G4Media.ro

Cîmpeanu anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia…

Foto: Inquam Photos – Alexandra Pandrea

Cîmpeanu anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau, relatează news.ro. „Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil”, susţine ministrul, care consideră că este „de bun simţ” ca un dascăl să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală.

„Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR, citat de news.ro

El a menţionat că din comisie vor face parte „profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care să aibă experienţă şi în inspecţia şcolară.

„După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea medicaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectat.

Foto: Inquam Photos – Alexandra Pandrea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

  1. Urmeaza rudele celor din ANAF, ANPC, ANSVSA sa nu detina afaceri in comertul cu amanuntul…

  2. E vorba despre copii. E la modă „să-ți pese” – dar nu cu/pe banii statului.
    Ăia-s pentru „proiecte”!

  3. Bravo! Așa se pot verifica între ei, cât de bine/prost predau. Și nici nu vor mai da note mari celor care vin la “pregătire”. 👍

    • Ridicol , când eram copil părinții si profesorii spuneau sa nu învăț pentru note . Nimic mai adevărat

      Profesorul de la clasa știe posibilitățile copilului iar in particular poate exploata in sensul bun capacitățile elevului

      Am un unchi Prof de mate care mi a spus asa : daca vreau sa distrug un copil ii dau numai note mari

  4. Care „pachet legislativ”?!? Care „Romania Educata”?! 😆

    Hai, ca te-am pus la gluma zilei, nene Campeanule … 👍🤪

  5. Sa vezi ce turnatorie o sa fie intre profesori, intre elevi. Readuce asta frica de a nu fi dat in gat..

    • Să își facă atunci treaba la școală, nu acasă. Prea multi oameni că tine permit astfel de nereguli. Nu mai visați sa o ducem bine in țară.

  6. Nu ai cum sa fiscalizezi banii din meditatii si tu visezi sa impui profesorilor pe cine mediteaza si pe cine nu? Aberant…

    Singura varianta este aceea in care un anumit procent dintre elevii profesorului, sa zicem si dintr o clasa, aduc rezultate la concursuri organizate de un minister competent al educatiei. Profesorii urmand a fi platiti atat de bine in cazul in care procentul este mare, incat sa nu mai aiba nevoie sa mediteze. Pur si simplu sa si ia salariul pe merit… pana nu faceti asta, oricat v ati stradui, nu veti schimba nimic din pacate…

  7. Nu mai bine ar prevedea legea ca școala, recte profesorii să-și facă treaba la catedră, nu acasă.

    • cel mai bine asa ar fi. unii chiar si-o fac, dar numai naiba stie de ce – ca nu-i pune nimeni.

  8. un profesor poate face pregatire cu copilul sau ? cu elevul sau ? Da ! gratis . Da ! o plata / o recompensa / un premiu / un cadou / o donatie / o forma se poate gasi oricand …

  9. În sfîrșit niște comentarii bune.Toate !

  10. Vremurile basiste s-au intors. Luandu-le subzistenta, profesorii vor spune pa sistemului. Ne vom intoarce in anul de gratie 2009, cand in invatamant intrau doar disponibilizatii CFR. Buna treaba.

  11. „viitoarea lege a Educaţiei”

    Va arunca praf in ochi cu meditațiile. Miza e cu universitățile de calitate inferioară si posturile grase din scoli, nu profii de romana si mate.

  12. Cati Andronescu este parfum pe langa ministrul asta. Masura cu meditatiile este o utopie, parintii alearga dupa un profesor la clasa si dupa alt profesor la meditatie? Asteptam masuri asemanatoare legate de medici. Ei pot sa ingrijeasca acelasi pacient si la stat si in privat.

  13. Meditatiile ar trebui interzise cu totul! Daca copilul are nevoie de meditatii, inseamna ca esti profesor pr0st!

    • Va rog sa le explicati acest lucru si elevilor de la profilul uman, care in clasele a XIa si a XIIa nu mai au in program chimie si biologie, dar vor sa dea admitere la medicina!

  14. Dancilezul cu sliț la camașă nu avea cum sa nu se screamă si el, o lege a educatiei !! Ultima lui tampenie -pe care am vazut-o eu- a fost cea cu tablele inteligente pe care a ales el sa cheltuie bani din pnrr ! Astfel copiii care trec raul cu cizme de cauciuc sa ajunga la scoala sau nu au internet, sau nu au nici acum tablete, sau nu au cursuri on-line, sau nu au nimic din ce e minim necesar ca sa mergi la scoala , vor beneficia de cresterea calitatii educatiei care se va reflecta cel mai bine in buzunarele unor firme de partid si dfe stat ! 1. Sigur ca acele table sunt bune dar, pentru cei care nu mai au nimic bun de facut pentru educatie. 2,Pastrati-va si tablele vechi sa aveti pe ce scrie ………..

  15. Campeanu asta este neiesit din casa? Cum crede ca s-ar putea aplica interdictia asta in orasele mici cu o singura scoala si un singur profesor? Mare prostalau. Doamne, nu mai scapam de toti batutii in cap!

  16. Mai bine ar da in primul rand lege ca nr maxim de elevi intr o clasa sa fie 23. Atunci scoala s ar face cum trebuie si nu cu clase inghesuite de peste 30 elevi… si i mai pensioneaza si la 65 ani ca sa aiba cei aproape 40 de copii de cine si bate joc ! Da le pasa cu cine fac meditatii , vezi ce ne iubesc ?

  17. Desculțule, incapabilule, grețosule DE CE AU NEVOIE COPIII DE MEDITAȚII???.🚨⚡⚡⚡🚨 OLIMPICII SUNT SINGURII CARE TREBUIE SA FACA MEDITAȚI, RESTUL TREBUIE SA INTELEAGA DE MINIM 8 DE LA ȘCOALĂ!🚨🚨🚨

  18. Fac meditatii cu elevii de la celelalte clase unde nu predau eu, iar colegii fac meditatii cu elevii de la clasa unde predau eu. Asa respectam si legea (oarecum, ca nu suntem prosti sa fiscalizam veniturile) si mai ne tragem cam cate 5-6 salarii in plus lunar fiecare. Pai la 100 lei sedinta de 2 ore de meditatii cu cate 5 elevi, cam cate 3 sedinte in zilele lucratoare si in weekend 7 sedinte pe zi, ia faceti calculul. Pai de unde credeti voi ca avem masina de aproape o suta de mii de euro? Din salariul de 4000 de lei? Haha!

  19. Peste 90% din profesori predau de nota 3, dar la teste se asteapta elevii sa stie de 10. Cel mai bun exemplu este profesoara de informatica a lui fiumeu, ii trimite pe email niste fise in pdf, il indruma pe alte site-uri sa invete de acolo programare, la clasa nu face cu ei absolut nimic, toti se joaca pe telefoane, inclusiv profesoara. La teste le da subiecte ca la BAC sau olimpiada, pe hartie! Acum madam profesoara a ajuns si mare inspectoare pe judet la informatica, propulsata de pesedeu, ca la ISJ-ul nostru s-a facut rocada intre penelisti si pesedisti. O educatie de tot kkatul. Norma ca imi trimit fiul la meditatii, nu la ea, la alt profesor care stie sa explice.

  20. Intotdeauna, profesorii au acordat meditatii. Dl ministru a beneficiat si el ?

  21. După ce aplică Legea Salarizării și crește salariile profesorilor, atunci sa vorbească!

  22. Tot acum cu noua lege o să creșteți și salariile profesorilor (promiteți de mult), este de bun simț atunci când restricționezi niste drepturi să acorzi niște drepturi pentru a compensa cumva .