G4Media.ro

Cîmpeanu: ”Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea…

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

Cîmpeanu: ”Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online” / Susține că rețeaua de internet „are autostrăzi, dar nu are drumurile comunale, iar elevii din mediul rural locuiesc tocmai în aceste zone”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din mediul rural, unde internetul nu permite desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online, anunță News.ro.

Potrivit ministrului Educaţiei, predarea online are o serie de „limitări”, el arătând că pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor pe internet este nevoie de: conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiţi să predea online, conţinut digital, platforme securizate şi dedicate de evaluare.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a afirmat că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online.

„Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online. Mulţi alţi profesori au făcut eforturi admirabile, remarcabile pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile digitale, dar nu au beneficiat de pregătire pentru predarea online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la emisiunea lui Florin Călinescu, difuzată de Prima Tv.

În ceea ce priveşte conectivitatea, ministrul susţine că de viteza foarte bună la internet a României nu beneficiază şi cei de la sate.

El a arătat că reţeaua de internet „are autostrăzi, dar nu are drumurile comunale, iar elevii din mediul rural locuiesc tocmai în aceste zone”, precizând că aproximativ un milion din trei milioane de copii învaţă la şcolile din mediul rural.

În ceea ce priveşte tabletele pentru realizarea cursurilor online, ministrul consideră că tabletele „nu sunt cele mai adecvate instrumente”, laptopurile fiind cele de care este nevoie, mai ales pentru liceu.

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Asa arata prostia in armata.Toti pentru unul, si unul pentru toti!Pentru soldatul Timpeanu pluton la stejarul singuratic(varful dealului SIC) ADUNAREA!Domnul Timpeanu ce facem cu liceeele de elita, care dau viitorul tarii-olimpici etc si pe deasupra sunt si vaccinati..si detin toate instrumentele necesare.Exact asa vei ramane in istorie…TAMPEANU!

  2. Merge cenzura, g4?

  3. Bai coae, imediat sunt 2 ani de cand marele PNL conduce. Un an jumate de pandemie, 2 vacante mari… Continuturi, programe de pregatire etc.. Da din gura in continuare…Romania educata unde a disparut?

  4. Solutia fiind sa stea acasa pe termen nelimitat? Nu le trebuie profesorilor diplomele voastre stupide de „formare” pentru online, cei mai multi si-au dat seama si singuri cum sa se adapteze.
    Atunci lasa-i pe cei din rural sa mearga fizic acum, nu-i trimite la 1 ianuarie la scoala cand stim ce inseamna o zapada mai mare pentru cei care au de mers km pana scoala!
    Nu trebuia decuplata rata de inchiderea scolilor. Sunt cazuri, online, nu sunt, fizic.
    Asta e prost rau.

    • Azi zice ceva, maine zice invers. De fiecare data argumenteaza de parca ar fi alta persoana.

      Ba inchidem scolile ultimile, ba facem online de la 6 la mie, ba nu mai intram online deloc ca la scoli nu e covid ca facem teste, da stai ca n-avem teste, gata bagam vacanta fortata ca la online nu e echitabil, dar vai am uitat scolile private dar acolo nu putem sa decidem noi desi sunt acreditate de MEC.

      De fiecare data explica nervos orice explica, sa sperie reporterii sa nu-i puna intrebari iar daca totusi indrazneste vreunul, raspunde si mai nervos.

      Un nenorocit ordinar, s-a jucat cu vietile atator copii. Niciun om intreg la minte nu si-ar fi asumat raspunderea asta. Sa spui ca e sigur si apoi sa ajunga atatia copii in spital si la ATI. Pe langa cei din spital alte mii bolnavi acasa. Mii de clase inchise din cauza cazurilor de covid.

      Nici macar in Bucuresti nu s-au facut controale. Nu exista politie la scoli, nu se purtau masti nici macar de toti parintii care veneau sa isi ia copiii. Un haos perfect creat si patronat de acest impostor.

  5. Ce a facut Ministerul pentru a forma profesorii pentru a imbunatati infrastructura? Se pot plange parintii elevii care sunt victimele incompetentei si nepasarii acestui politruc dar nu el care este platit din banii celor a caror viata o bulverseaza. Imi este o sila profunda o repulsie de nesimtirea si tupeul acestui individ care a tras in jos un sistem de invatamant aflat deja foarte jos. puteau fi eliminate materiile stupide putea fi adaptata programa la materii esentiale, utile. nu, sa facem cincinalul in 4 ani, asta e deviza sa ne prefacem ca avem copii care stiu tot ce nu o sa le foloseasca. Am o viata si o cariera pe care consider ca le datorez doar cartilor citite. scoala romaneasca este ca si societatea sau economia noastra esuata, anacronica producatoare de falsi doctori si scandaluri cu licentele obtinute pe bani. iar fiindca cineva trebuia sa patroneze sistemul sunt numiti astfel de politruci

  6. Ma bucur ca tot faceți statistici, dar le ati oferit profesorilor aceste cursuri în mod gratuit? Am plătit câte 400 de lei pt fiecare curs de formare din propriul buzunar! Voi vreți sa se formeze, dar din banii lor, voi nu oferiti aceste cursuri! Sa va fie rușine!!!!

    • De acord!Pe lângă ceea ce spuneți, am lucrat cu ceea ce am putut,laptop,telefon,INTERNET,toate plătite din buzunarul nostru,dintr-un salar de dascăl și în final tot noi suntem considerați țapi ispășitori pentru eșecurile elevilor!
      Școala online nu e ceea ce trebuie nu datorită lipsei noastre de pregătire, fiindcă vrând-nevrând am învățat ba plătind cursuri,ba din mers,ci pentru că M.E.N.nu-i pasă nici de copii ,nici de părinți, nici de noi,profesorii!

    • Să facă cursuri gratuite nu știu, dar știu să ceară adeverințe și tot felul de credite să aibă profesorii. Știm înainte că odată la 5 ani făceam in vacanta de primăvară sau de iarna 2 săpt de cursuri la universități(nu că te alegeai cu ceva ) și stăteai la internatul studențesc sau al elevilor platit de stat și terminai cu cursurile. Acum trebuie sa dai din buzunar între. 250-300 lei ptr un amarat de curs de câteva credite. Și că să faci 90 in 5 ani ajungi la salariul pe o luna a unui profesor de gr I cu 30ani vechime. Întâi să facă cursuri gratuite , și dacă nu mergi atunci sa comenteze. Iar cu învățatul online chiar daca nu s-au făcut cursuri fiecare s-a specializat la locul de munca din mers. Așa că să o lase balta cu specializarea in online

  7. „Nu au beneficiat de pregătire pentru predarea online”
    Tîmpeanu este atât de tâmpit că își dă singur cu dreptul în stângul. Cine l-a oprit să ia măsuri pentru pregătirea profesorilor ? Ficusul și al lui Cîțeluș care au zis că am oprit pandemia, specialiștii necunoscuți de care ascultă guvernul și care au zis că nu depășim 6 la mie.
    Nu sunt expert, dar chiar nu există soluții tehnice pentru a asigura internet pe o arie cât mai mare. În situații de criză este obligatoriu să avem internet cu viteză mare ? Am fost în multe locuri unde nu există internet prin cablu, dar există conexiune prin telefonie mobilă. Chiar bună cu o antenă parabolică.