G4Media.ro

Cercetătorii americani David Julius şi Ardem Patapoutian, laureații premiului Nobel pentru medicină…

Sursa foto: nobelprize.org (Stânga - David Julius/ Ardem Patapoutian - dreapta)

Cercetătorii americani David Julius şi Ardem Patapoutian, laureații premiului Nobel pentru medicină pentru „descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere”

Cercetătorii americani David Julius şi Ardem Patapoutian au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2021, conform anunţului făcut de Thomas Perlmann, secretar general al Comitetului Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia, relatează Agerpres.

Cei doi cercetători americani au fost recompensaţi pentru ”descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere”, potrivit anunţului Comitetului Nobel.

Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină deschide seria acestor distincţii, atribuite în fiecare an la începutul lunii octombrie.

În 2020, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit cercetătorilor Harvey J. Alter, Michael Houghton şi Charles M. Rice pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Cu excepţia distincţiei acordate în domeniul economiei, aceste premii au fost create de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei.

În 2021, fiecare premiu Nobel va fi însoţit de un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

După atribuirea premiului pentru medicină, sezonul Nobel continuă cu premiul Nobel pentru fizică, pe 5 octombrie, premiul Nobel pentru chimie, pe 6 octombrie, premiul Nobel pentru literatură, pe 7 octombrie, şi premiul Nobel pentru pace, pe 8 octombrie. Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice în Memoria lui Alfred Nobel va fi anunţat în data de 11 octombrie.

Sursa foto: nobelprize.org (Stânga – David Julius/ Dreapta – Ardem Patapoutian)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mai bine lui Pfizer pentru descoperirea vaccinului impotriva racelii.

  2. Interesant 👏🏻🔥! Chiar dacă mulți se așteptau sa câștige 🏆 cei cu 🔬💉🧬🦠

  3. @Barbu care fura nick-uri
    „Floricele pe campii, hai sa le adunam copii”🍁🐝🌱

  4. Mie se pare normal să nu câștige cei cu vaccinurile, pentru că vaccinuri se fac de sute de ani, nu-s o noutate, în schimb receptorii… e alceva!

  5. as fi dat o gramajoara de nobeluri primilor cercetatori care au descoperit ca ARN poate sta la -20 de grade sau chiar la frigider

    In primele luni veneau vaccinurile in cutii ultrafrigorifice. Ce ne mai hlizeam cand Gheorghita explica ca numai cartonul de pizza e suficient de rezistent sa nu se uda si sa nu se rupa la -80 de grade.

    Din aprilie, ca sa nu ne mai radem, vaccinul ARN e tinut dezghetat. Modernelor si Pfizerelor le-a fost mai usor sa inventeze un tip nou de vaccin decat sa descopere noi modalitati de stocare a ARN-ului. Dar pana la urma, stiinta a invins!