G4Media.ro

Ciolacu, atac la Drulă: Investiţiile în infrastructură au crescut cu 70% faţă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, atac la Drulă: Investiţiile în infrastructură au crescut cu 70% faţă de 2021, când era domnul ministru „Rangă” / ”Sunt investiţii record de infrastructură în acest an”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că în acest an investiţiile în infrastructură au crescut cu aproximativ 70% faţă de 2021, când ministru al Transporturilor era Cătălin Drulă, informează Agerpres.

Ciolacu a susţinut, la începutul şedinţei Guvernului, că în acest an se înregistrează investiţii „record” în domeniul infrastructurii, totalizând 64 de miliarde de lei în execuţia bugetară pentru primele zece luni.

„Avem astăzi pe ordinea de zi şi câteva proiecte de infrastructură, exproprieri şi aprobări de indicatori tehnico-economici pentru mai multe loturi de autostradă, plus o solicitare de suplimentare a bugetului pentru Ministerul Transporturilor, care vine absolut normal, având în vedere ritmul lucrărilor. Înţeleg că astăzi chiar se deschide lotul 2 de autostradă de pe noua centură a Capitalei. Sunt investiţii record de infrastructură în acest an şi asta explică suma fără precedent a investiţiilor, respectiv 64 de miliarde de lei, în execuţia bugetară pe zece luni din anul 2023. Suntem la 35% faţă de 2022 la investiţii, unde v-aţi concurat dumneavoastră pe dumneavoastră, domnule Grindeanu, iar comparativ cu 2021, când era domnul ministru ‘Rangă’, investiţiile erau la 38 de miliarde, creşterea este de aproximativ 70%”, a transmis prim-ministrul.

El a adăugat că, în această săptămână, România a atins 90% în ceea ce priveşte absorbţia banilor europeni din exerciţiul financiar ce se va încheia la finalul anului.

„Ţinând cont că mai avem şi luna decembrie, sunt ferm convins că Ministerul Fondurilor va depăşi acest procent. Ultimul exerciţiu financiar închis de România a fost la 54%, din câte-mi aduc eu aminte”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a menţionat şi derularea unor proiecte „mari” în domeniul sănătăţii, precum modernizarea şi furnizarea de echipamente pentru secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi. „Modernizarea şi furnizarea de echipamente pentru secţiile de terapie intensivă la nou-născuţi din România a primit OK-ul de la Comisia Europeană. Sunt 100 de milioane de euro din PNRR care ajung la 25 de unităţi sanitare din ţară”, a indicat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. adica Ciolacu, Grindea, „au inaugurat” marele pod de la braila…pana la prima problema..asteptam urmatoarele „inaugurari”

    • A ajuns un covrigar sa-i dea lectii unui absolvent de facultate din Canada Drula fiind un specialist in domeniul lui. Asteptam ca Ciolanu de Buzau sa ne bage C.A.S.S si la hartia igienica dupa ce a bagat pana si pe bonurile de masa.

  2. Investitii facute prin PNRR-ul pe care tov. Ciolacu afirma ca e al USR si e prost facut. Dar noi masuram realizarile in km nu in RON.

  3. Un prost cu a te si un altul care se stramba cand vorbeste. Halal ministri.

  4. Nu cumva Ciolacu este cel care a luat bacul pe la 50 de ani? Sau a intrat la facultate? Ce popor dă putere unor astfel de oameni?

    • un popor in care asistatii social sunt disciplinati si voteaza. Daca am iesi si noi toti la vot, poate…

    • Cosmin, dacă s-ar desființa votul universal – sau s-ar înființa un sistem de vot care să mai aibă și alte criterii, nu numai vârsta – atunci n-am mai depinde de votul tuturor covrigarilor și spălătoreselor…

    • @HerrH. Inteleg frustrarea, dar nu aveti dreptate. TOATE tarile pe are le admiram au vot universal, cu siguranta nu asta-i problema. @cosmin1 are, de fapt, dreptate – nu votul covrigarilor si spalatoreselor (altfel categorii profesionale la fel de respectabile ca oricare altele… chit ca aceea din urma nici nu cred sa mai existe) este problema, ci ABSENTEISMUL de la vot al unora ca noi.
      Chestiunea e indiscutabila, uitati-va pe statisticile tuturor rundelor de vot din cel putin ultimii 20 de ani. Aproape fara exceptie, categoriile de varsta si socio-profesionale cu cea mai scazuta prezenta la vot sunt EXACT acelea de la care te-ai astepta sa voteze impotriva status-quo-ului de care ne plangem aici – tinerii pana-n 35 de ani si adesea cei cu studii superioare, salarii bune etc.
      Vrem schimbare, da’ s-o faca altii si pentru noi, ca noi suntem putin ocupati, e ziua de ieseala in Centrul Vechi cu prietenii, s-au deschis magazine noi in mall etc.

    • @prostul
      din 2016 imi tot anulez votul si stau pe la cozi, Ce vrei? Nu vrei sa aiba drept de vot si la NObel covrigarii si cioraparese?

    • @ArsenieB. Recunosc sincer ca nu inteleg ce vreti sa spuneti.
      Daca ar exista un alt tip de vot decat cel universal – poate cenzitar, poate tinand cumva seama (si) de educatie, oricum, numai universal sa fie – nu inteleg cum asta ar schimba situatia dvs.
      Din acest mesaj si din conversatii cu alti forumisti, la alte articole, pare ca locuiti in Finlanda si deduc ca stati la cozi in ziua votului ca sa va anulati votul. Asa, si daca votul NU ar fi universal, ce-ati face – n-ati mai vota deloc, sau nu v-ati mai anula votul?!? Ce treaba are asta cu universalitatea votului?
      Sper ca nu va iluzionati ca, a doua zi dupa ce votul nu ar mai fi universal, listele s-ar umple de cetateni de isprava, tot unul si unul, creme de la creme, sa tot alegi… Nu, tot Ciolacu, tot Simion, tot Sosoaca, tot Rares Bogdan si, cu voia dvs., tot Drula ar fi pe liste. N-aveti cu cine vota acum, n-o sa aveti nici cand si daca sistemul n-ar mai fi universal.
      Ne amagim singuri. La starea clasei politice din Romania (si nu numai) si a Romaniei in general nu exista solutii simple si rapide, easy-fix-uri, deus ex machina.

    • P.S. Treaba cu Nobelul n-are nicio relevanta pentru aceasta discutie. Nobelul este o initiativa privata si n-are nimeni a se amesteca in felul in care organizatorii decid ca trebuie sa se voteze, cine voteaza etc.

  5. Pantomimă / grimase Ciocolacul & Grindinărutieră.

  6. Un mod de a nu discuta eșecul Schengen al Externelor.

  7. USR a un mare merit, a pus PUTORILE PSDNLUDMR la munca … dar ne-am obisnuit ca PEESEEDEEE sa fie aia mai smecheri politicieni, care fug cand e o criza, si apoi revin la putere cu datoriile platite si cu investitii pornite

    DECI ba gunoi CIOLACU 33!!!!! ANI voi PSDNLUDMR nu ATI MISCAT UN DEGET PENTRU AUTOSTRAZI IN MOLDOVA, USR A FACUT !!!!

  8. Experienta usr la transporturi s-o rezumat la poze si clipuri cu filmari. Atat stiu si astazi despre infrastructura mare. Despre administratie, totul la rezumat la tentativa de demolare a chioscurilor de la metrou. Au incercat totusi destructurarea unui cancer. La Cnair, nici macar n-au avut curajul sa incerce. Amuzant e ca si ei sunt exact ca restul. Ei stiu sa zica „asa nu se poate, asa nu e bine”. Cand a fost insa vorba sa si faca ceva, praf exact ca si restul. Evident ca acum ii racaie si pe drula si pe api ca se face ceva. Si urla

    • ti-ai ales bine numele, te reprezinta. Tu te rezumi la doar 8luni de guvernare cand nici nu erau partidul majoritar din coalitie. Eu zic mai bine ciocul mic, ca tot PSD sa dadea mare in2014 ca sta cu cortul pe autostrada Bv-Buc sa o termine. In loc sa ragai ca psdistii mai bine te uiti exact ce au facut si cu propuneri legislative au venit dar refuzate de marele USL. Mare iti e gradina

    • hai la mai mare cu 5%. PNl va f absorbit de psd. dar usr? schie fiecare membru cu partidul lui? Cainii latra caravana trece

  9. Bravo Drula ca le-ai dat de-a gata proiectele ca astia nu stiu nici sa isi scrie numele.
    Pacat ca nu sunt in stare sa termine nici un proiect.

  10. pacat ca si-a luat jucariile si a plecat. cand revine? niciodata