G4Media.ro

Cîmpeanu: Şapte elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă…

Sursa foto: Pixabay

Cîmpeanu: Şapte elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă fizică / Vom vedea, începând cu 1 octombrie, care sunt consecinţele reluării şcolilor cu prezenţă fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, că situaţia epidemiologică din prima săptămână de şcoală este generată de mobilitatea de la începutul lunii septembrie, abia după 1 octombrie urmând să apară efectele reale ale începerii şcolii. Ministrul afirmă că este mult o mie de elevi infectaţi, cifrele arătând, încă o dată, contagiozitatea tulpinii Delta. ”Şapte elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă fizică”, afirmă ministrul, situaţia fiind generată de pandemie, dar şi de lipsa infrastructurii adecvate, relatează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a comentat, vineri seară, la Antena 3, situaţia epidemiologică anunţată de Ministerul Educaţiei, la finalul primei săptămâni de şcoală: ”Este rezultatul activităţilor de la începutul lunii septembrie, activităţi care au presupus evenimente, concerte, mobilitate foarte mare în mall-uri, care au presupus chiar şi activitate pe litoral”.

Ministrul afirmă că, abia după 1 octombrie, se vor vedea efectele reluării cursurilor.

”Vom vedea, începând cu 1 octombrie, care sunt consecinţele reluării şcolilor cu prezenţă fizică (…) până în momentul de faţă, infectările sunt rezultatul de dinainte de începerea şcolii”, a mai declarat Cîmpeanu.

Ministrul apreciază că numărul mare de infectări din ultima săptămână, din păcate, confirmă contagiozitatea noii tulpini.

”Afectează procesul de învăţământ. Peste 17.000 de elevi nu-şi pot desfăşura activitatea în şcoală cu prezenţă fizică, la care se adaugă câteva mii care nu pot participa la cursuri cu prezenţă fizică din motive de infrastructură inadecvată. În total, 7 elevi dintr-o mie nu pot merge la şcoală cu prezenţă fizică”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, situaţia epidemiologică la finalul primei săptămâni de şcoală. Potrivit datelor centralizate din întreaga ţară, peste o mie de elevi şi 600 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus, iar 795 de clase sau grupe au activitatea faţă în faţă suspendată.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Dacă trecând de la tabule, tăblițe și table la tablete, vor rămâne doar ei pe cel mai evoluat sistem de învățământ, nu vor fi ei cei mai avantajați?

  2. Hopa, se pare ca începe sa înțeleagă câmpeanu ineptia cu școlile pana la 6 la mie

    • Nu iti face iluzii… Nu intelege.
      Va afirma precum si in valul precedent, ca ei vin cu covid din familie sau din iesirile de weekend impreuna cu familia.
      Faptul ca elevii sunt fortati ca la indice mare de contagiozitate, sa continue calatoriile cu mijloacele de transport in comun, amplifica aceasta contagiozitate. In loc sa fi pus la punct impreuna cu vajnicul Nicusor, o retea de autobuze școlare,în plina pandemie, impinge elevii „tot inainte” ca pe vremra lui ceașcă.

  3. Sigur, dati in scoala dar vindeti bilete la untold sa vina banu la smecheri si pe restul sa-i ia dracul.
    Asa controlam noi pandemia. Sa aiba noua generatie distractie, iarba si muzica.

  4. Cristian și Școala dar și Untoldul sunt factori de propagare a infecției