G4Media.ro

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat de președintele Iohannis

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat de președintele Iohannis

Florin Cîțu (47 de ani), actualul ministru al Finanțelor din guvernul demis Orban 1, s-a remarcat ca unul dintre liberalii cu cel mai virulent discurs anti – PSD. De altfel, majoritatea PSD din comisiile reunite de buget-finanțate din Parlament i-a dat aviz negativ de două ori, Cîțu fiind deseori atacat de social-democrați.

Senator din 2016, anul în care a intrat în politică, Cîțu s-a poziționat ca un adept al politicilor liberale și anti-etatist.

Cu toate acestea, politicile fiscale pe care le-a pus în practică de când a devenit ministru al Finanțelor au fost extrem de prudente. Proiectul de buget pe care l-a gestionat a fost unul ”conservator”, după cum el însuși l-a caracterizat, păstrând multe dintre măsurile populiste luate de precedentele guverne PSD, în condițiile în care eliminarea lor ar fi adus daune de imagine PNL.

Odată ajuns ministru, Cîțu a făcut publice deficitele lăsate în urmă de PSD și și-a asumat construirea bugetului 2020 pe un deficit bugetar de 3,6%, peste ținta de 3% asumată de România prin tratatele UE.

El a făcut o mișcare de forță, tăind din bugetul pe 2020 cea mai mare parte din bugetul PNDL 2, programul de dezvoltare locală destinat baronilor locali, indiferent de partid.

La ultima audiere ca ministru propus în guvernul Orban 2, Cîțu a avut o poziție surprinzătoare spunând că pensiile ar fi trebuit să fie mărite cu 40% încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie, așa cum prevede legea pensiilor promovată de PSD.

La finalul lunii ianuarie, Cîțu declara într-un interviu pentru G4Media.ro că dacă partidul îi va cere să candideze la Primăria Capitalei, ”se va implica”.

Înainte de a intra în politică, Cîțu a devenit la un moment dat un adversar al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, criticând deciziile de politică monetară ale Băncii centrale. Ulterior, tensiunile dintre cei doi s-au disipat.

Carte de vizită Florin Cîțu (sursa: Agerpres)

A absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University, potrivit alegeriparlamentare2016.ro.

A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.

A fost ales senator în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, cu prilejul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. A fost membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială (22-26 decembrie 2016), membru şi vicepreşedinte în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (22 decembrie 2016-31 ianuarie 2018), membru (27 decembrie 2016 – 23 septembrie 2018) şi preşedinte (1 februarie 2018-16 septembrie 2018) al Comisiei economice, industrii şi servicii, potrivit senat.ro.

Este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018).

De asemenea, este membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Georgia (din 26 aprilie 2017) şi membru şi vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Australia (din 26 aprilie 2017).

Foto: Florin Cîțu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

51 comentarii

  1. Câțu e opusul lui Teodorovici dar nu asa cum credeti voi.
    Un om care posteaza „idei” personale pe Facebook e cel puțin dus

    • Este greu de gasit o persoana mai potrivita si mai competenta ca d-l Catu.
      Cartea de vizita a lui Catu este seriozitatea, competenta si sacrificiul pentru binele Romaniei.
      Presedintele este genial, a facut o miscare magistrala.

  2. Hai cu alegerile anticipate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Haideti mafiotilor psd-isti la VOT in fata poporului. !!!!!

    • Ciolacu a spus in direct la Digi24: fâssss

    • Scrieți că a fost dat afară de la BNR pentru atacuri speculative la leu, scrieți că are bani în străinătate să nu plătească impozite.. Scrieți biografia adevărată nu povești de Ispirescu..

    • @Nae Ionescu :
      Nemernicul ! Cum atenteaza el la bunastarea tarisoarei, a Romanicii noastre, platind impozit afara si nefiind evazionist ca matale si ciracii matale pesedaci aci, inauntru ! :))))

  3. Mereu surprinzatoare politica mioritica!!!!

  4. Cel putin este scolit pe bune.
    De la videle la iowa….

  5. Frica mafiotilor comunisti Psd-proPonta–Alde-UDMR este mare fata de alegerile anticipate !

    Fug de alegeri anticipate ca potarnichile.

    • Capital e o sursa de informație egala cu 0. Parte din concernul EVZ, Fanatik si alte spelunci jurnalistice.

  6. De data asta nu prea mai exista scapare.

  7. Totul se petrece pe munca cetatenilor care privesc cu ochi de melc la televizor .
    Multi neintelegind nimic . Ba nu ; foarte multi inteleg numai daca si cind li se da ; pomana electorala din rodul muncii celor care trudesc . Partidele de stinga din tara asta pentru mine nu folosesc nici pe post de hirtie igienica . Un popor intreg la cap nu voteaza traseisti politici . Dar Romania este prea plina de dobitoci . Si uite d’aia avem circul asta politic ; pe munca noastra .

    • Postac corect, te suspendara pe ziare.com, si-ai revenit p-aci, cu zoaiele voastre psdiste, cara-te!

    • Aceeasi abordare, daca cineva nu iti impartaseste o afinitate sau daca isi permite sa fie apolitic, atunci e zoaie, mafie, etc. In linkurile de mai sus, ai pozitia BNR, ING, instanta judecatoreasca plus multe surse jurnalistice.
      In loc sa ataci ai putea argumenta macar ceva?

    • @Corect:
      „Apoliticule”, unde erai cand la Finante taia si spanzura nulitatea aia perfecta de Fernando de la Diskoteka ? :)))
      PS. Ti s-au terminat linkurile ?

  8. Citu e unul dintre cei mai buni specialisti implicati in politica. Mi-ar placea sa-l vad actionand independent si controlat mai putin de partid.

  9. Cind au ales o pe madam dancila nu am vazut atita vinzoleala pe internet. Inseamna ca e coapta rau. Alegeri anticipate mult asteptate! Din pacate psd inca va fi in parlament de aceasta data dar avem un mare plus scapa tara asta de toxici ca ponta si tariceanu. Posibil si udmr sa si reconsidere atitudinea. Usr imi pare ca inoata cam in ape tulburi. Sa speram ca e din cauza ca vor si ei ceva si nu e din cauza ideologiei lor comfuze

  10. Ce CV are omul.
    Ani lumina fata de chiparosul, domsoara de la carti de munca, fantele tampitel Teodorovici (de ce naiba trebuie sa cumosc numele asta ?!?!?).

    • Sa ai un asa CV inseamna multa munca pe bune, nu scoli de „balet si arte frumoase” absolvite de dancile si chiparosi (apropos, mai tineti minte cum idiotul a recunoscut in direct la TV ca a primit o diploma fara sa fi fost prezent la niciun curs).
      Sigur, intotdeauna o sa zica cineva si de rau, dar sa fim seriosi, omul are scoala.
      Pacat ca este de sacrificiu.

  11. Catu e unul din cei mai buni profesionisti ,cu o experienta cum nu prea intalnesti la politicienii de azi .Ar fi putut lucra in continuare intr-o banca , corporatie , in orice tara , cu succes si o remuneratie pe masura . A ales sa se intoarca in RO , satul de furtul si debandada din tara , si bine a facut !!! Chiar m-am gandit ca ar fi cel mai bun sa-l inlocuiasca pe Orban , inainte sa fie numit ….Presedintele e in asentimentul majoritatii romanilor, cu aceasta numire.

  12. Prin acestă desemnare președintele arată că nu înțelege , sau se preface că nu înțelege cum e cu democrația.
    Președintele nu poate desemna candidat pe cine vrea el , deoarece România nu este un trib african de acum 2000 de ani unde nu exista nici o lege , ci voința șefului de trib reprezenta Legea.Articolul 1 aliniatul 3 din constituție precizează că România este un stat de DREPT, DEMOCRATIC ȘI SOCIAL. Deci acțiunile președintelui trebuie să se situeze în cadrul constituțional și legal și nu în cel arbitrar.
    Prin urmare președintele nu poate ieși din spațiul democratic când face desemnarea. În prima parte a art. 103 se arată: ” ARTICOLUL 103
    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament” De ce trebuie să consulte partidul cu majoritate absolută?
    Pentru a se situa în cadrul democratic prevăzut la art.1/3. Aici este clar pentru toți că președintele nu poate face ce vrea el, ci este obligat să aplice principiul democratic : să desemneze candidatul din majoritatea parlamentară. Asta este democrația: se validează majoritatea nu minoritatea. În parlament o lege este adoptată , chiar dacă are și doar un singur vot mai mult , decât voturi contra. De ce? Pentru că aceasta este democrația: se validează majoritatea nu minoritatea.
    Și apoi cum poate primi votul de investire în parlament un guvern care nu are susținerea majorității parlamentare? Căci și la votarea guvernului în parlament se aplică principiul democratic: ai majoritate ești investit , ai minoritate ești picat .Așa că prin desemnarea unui candidat susținut de o minoritate, de fapt desemnare nu se face cu scopul de a trece în parlament , ci de a cădea în parlament .Ori logica desemnării este ca guvernul să treacă nu să cadă în parlament , deoarece potrivit art.80/2 : ” ARTICOLUL 80
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice” . O bună funcționare în cazul de față, însemnă să desemneze un candidat care să treacă și nu să pice la votul parlamentului. Președintele nu poate șantaja cu dizolvarea parlamentului ,partidele parlamentare, ca ele se alieze după bunul său plac și să susțină candidatul desemnat de el, deoarece potrivit art.80/2 ” ARTICOLUL 80
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. ” Deci el are funcție de mediator ,( om care ajută), nu de șantajor.
    Așadar președintele trebuie să țină cont de majoritățile formate de partidele politice, nu să forțeze alianțe după placul său prin șantaj cu dizolvarea parlamentului.
    Ori majoritatea în cazul de față , tocmai a fost probată prin trecerea moțiunii de cenzură. Este limpede , că prin trecerea moțiunii de cenzură s-a format o majoritate parlamentară în jurul partidului care a depus moțiunea de cenzură , și prin urmare din acest partid trebuia desemnat candidatul, deoarece el a coagulat acestă majoritate.
    Dar veți putea spune, cum zic unii, că majoritate a fost doar pentru căderea guvernului, respectiv a măsurii pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.
    Aici pot să spun că o atitudine de cugetare matură este acesta: dacă o majoritate parlamentară își asumă să cadă un guvern , trebuie să-și asume și ca ea să propună și să susțină un nou guvern . Din contră , o cugetare imatură , deci una copilărească este să cazi un guvern fără să-și asumi și responsabilitatea formării unui nou guvern.
    De fapt, la căderea guvernului Dăncilă, președintele a a știut că s-a format o majoritate în jurul partidului care a depus moțiunea de cenzură , căci de aici a desemnat candidatul și nu a desemnat-o din nou pe Dăncilă.
    Dacă atunci a știut că majoritatea este în jurul partidului care a depus moțiunea de cenzură și de acolo a desemnat candidatul, cum dar acum nu are același raționament?
    Președintele a jurat pe biblie să apere democrația. Ori prin desemnarea unui candidat susținut de o minoritate și nu pe cel susținut de o majoritate, el de fapt nu numai că nu apără , dar și distruge democrația.
    Pe de altă parte, președintele a fost ales prin vot majoritar. Și pentru că din primul tur nu a avut majoritate absolută s-a organizat al doilea tur nu pentru ca să fie declarat ales candidatul cu minoritate de voturi ci cel cu majoritate de voturi.
    Așa că președintele a putut învăța chiar din alegerea lui ca președinte, cum funcționează democrația.
    Cum dar în cazul de față , când nu este nici un partid cu majoritate absolută , președintele nu pricepe că el consultă partidele parlamentare , nu pentru a desemna pe cine vrea, ci pentru a identifica o majoritate din care să deseneze un candidat, așa cum s-a întâmplat în turul 2 pentru alegerea sa ca președinte . Sunt sigur că dacă era investit ca președinte candidatul care a fost susținut de minoritatea și nu de majoritatea alegătorilor în turul 2 era un mare scandal , și că toată lumea pricepea cum e cu democrația . Cum dar în cazul de față tot aceiași oameni nu înțeleg cum e cu democrația, când prin trecerea moțiunii de cenzură s-a probat prin vot unde este majoritatea?

    • Hai ca ne-ai rupt cu teoriile. Mai concret, tu pe cine crezi ca ar fi trebuit sa desemneze?
      Cum poti stabili cine face majoritatea inainte de votul din parlament? PNL a avut un guvern votat.
      Sa nu mai amintesc ca psd se zbate la 20% si speram sa progreseze catre 10% sau mai jos.

  13. Citu e scăparea noastră!!

  14. Păcat că va fi un premier de sacrificiu dar, pentru a ajunge la ANTICIPATE , nici un sacrificiu nu e prea mare ! CIUMA ROȘIE TREBUIE SĂ DISPARĂ ! După anticipate , când România va deveni o țară normală , mi-aș dori un guvern de PROFESIONIȘTI precum Florin Cîțu .

  15. Dupa desemnarea lui Florin Catu, PRMista Olguta a declarat aseara ca „nu se poate opri din ras”, dupa ce-a vazut numele lui Fl. Catu ca viitor Premier!
    Comparati acum CVul lui Florin Catu cu CVul lui Claudiu Manda, sotul analfabet al Olgutei: Claudiu Manda e absolvent pe seara, adica A MUNCIT in toti cei 4 ANI cat au durat cursurile, intre 1994 – 1998 la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune!
    In timpul asta Manda era mare „Contabil, Director economic SC MADEXIM SRL, societate cu profil vânzări engross şi endetail de produse agroalimentare”!!
    Intrat in PSD in 1997, a inceput „ascensiunea” pe functii numite politic, evident!
    Asa ajunge mare Director la director al Casei de Cultură a Studenților(experienta uriasa!).
    Aceasta era experiența sa în 2014, fapt pentru care președintele de atunci, Traian Băsescu l-a refuzat ca potențial Ministru al Bugetului.
    „Cea mai complexă experienţă a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă” declara Băsescu.
    Doctorand de 10 ani.
    Claudiu Manda a absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova în 1998(in timp ce muncea, asa ca pe la Facultate n-a oprea trecut, se VEDE de la o posta, nu?!) și școala post-universitară „Ovidiu Șincai”, un fel de Ștefan Gheorghiu al PSD frecventat de majoritatea fruntașilor partidului.
    În 2005, Manda termină și Colegiul Național de Apărare.
    Din 2009, candidatul PSD la alegerile europarlamentare este doctorand în Management al Universității Valahia din Târgoviște.”
    https://lumeapolitica.ro/europarlamentare-2019/claudiu-manda-psd-olgutul-latifundiar-taietor-de-bilete-si-cursant-soros/

    https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=244DD5C3-8F96-4F23-8C7A-7B1C83A9A828

  16. 20 februarie 2020. „Florin Cîţu: “Fostul Guvern a discutat cu FMI şi BM despre riscul major de a depăşi deficitul de 3%. La preluarea mandatului, în Buget NU erau bani de pensii, alocații și medicamente”.
    Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri seara că acceptă Comisie de anchetă în Parlament în care va prezenta toate Documentele şi Notele fostului Guvern în care se spunea că există riscul major de a Depăşi Deficitul de 3%.
    „Acceptăm Comisie de anchetă în Parlament. Mergem acolo toţi cu cărţile pe faţă şi venim cu toate documentele şi notele prezentate în Guvern de Viorica Dăncilă şi domnul ministru în care spuneau că există risc major de a Depăşi Deficitul. Avem şi Documentele care ARATA că s-au întâlnit cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional să vorbească despre PERICOLULde a depăşi Deficitul 3% şi au PROMIS Măsuri. Au promis măsuri pe care NU le-au luat. Erau creşteri de accize, câteva măsuri pe partea de cheltuieli… Au fost Documente care au CIRCULAT în Guvernul României că VA fi DEPASIT Deficitul de 3%. Spuneau că ţinta de deficit de 3% este în PERICOL şi se Recomandă o Reeşalonare a Pensiilor”, a spus Cîţu la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.
    El a subliniat că aceste documente sunt, unele dintre ele, clasificate, unele sunt doar note informative.
    „O Comisie de anchetă în Parlament sigur va putea să desecretizeze aceste lucruri. Facem o Comisie de anchetă, vedem şi notele de la începutul anului din minister unde au fost avertizaţi că deficitul poate să fie de 4% şi trebuie să ia măsuri, să vedem rectificarea şi cum ai făcut o rectificare bugetară pozitivă. Şi domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu, fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză n.r.) are aici un rol foarte important când a supraestimat creşterea economică, venituri supraestimate”, a explicat ministrul.
    El a reiterat că, la momentul în care a preluat mandatul, Veniturile la buget erau mai MICI cu 19 miliarde lei faţă de cele Estimate în Buget, iar pentru a reduce Deficitul trebuiau tăiate 10 miliarde lei de la Cheltuieli.”
    Amânarea plății facturilor, o șmecherie pentru care România a fost deja PENALIZATA de Comisia Europeana.
    Ministrul Finanțelor a mai explicat că ideea că ar fi putut să nu plăteasă facturi la finalul anului trecut este o şmecherie pentru care România a fost deja penalizată de Comisia Europeană şi care oricum nu ajuta cu nimic, pentru că deficitul s-ar fi mutat de pe cash pe ESA, indicatorul la care se uită forul european.
    „Nu aveam cum să fac cheltuieli suplimentare. Erau cheltuieli exigibile, eu am plătit Facturi.”
    https://incont.stirileprotv.ro/credite-si-economii/citu-fostul-guvern-a-discutat-cu-fmi-si-bm-despre-riscul-major-de-a-depasi-deficitul-de-3-la-preluarea.html

    Crede careva ca PSD va accepta Comisie de ancheta dupa aceste declaratii ale lui Florin Catu?!
    A-propos, mai stiti ceva de Comisia lui Dragnea care a anchetat „gaura” lui Ciolos?!
    Au inmormantat-o, altfel trebuia sa ancheteze GROPILE lui Dragnea!

    Zilele trecute, un deputat USR a acuzat parlamentarii PSD din Comisia de control SRI că a vrut să solicite OFICIAL informații de la reprezentanții SRI privind modul în care au fost filați doi magistrați și doi ziariști de către presupuși paparazzi RomaniaTV, dar conducerea PSD a Comisiei de control SRI s-a opus!

  17. la CV-ul domnului Cîțu, greu sa fie votat de interlopi . Noi vrem un discotecar, un gura casca ca sa ne conduca .

  18. Si asta ma infurie, Dle Catu, REZOLVATI!
    E halucinant, nu credeti?!

    „Ca să vedem cât de eficient e aparatul de stat ar trebui să vedem în primul rând câte Instituții publice plătite de la Buget există la ora asta în România. Am încercat să aflu răspunsul chiar de la sursă.
    Prima observație…
    Statul, nu știe ce resurse are la nivel de instituții, câte agenții și autorități, și mai ales CATI Angajați în fiecare.
    Ministerul Finanțelor Publice ne spune că știe doar câți bani ajung către fiecare instituție pe care o finanțează.
    Mai departe, CAT cheluiește fiecare minister, de exemplu, cu instituțiile din subordine și cu angajații din aceste instituții sunt detalii NECUNOSCUTE pentru Ministerul de Finanțe.(HALUCINANT!)
    Care ne precizează în răspunsul pentru Digi24 că „NU dispune de astfel de informații”.
    Ce știm însă de la Ministerul Finanțelor, este doar că ponderea cheltuielilor cu salariile angajaților publici, din cheltuielile totale, crește constant.
    De la 19,6 în 2013, la 26,4% trei ani mai târziu, în 2016, iar anul trecut au ajuns la 27,7%.
    Asta înseamnă aproape zece la sută din produsul intern brut, adică 102,3 miliarde de lei cheltuieli de personal. Iar estimările pentru anii următori spun că vor ajunge peste 124 de miliarde de lei.
    Sunt foarte mulți bani, și ne întrebăm firesc, unde se duc? Păi îi găsim în salariile, care au crescut constant în aparatul de stat. Acolo unde în medie se câștigă mai mult cu 65% față de sectorul privat.
    Sunt 783.000 de oameni în Administratia Centrala si 272.000 în Administrația locală.
    Mai mult de 1 milion de oameni!
    Câți dintre aceștia oferă servicii publice de calitate, câti servesc interestul cetățeanului și câți dintre ei pur și simplu „stau lastat” și se bucură de un loc călduț, nu știe nimeni.
    Mai mult, nici noi și nici statul nu știm câte instituții degeaba care toacă banul public avem în România.
    În răspunsul său Ministerul de Finanțe ne invită să căutăm și să numărăm singuri fiecare agenție, autoritate, sau instituție subordonată fiecarui minister în parte.
    Și chiar asta vom începe să facem în proiectul nostru editorial: vrem să-i găsim pe cei care se ocupă cu Statul lastat.”
    https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-povestea-functionarului-care-nu-a-vrut-sa-scrie-manual-un-cod-de-12-cifre-1262337

    Rusine!!
    Pai, normal ca BANII PUBLICI sa fie irositi cand NIMENI dintre cei Responsabili NU STIE unde se duc BANII publici!
    BANII vostri, tot asa ii gestionati?!

  19. !lili

    apreciez fervoarea domniei voastre politice, am vazut-o si pe forumul ziarului Cotidianul..

    acolo ati fost *acuzata* ca de Ziua Nationala A Romaniei, la implinirea a 100 de ani de la crearea Romaniei Mari ati anuntat ca ati creat o petitie on-line in care ati solicitat sprijin pentru federalizare tarii!

    este adevarat sau nu?

    cred ca orice fervoare politica trebuie sa fie sustinuta de patriotism!

  20. Numai LEGIUNEA mai face fata ” rahatilor ” de astazi

  21. Va dati seama ca omul e nimic in fata dr.olgutz si iar olgutz, nicolae , nicolicez , iordache, orlando, vilcov …etc…etc vasilica.2000 de ani de intuneric.

  22. La ce CV impresionant are Catu , gasca de interlopi si de analfabeti din Parlament au ramas masca ! Nu au ei la un loc , ani de scoala , cate vacante (si recreatii ) a avut Catu ! Hehe

    • In general asa se intampla peste tot , in orice organizatie /grup de oameni : cand cineva le este mult superior din toate punctele de vedere , apare tendinta de izolare a lui , de negare , de minimalizare a calitatilor respectivului , mai ales daca nu este un bun comunicator .
      Acum , nu avem de unde sti abilitatile lui politice , ca cele profesionale il recomanda cu brio , oricum .

  23. !Gogu (de la spatii verzi )

    acest domn este cel care a fost acuzat in mediile profesionale de mal-praxis?

    omul asta a fost ales tocmai datorita evidentelor sale slabiciuni , a lipsei de calitati…ca sa fie sacrificat

    ca doar nu era sa se sacrifice pentru postul asta doamna Raluca Turcan sau domnul Predoiu!

    asta este un hopa-mitica…nu are domnule nimic..nu-mi inspira catusi de putin incredere…

  24. HAHA , imi vine sa rad doar la gandul …
    Nu as vrea sa se interpreteze ca vreau sa fac reclama la alt site ( si sincer , sper sa fie voie sa postez linkul ) ..dar vreau sa va fac sa mai si radeti …
    E fabuloasa poza si comentariul din TNR !!

    Link : https://www.timesnewroman.ro/politic/hai-ca-nu-mai-e-mult-intr-o-luna-vine-ignatul-si-scapam-de-porcul-serban-nicolae

    P.S Uitati ce mecla are , si ce bine-i sta acolo ! Eu tot tind sa cred ca are peste porcina omul asta :)))))))

  25. stefan cel mic, mic de tot@

    „acest domn este cel care a fost acuzat in mediile profesionale de mal-praxis?”
    Mr , nu stiu povestea decat foarte tangential din ce am citit pe fuga zilele astea .De ce nu a fost acuzat de ceva concret de acele „medii profesionale” ? Sau a fost , si nu stiu eu ? posibil , nu zic nu ! Eu imi ridicam palaria doar, in fata acestui domn , vis a vis de al lui CV . Atat ! Am zis parca , ca nu am habar de abilitatile lui politice /de negociere / etcetc

  26. !Gogu (de la spatii verzi )

    ca sa poti negocia trebuie sa fii in pozitie ( domnul Catu este), adica este legal, dar sa fii apreciat de celalalt, cu care negociezi, adica sa fii legitimat!

    ca sa fii legitimat, adica sa ti se acorde incredere, trebuie sa fi dat dovada de moralitate publica, ca sa spun asa…

    pai cand vii si sustii ca guvernul anterior a tinut contabilitate dubla si ca trebuie dusi toti la dna, iar afirmatia se dovedeste eronata, ti-ai capitalul de moralitate publica, daca pot spune asa…

    celalalt te considera indrituit legal sa soliciti negocieri, dar nu te legitimeaza , in forul lui interior

    ca si la bloc, ai o vecina care te-a improscat cu noroi, ti-a facut mereu scandal si apare o problema de instalatie si te roaga sa vii la o cafea sa discutati sa gasiti o solutie, ea fiind foarte afectate de problema in cauza…

    politicienii nostri nu au invatat ca politica este un joc de n runde…

    mi-aduc aminte ce arogant era domnul Dragnea dupa castigarea alegerilor, aceeasi atitudine am descoperit-o la domnul Presedinte si la domnul Orban…

    vanitatea este boala profesionala a politicianului

  27. E școlit. Da.
    Însă a lucrat doar in privat.
    Finanțele publice ale unei țări sunt altceva. Trebuie să cunoști alte mecanisme, chestiunile de ordin social sunt cu mult mai ample și mai profunde.
    NU ESTE POTRIVIT NICI PTR FINANTE iar ca prim.ministru… tot CATASTROFA e.
    Mai mult, face doar jocurile multinationalelor si băncilor fara sa il intereseze tara.

  28. E școlit. Da.
    Însă a lucrat doar in privat.
    Finanțele publice ale unei țări sunt altceva. Trebuie să cunoști alte mecanisme, chestiunile de ordin social sunt cu mult mai ample și mai profunde.
    NU ESTE POTRIVIT NICI PTR FINANTE iar ca prim.ministru… tot CATASTROFA e.
    Mai mult, face doar jocurile multinationalelor si băncilor fara sa il intereseze tara.

  29. Mi-e sa nu se lase cu CSF NCSF…asa cum se intampla de obicei…

  30. oare ce-o avea limbricul asta de mananca literele, abia intelegi ce zice asa-i de gretos?!