G4Media.ro

China sprijină propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate solicitate SUA și NATO

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

China sprijină propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate solicitate SUA și NATO

Propunerile Rusiei înaintate Alianței Nord-Atlantice și Washingtonului cu privire la garanțiile de securitate contribuie la creșterea încrederii reciproce între țări și la reducerea riscului de conflicte, a declarat serviciul de presă al Ministerului de Externe al Chinei, transmite Rador.

La 17 decembrie, MAE rus a publicat proiecte de acorduri ale Rusiei cu SUA și NATO privind garanțiile de securitate. Documentele au fost deja transmise Washingtonului și aliaților acestuia. Unul dintre punctele proiectului propune ca NATO să ofere garanții de neextindere a Alianței pe teritoriul Ucrainei.

După cum a declarat adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, dacă NATO și SUA nu vor reacţiona la solicitarea Rusiei privind garanțiile de securitate, acest lucru ar putea duce la o nouă rundă de confruntare.

„Referitor la proiectele de propuneri privind garanțiile de securitate pentru SUA și NATO și impactul propunerilor asupra stabilității strategice globale, China consideră că, în contextul actual, propunerile rusești sunt în conformitate cu normele de bază ale relațiilor internaționale, contribuie la creșterea încrederii reciproce între țări, reduc riscul conflictelor şi vizează stabilitatea strategică globală și regională” – a declarat Ministerul de Externe al Chinei.

Surse din cadrul ministerului chinez au subliniat că China s-a pronunţat întotdeauna ca țările, pe baza respectului reciproc, să-şi rezolve divergenţele pe calea consultărilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa fie și pt ei aceleași garanții respectate tot la fel ca și în cazul Ucrainei care a fost invadata și i s-a furat peninsula Crimeea de către unul dintre garanți (garanții obținute cu ocazia neutralizării arsenalului nuclear moștenit de la Uniunea Sovietica)