G4Media.ro

Studii științifice. Vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARNm dezvoltă anticorpi și în…

Studii științifice. Vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARNm dezvoltă anticorpi și în pacienții cu sistemul imunitar compromis

Vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARNm declanșează un răspuns din partea sistemului imunitar în majoritatea bolnavilor de cancer cu tumori și în mulți pacienți a căror medicație le scade imunitatea, sugerează două studii citate de Reuters.

Cercetători din Israel au studiat 154 de pacienți cu tumori și 135 de oameni sănătoși. Ei au descoperit că, la șase luni după a doua doză de vaccin Pfizer, 79% din pacienții cu tumori au dezvoltat anticorpi, asemenea celor 84% din oamenii fără cancer.

Diferența nu a fost considerată relevantă din punct de vedere statistic. Nivelurile de anticorpi erau similare în ambele grupuri, au anunțat cercetătorii în publicația Cancer Discovery.

Separat de ei, cercetători din SUA au studiat 133 de adulți care luau medicamente pentru boli cronice care le scădeau imunitatea și 53 de voluntari sănătoși.

La trei săptămâni după a doua doză de vaccin (Pfizer sau Moderna), aproape 90% dintre participanții imunocompromiși au dezvoltat anticorpi, deși mulți au dezvoltat un număr mai mic decât cei din grupul de control, conform rezultatelor publicate în jurnalul Annals of Internal Medicine.

Sursa foto: www.modernatx.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai bine s-ar studia efectul vaccinului romanesc ONCOGEN, lasat de izbeliste de guvernarea
    PNL-USR PLUS-UDMR.

    • Noi suntem la nivel de ursuleti gumati, lasa visele cu vaccinuri romanesti.
      Tehnologia avanseaza si noi nu am investit in tehnologie, noi investim in catedrale si lins de moaste!

  2. Unii ling moaste…unii ling clanțe..altii unde nu ajunge soarele..care-i diferenta..sa fie de lins..