G4Media.ro

Centrul OncoGen de la Timișoara va colabora cu Institutul Cantacuzino la posibilul…

sursa foto: OncoGen

Centrul OncoGen de la Timișoara va colabora cu Institutul Cantacuzino la posibilul vaccin împotriva coronavirusului / Echipa a câștigat competiția lansată de Ministerul Educației și Cercetării pentru 3,5 milioane de lei

Centrul OncoGen de la Timișoara va colabora cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a crea un posibil vaccin împotriva coronavirusului. Echipa a câștigat competiția lansată de Ministerul Educației și Cercetării pentru 3,5 milioane de lei.

„Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, a anunțat OncoGen.

Potrivit sursei citate, Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.

„Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic. Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, se mai arată în comunicatul OncoGen.

Centrul din Timișoara mai anunță că vaccinul anti-Covid la care lucrează va fi administrat intranazal.

„Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, explică OncoGen.

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, unde este în lucru un posibil vaccin anti-COVID-19, și a anunțat disponibilitatea de a-l sprijini pentru a discuta cu cercetători britanici.

Andrew Noble a spus că „România ar trebui să fie mândră că a produs un potenţial vaccin, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului” și a adăugat că ”finanţarea adecvată pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniu sunt singurele elemente care pot învinge acest virus”.

Virgil Păunescu, șeful OncoGen, este vizat de o anchetă internă a Spitalului Județean după ce s-a autovaccinat cu vaccinul neomologat pentru a observa efectele. El spunea că, în lipsa sprijinului guvernamental, nu poate efectua testele clinice necesare pentru dezvoltarea vaccinului.

Sursa foto: OncoGen

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Impostorul nu se lasă! Vergică Gălușcan (rebotezat Virgil Păunescu pentru că numele original nu era suficient de… „academic”) a reușit să pună laba pe banii de la buget.
    Vaccinul de tras pe nas va fi un mare „succes”, la fel că ăla împotriva alergiei la ambrozie. A mai auzit cineva ceva despre el?
    În buna tradiție românească, „cercetătorii” fără lucrări importante, fără vreo realizare notabilă, cu cariere construite pe plagiat și impostură își dau mâna ca să-și atingă visul de aur: banii de la buget! Cu asta se ocupă cercetătorii rămași în țară! Ceilalți, cei capabili au plecat demult…
    !ucseluciov mmf ,dsp mmF

  2. Mult le-a trebuit să-l bage în seama pe cercetătorul asta din Timișoara!