G4Media.ro

Chipul faraonului Tutankhamon a fost dezvăluit pentru prima dată după 3.300 de…

Sursa foto: Soura Films/Christian Corbet via Pen News

Chipul faraonului Tutankhamon a fost dezvăluit pentru prima dată după 3.300 de ani, cu ajutorul tehnologiei 3D

Chipul lui Tutankhamon a fost dezvăluit pentru prima dată după mai mult de 3.300 de ani, datorită unui sculptor care a lucrat cu prințul Philip al Regatului Unit, relatează The Telegraph.

Christian Corbet, care l-a sculptat pe prințul Philip în 2013, a folosit un model 3D bazat pe scanări ale craniului faraonului pentru a-i da viață „băiatului rege” din Egiptul antic, rezultatul final fiind numit una dintre cele mai realiste reconstrucții ale lui Tutankhamon create vreodată.

Andrew Nelson de la Universitatea Western din Canada, care a realizat scanările craniului conducătorului antic, a declarat: „Am lucrat pornind de la modelul 3D al craniului, iar apoi am adăugat straturile de mușchi și am construit efectiv fața”.

„Anatomia craniului său a ghidat reconstrucția facială, așa că eu cred că este un aspect mult mai realist decât oricare dintre cele pe care le-am văzut în trecut”, a mai spus el.

Echipa a folosit tomografii computerizate (CT) pentru a crea un model 3D precis al craniului, precum și markeri de țesut care indică adâncimea cărnii în diferite locuri, pe baza egiptenilor moderni.

Reconstituirile anterioare ale mumiilor au folosit markeri de țesut bazați pe subiecți caucazieni.

„Am construit apoi mușchii strat cu strat până când reconstrucția medico-legală a fost completă.

Sculptura medico-legală s-a bazat pe știința craniului, iar markerii de țesut și măsurătorile fiecăruia s-au bazat pe subiectul egiptean mediu de sex masculin.

Nu există nicio licență creativă aici. Fiecare etapă a fost, de asemenea, fotografiată pentru a-mi dovedi munca”, a explicat Corbet.

Bustul medico-legal are ochii închiși, nu are urechi și nici expresie, dar odată ce a fost finalizat, Corbet a putut „să fie mai creativ și să deschidă ochii, direcții de unghi la ochi și, poate, să adauge un pic de înălțare a buzelor”.

„Dar, din nou, nu a existat nicio fabricare a trăsăturilor – chiar și urechile au fost atent gândite de noi toți”, a mai afirmat el.

A fost adăugat un khepresh sau o coroană de război, care făcea referire la sculpturile din perioada în care Tutankhamon purta coroana.

Una dintre provocările recreării, care a fost produsă pentru un documentar despre Tutankhamon, a fost faptul că software-ul trebuia să fie învățat cum să facă distincția între craniul propriu-zis și materialul îmbibat cu rășină care a fost folosită de egiptenii antici pentru a păstra forma feței faraonului după mumificare.

Tutankhamon (n. 1341 î.Hr. – d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. – 1323 î.Hr, urcând pe tron la 9 ani. El este fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) și al reginei Kiya, făcând parte din Noul Regat, dinastia a 18-a, numită și Epoca de aur a faraonilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Seamana cu Putin. 🙂

  2. E intruchiparea lui Zelensky eroul.

  3. Hm, io nu cred ca arata chiar asa, nu seamana deloc cu masca mortuara. Chiar asa de lipsiti de talent sa fi fost artistii egipteni? Poate, cel mult, sa fi idealizat putin trasaturile, dar cred ca masca e mult mai aproape de adevar.