflat ce nenorociri se intampla in tara asta si e revoltat.

    Desi el si partidul lui au stat la putere 10 ani din ultimii 12. Ei au votat pensii speciale din greu. Ei au intesat administratia publica, regiile si consiliile de administratie cu pile si clientele politica, si ea platita din greu. Ei au permis cumulul pensiei cu salariul in mediul public (cumulul a fost reintrodus prin votul Parlamentului, prin Legea nr.134, în 2014, când România era guvernată de Alianța PSD – UNPR – ALDE.) Ei au aprobat toate schemele de persponal si tot sistemul asta de salarizare.

    Mai convinge cineva Marcel pe cineva cu basmele astea?

  7. Îl doare pe Ursuleț la BTcartonat de Patronat…

  8. Tipul e paralel cu problemele economice. Aștept cu groază să-l văd premier, cred că va face praf economia in doar 6 luni.
    Cică face el dreptate socială reducând salariile la privat la nivelul președintelui României !
    Tipul habar nu are cu ce se ocupa managementul din privat. O multinațională poate avea capital de 10-20 de ori mai mare decât PIB-ul României, iar CEO să administreze afaceri de multe sute de miliarde. Îl compară cu Iohannis, care doarme la plaja in timpul serviciului și care nu răspunde decât de câteva secretare și niscaiva consilieri, probabil toți mai deștepți decât el ??
    Iohannis probabil că nu merită, la cât muncește, nici aia 2960 de euro Neti leafă pe luna, pe când un administrator de companie răspunde de producție, desfacere, bilanțul economic, gestiunea a zeci de mii de angajați, site-uri multiple, transport de marfa, piata de capital, politici de expansiune, etc. etc.
    Iohannis sau Ciolacu nu sunt șefii niciunui angajat de la privat, nici lucrător, nici șef, și nu au cum sa dirijeze politica salarială a firmelor, chiar daca se cred, unul Napoleon și celălalt Che Guevara !
    Cred că Ciolacu a înnebunit, sau abia acum aflam exact cat înțelege din ce se întâmplă în jurul lui !