G4Media.ro

Ce legătură are ordonanța lui Toader cu Dragnea

Ce legătură are ordonanța lui Toader cu Dragnea

Cu noua ordonanță de urgență adoptată pe furiș, Liviu Dragnea face pasul hotărât către preluarea controlului asupra conducerii Parchetelor, stabilind și un termen precis pentru asta: 45 de zile. Presa și specialiștii s-au pierdut în numeroase explicații de ordin tehnic, însă merită subliniat caracterul pur politic al OUG-ului.

Suntem puțin trecuți de jumătatea lunii februarie iar Guvernul a creat toate premisele ca la în prima parte a lunii aprilie, deci cu mai puțin de două luni înainte de alegerile europarlamentare, conducerea Parchetelor (Parchet General, DNA) să treacă sub controlul majorității PSD – ALDE.

Prin limitarea interimatelor la 45 de zile, prin mutarea avizului pentru funcțiile de procuror – șef de la secția de procurori a CSM la plen, prin introducerea noutății ca și judecătorii care au fost procurori să poată candida la șefia Parchetelor, Dragnea și-a creat cadrul necesar pentru a-și instala oamenii la șefia instituțiilor care îi pun în pericol libertatea, banii și puterea.

Un indiciu că viitorii procurori – șefi sunt probabil selectați deja îl găsim în modificarea care le permite judecătorilor care au fost procurori să candideze la șefia parchetelor. O modificare aparent fără noimă, în contradicție chiar cu teoria actualei puteri care a tot insistat pe ideea separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor.

Singura explicație plauzibilă este că cineva a identificat deja printre judecători candidatul ideal pentru Parchetul General, DNA sau altă funcție de conducere din parchete și i-a deschis drumul către funcție. N-ar fi prima modificare cu dedicație. Tot prin ordonanța de ieri, Tudorel Toader schimbă condițiile de vechime necesare pentru promovarea la Curtea Supremă, astfel încât judecătoarea Alina Ghica, de exemplu, prietenoasă cu dosarele lui Dragnea, să poată ajunge acolo.

De la momentul publicării OUG-ului în Monitorul Oficial, independența procurorilor mai are de trăit fix 45 de zile. Procurorii vor intra apoi oficial în epoca Dragnea. Ceasul ticăie iar la capătul acestui termen președintele Klaus Iohannis va fi obligat să numească propunerile puse pe masă de Tudorel Toader. Liderul PSD a subliniat marți seara că ”președintele trebuie să-și exercite prerogativele”, precizând că a discutat cu Tudorel Toader variantele de urmat în cazul unui nou refuz de a semna decretele de numire în funcție la șefia parchetelor.

Ministrul justiției va fi însă doar poștașul lui Dragnea și Tăriceanu. Liderii PSD și ALDE își vor împărți funcțiile în Parchete, la fel cum și le-au târguit Băsescu și Ponta în 2013. De notat satisfacția cu care Liviu Dragnea a calificat, marți seara, OUG-ul lui Tudorel Toader drept ”în regulă” și ”necesară”.

”Ce legătură are ordonanța aia cu mine?”, a întrebat Dragnea, rugat să comenteze criticile președintelui Iohannis. Șeful statului afirmase, într-o postare pe Facebook, că ”Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție.”

De ce OUG-ul îl ajută totuși pe Dragnea, într-un mod foarte direct? Parchetele funcționează pe principiul controlului ierarhic. Nu întâmplător, prin OUG-ul adoptat ieri Guvernul a mai operat o modificare cu dedicație, blocând posibilitatea ca procurorul general să infirme actele secției speciale pe care le consideră nelegale sau netemeinice.

Or, secția specială de investigarea a magistraților a cerut deja de trei ori dosarul Tel Drum, pe motiv ca ar fi implicați magistrați. Daca secția specială ar clasa acest dosar, de pildă, procurorul general încă în funcție dar nici următorul n-ar putea interveni sub nici o formă pe principiul controlului ierarhic. Valabil și pentru actele de urmărire pe care procurorul Adina Florea de la secția specială le face în dosarul Kovesi.

Modificarea operată de OUG-ul lui Toader încalcă flagrant o decizie a Curții Constituționale din ianuarie 2018, care a stabilit clar că secția specială nu este o structură autonomă, ci procurorul șef de secție este subordonat ierarhic procurorului general.

Or, Guvernul a stabilit prin OUG că ”ori de câte ori Codul de Procedură Penală sau alte legi speciale fac trimitere la procurorul ierarhic superior în cazul infracțiunilor de competența Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, prin aceasta se înțelege procurorul șef al secției, inclusiv în cazul soluțiilor dispuse anterior operaționalizării acesteia”.

Să recapitulăm: procurori numiți în 45 zile de Dragnea și Tăriceanu, scotarea din circuitul avizării a secției de procurori din CSM, care până acum a avizat negativ propunerile venite de la ministerul justiției, mai multă autonomie acordată procurorilor din secția specială care deja acționează ca un buzdugan în mâna puterii.

De ce-ar mai fi nevoie pentru ca OUG-ul adoptat ieri de Guvern să poarte numele ”procurorii lui Dragnea”. Ordonanța consfințește sfârșitul oficial al luptei anticorupție și începutul erei răzbunării, dacă liderul PSD apucă să-și pună oamenii la vârful parchetelor. N-ar mai avea nevoie nici de amnistie sau grațiere, nici de alte modificări la Codurile Penale. Justiția penală va fi la picioarele lui, prin control direct exercitat asupra Parchetelor și prin presiunile infernale exercitate asupra instanțelor cu ajutorul Inspecției Judiciare și a secției speciale

Nici măcar Tăriceanu n-ar trebui să se bucure de OUG-ul adoptat ieri de Guvern. Se va număra printre primii loviți în plin de procurorii lui Dragnea. Liderul PSD nu mai are acum nevoie decât de o singură mutare în drumul către puterea absolută: demiterea șefului SRI, Eduard Hellvig și preluarea controlului asupra serviciilor secrete.

Dacă va face și acest pas, cine-i va mai putea opri să fraudeze masiv alegerile, din moment ce nu va mai exista nici o instituție de care să se teamă? De azi, nu mai este nici o figură de stil. Amenințarea instalării unei reale dictaturi a borfașilor este mai mare ca niciodată.

Din nefericire, totul se întâmplă într-un context extern nefast pentru România, când capacitatea de reacție a partenerilor occidentali este foarte scăzută. Bruxelles-ul se pregătește de alegeri iar administrația Trump a schimbat total abordarea în relație cu regimurile autocrate din Estul Europei, manifestând mai multă toleranță față de derapajele democratice din Ungaria sau România.

Citește și

BREAKING Tudorel Toader: Guvernul a adoptat ordonanța care modifică legile justiției/ La funcțiile de conducere din parchete pot candida și judecători care au fost procurori/ Interimatul nu poate depăși 45 de zile/ Avizul se mută de la secția de procurori la plenul CSM/ Lazăr e blocat în raport cu secția specială

Trei asociații de magistrați își exprimă ”îngrijorarea extremă” cu privire la modificările aduse la legile justiției prin OUG: Se creează peste noapte instituția judecătorului de tip nou, care, spre deosebire de cel autentic, poate oricând concura la funcții de conducere în parchet/ Iohannis, solicitat să sesizeze de urgență Comisia de la Veneția

Secția pentru procurori a CSM critică OUG-ul lui Toader: Avizarea numirii procurorilor în funcțiile înalte nu e de competența plenului CSM, eliminarea delegărilor va afecta grav activitatea parchetelor

Iohannis, după adoptarea noii OUG pe justiție: Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție / România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției

Reacția opoziției la OUG-ul pe legile justiției / PNL: Guvernul expune România riscului activării articolului 7 / USR: O zi neagră pentru Justiţia din România, Comisia Europeană trebuie să intervină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

59 comentarii

 1. Sper sa saraciti cu totii. V-ati facut-o cu mana voastra.

 2. Cum spuneam ne intoarcem la ceausism granitele ramanand deschse

 3. N-am putut citi decat un paragraf si am renunțat pentru că Tăpălagă se adresează unora considerabil mai proști decât mine. Justiția este si a fost dintotdeauna controlată politic, însă această realitate nu mai este astăzi convenabila celor ca Tăpălagă si drept urmare screme explicația unui mandat primit din ceruri de către justiției, în locul celui de la cetateni. Eu zic ca, dacă justiția își primește mandatul din Walhalla, atunci sa plătească Walhalla pentru ea si nu cetățenii.

  • cu un neuron ca al tau e un miracol ca ai citit si un paragraf. bati campii atat de rau, ca nici nu meriti atentie. dar muta-te pe siteurile voastre de psdisti dedicate.

  • Bine că ești tu deștept și postac pesedist, mai ales! :))

   N-o să vă iasă nici propaganda cu statul acasă că să nu votăm USR-PLUS din cauze de scorneli făcute de PSDragnea&Comp sprijiniți de Sputnik! De data asta, sunt multe nuci prea tari pentru dinții celui care se crede ”stapânul PSd” și al nostru, al tuturor. Alea moi s-au mai împuținat, și se uită la Antena3 și RTV. N-ar intra aici, dacă ar ști cum, nici să-i pici cu ceară.
   Concluzia: mâncați banii pentru postat degeaba.

  • Postac cu texte. Se pot utiliza metoda si metode. De genul: Da, dar sa nu uitam ca si Kovesi, bla-bla. E tehnica „what about..”

   Acum e utilizata tehnica relativismului moral: „Toti e la fel, toti au controlat justitie, nu e nicio diferenta, stati linistiti la locurile voastre, tovarasi”

   Bai, din 2007 incoace, de cand am intrat in UE, a mai fost cineva care sa creeze sectii de procurori fara subordonare ierarhica? Prin OUG???? Asta e constitutional?

   Si vorbim de procurori care nu raspund in fata nimanui si care, si mai tare, pot ancheta orice magistrat din tara asta? Ei si numai ei pot ancheta magistrati.

   Guvernarea asta, PSD/ALDE s-a urcat cu bocancii direct pe justitie, la vedere. Aceasta sectie a maciuca cu care Dragnea o sa distruga orice magistrat (procuror sau judecator) care ar putea sa deranjeze mafia.

   Nu, nene, nu sunt toti la fel, poate ca alti politicieni pot fi comparati cu gripa, raceala, o migrena sau o infectie urinara. PSD/ALDE e cancer.

 4. Bună analiză d-le Tapalagă, cu distincția că în 2013, la un an după ce Romania alunecase definitiv în zodia (fără de scăpare a) USL, președintele Băsescu nu „s-a târguit cu ponta” pentru posturile magistraților, ci a salvat ce se putea salva prin negociere și strângere de coaie, ca un om politic adevărat.
  Ceea ce nu se poate afirma despre o anume plantă de apartament care decorează acum holurile Controcenilor.

  • Bleah! Băsescu a pus o pe Kovesi după ce a pus o sa jure și pe mă-sa că i lasă pe ai lui în pace! Din fericire, nu s-a ținut de cuvânt

  • Tudor, corectă observația ! Băsescu făcuse o mișcare politică inteligentă. Ba chiar lucrurile se îndreptau spre bine însă totul s-a prăbușit în urma alegerilor când jegurile au ajuns la butoane.

  • Da, de asemenea Băsescu nu s-a târguit nici cu Geoană, când a făcut guvernul Boc 1 cu el! Atâta puteți voi, să l vedeți pe Băsescu un fel de mântuitor, să nu vedeți dincolo de propriile voastre prejudecăți și preferințe! A făcut alianta cu PSD (just like USL și înainte de USL, dar el avea voie, nu?), si a băgat o tuta de fie-sa in PE, frate sau nas la Bercea, de amanta, nici nu mai vorbim, a pocnit un copil, acum se comporta cum se comportă – se bucura că i a ieșit amanta de la bulău, samd, dar ne bucuram că „a condamnat” comunismul(după ce fusese ce fusese în și înainte de ’89)! Pt mine Băsescu e un hoț la fel ca Dragnea, doar mai bun la nivel declarativ(uneori – că dacă mă gândesc la „gaozar” și „țigancă împuțită)

  • Ciprian, vezi că ai luat-o pe ulei ! Cică, ,,propriile voastre preferințe și prejudecăți” Ha, ha !

  • Atât ai avut de comentat la ce am zis? Ca sa te „parafrazez” și pe tine și pe idolul tău: hă, hă hă!

  • @ciprian
   Deci confirmi că ești postac de varan !

 5. La un popor de cacat, copnducatori de cacat. Regret exprimarea licentioasa, dar ma revolta si ma indigneaza atat abuzurile inimaginabile ale mafiotilor cat si, in aceeasi masura, pasivitatea mamaligii. Dragi romani, stati capra sa va incalece hotii si analfabetii, iar peste ani de zile sa va plangeti copiiilor vostri cat de napastuiti ati fost. Hai sa dam vina pe Soros, pe straini, iar noi sa stam ca bratele incrucisate si sa asteptam sa ne salveze americanii sau sa ne pice ceva din cer.
  In afara de mistouri ieftine, nu suntem capabili de nimic. SOMN USOR, NATIE !

  • Corect. Nici macar un singur cocktail molotov aruncat. Cu asa pisoar de tara, asa lideri. Dupa ce i-ai cumparat cu niste fasole si mici sau 15% la salariu nu e normal sa mictionezi de sus cu tupeu? Ba e foarte normal!

  • Jignedti pe cei ce au fost gazati de infractori ,pe cei 1milion de romani iesiti in strada imp.oug13,pe Iohannis care a impiedicat 2 ani de zile cu puterile care i le da constitutia asta iliesciana ,opozitia-fara pmpul lui basescu!-care a atacst tot timpul legile hotilor la ccr, la ue si la Comisia de la Venetia!!DAR UNDE SUNT CEI VIZATI DE LEGILE BORFASULUI ASTA PENAL?DE CE NU SE REVOLTA PROCURORII SI JUDECATORII CARE MAI AU COLOANA VERTEBRALA? STAM OARE DOAR IN 2,3 PROCURORI CURAJOSI SI ALTII TOT ATAT DE „NUMEROSI”JUDECATORI CARE SA APERE SISTEMUL DE INFRACTORII DE LA PUTERE???ASTEPTAM SUSTINERE SI DIN PARTEA SRI-STILOR,POLITISTILOR,A FINANTISTILOR,A PROFESORILOR,ETC!!O GREVA GENERALA I-AR SCOATE DE LA PUTERE SI TRIMITE DIRECT IN PUSCARIE!

  • @Lia subscriu

 6. Sper sa apuc sa iau noua cetatenie pana cand se vor inchide granitele si Romania se va intoarce in bezna. Dupa, pa si pu la revedere.

  • Fugiti iute ,ca asa se construieste o democratie,lasand balta tara la nevoie!Daca stramosii nostri ar fi dat bir cu fugitii in vremuri grele ,acum eram turciti , maghiarizati ,vorbeam turca ,rusa si maghiara OBLIGATI!

  • Lia – si ce era rau in asta?
   Ce sa zic, sunt mandru ca sunt Roman si ma duc la buda in curte.

 7. Societatea a sprijinit justitia prin iesiri in strada. Reprezentantii justitiei nu au nici o reactie in fata acestui asalt al GIO . Cunoscand legile, ar putea sa lupte sa desfiinteze aceste aberatii de OUG cu care Guvernul legifereaza in locul Parlamentului. Se pare ca majoritatea judecatorilor si procurorilor asteapta sa vada cine este viitorul lor stapan. Daca ei sunt dispusi sa accepte compromisuri societatea nu ii poate sprijini sa fie independenti. Toate iesirile in stada au fost urmate de achitari ale coruptilor, de noi atacuri nesanctionatena supra Justitiei, de comunicate de presa ca Justitia si statul de drept sunt in pericol. Comunicatele de presa nu tin loc de lupta Justitiei pentru a fi independenta. Societatea a obosit si nu observa ca justitia si-ar dori sa fie independenta. Serviciile sunt ca si inexistente . Nu am avut norocul de un Mark Felt autohton.

 8. Frumos articol, chiar am vărsat o lacrimă….

  • @titi, geiger c. @co – ati iesit la produs ?? V-a schimbat tatucu putin nickname -ul pentru ca, in prostia voastra, v-ati deconsiprat ( morjan, asistat, etc)

  • Bine ma ,acum du-te sa-ti faci plinul la sediul psd!

  • De ce nu o ataca in contencios?
   Legea contenciosului administrativ. Legea 554/2004 actualizata
   Art. 9 Acţiunile împotriva ordonanţelor Guvernului Procedura de soluţionare a cererilor în contenciosul administrativ.

  • De ce nu o ataca in contencios?
   Legea contenciosului administrativ. Legea 554/2004 actualizata
   Art. 9 Acţiunile împotriva ordonanţelor Guvernului Procedura de soluţionare a cererilor în contenciosul administrativ.

 9. Lupta lui Johannis cu „penalii”

  „Penalii” dau o OUG cu efecte juridice instantanee, Johannis dă un mesaj de constatare pe facebook cu preluare imediată în presă.
  „Penalii” dau o decizie de decapitare a DNA prin CCR, Johannis semnează decretul de demitere a şefei DNA (şi o mai şi demite între timp pe consiliera lui Simina Tănăsescu, care i-a incomodat puţin pe onorabilii din CCR).
  O mutare nu pot face „penalii” fără a fi urmată de o constatare a „Preş”edintelui. Nu ştiu cât o să-l mai rabde! Trebuie suspendat!

  • Nu pot spune decat un fapt evident : e foarte greu sa fii presedinte, in tara unde toate celelalte puteri au realizat un CARTEL AL INFRACTORILOR, mai putin parte din presa, parte din justitie si SRI, adica lucrurile sunt foarte grave.

  • Nu vrei sa-i ceri lui basescu sa nu mai ii tina isonul lui ghita si infractorilor ,deci si a boarfei sale udrea ,acuzand-o pe Kovesi si sa ceara sa fie arestata (da,asta a cerut,omule)?Asta ca sa stii cine saboteaza opozitia din interior!!

 10. totusi, ce s-ar putea face concret ca s nu se publice in MO?

  • Concret ?Sa se revolte toti procutorii si judecatorii care mai au un dram de constiinta si coloana vertebrala! Sa realizeze ca au facut meseria asta NU numai pentru un salariu bun si o pensie pe masura,ci si pentru a sluji cetateanul onest,pentru a -i apara drepturile si libertatile fundamentale cu care s-a nascut!! Asta le-a cerut si Comisia europeana, si administratia SUA,sa nu le fie frica!Sa ia exemplu de la Laura Codruta Kovesi,sa mearga pana in panzele albe ,sa nu se predea si sa predea justitia infractorilor!Par vorbe mari,dar asa au reusit americanii sa scape de dictatura regala si sa faca cea mai democratica constitutie din lume!

  • Concret, poate avem norocul sa il calce o masina pe Grebla, parca ala e responsabilul din partea guvernului cu publicarea in MO.

 11. Foarte bun articol, d-le Tapalaga! Si eu cred ca draknea, prin mana infamului bubos, a pornit ceasul bombei ce lichideaza acea libertate in zdrente a justitiei si a noastra care mai exista inca. Totusi, chiar si asa, si cu un traseu foarte strict in fata, sunt evenimente esentiale care pot gripa acest tanc al comunismului de cumetrie, de talcioc, din fata caruia Romania tot incearca sa se fereasca de 2 ani incoace, cu toate ca deja a primit lovituri majore. Deciziile CJUE aparute in timp util ar ajuta esential. Mizeria de oug n-a fost inca publicata in monitorul oficial, ea va fi absolut sigur contestata la ccr si Comisia de la Venetia, in ultima instanta, si-n ’89, doar cu 3 zile inainte de 22 decembrie, ceausescu era inca stapan pe mosie. La fel si draknea.

 12. ” ea va fi absolut sigur contestata la ccr…” ?
  Doar daca ea insasi, pe sine se…
  Cine va face contestatie la ccr?
  Va referiti la ciorbea?

  • Ma refer la presedinte.

  • din cate stiu eu numai ciorbea ar putea, numai ca NU VREA ca doar de-aia e pus acolo ca sa NU se poata contesta OUG.
   Eu daca as fi Iohannis, as constata ca am ajuns intr-o situatie grava in care trebuuie declarata stare de urgenta: o organizatie mafiota a acaparat institutii vitale ale statului si consolideaza practic un stat paralel (da, chiar conform definitiei lor) paraqzitar, cu legi paralele si cu institutii paralele iesite din cadrul constitutional.
   Poate Presedintele sa dizolve parlamentul cu acest motiv? Poate impiedica guvernul sa dea ordonante de urgenta in loc sa astepte sa le critice dupa ce s-au emis?
   Intreb serios!
   Cred ca s-a dorit prea mult sa facem o imagine frumoasa in timpul presedintiei UE si s-a pierdut din vedere ca nu imaginea este importanta ci fondul…

 13. Vad că lumea crede încă că o parte din justiție e corecta , o parte din SRI e corecta , o parte din politicieni sunt corecți , hai sa din serioase de 30 de ani se fura că în codru , șefii SRI stau la băute cu Dragnea , Judecători au fost membri PSD , politicieni sunt corupți de mii de ani . Daca in tara ești om cinstit ești luat de prost . Asta e viața . Poporul e o adunătură de boi care trebuie să tragă ptr șefii lor așa a fost de mii de ani așa va fii mereu . Nu sa inventat leac ptr corupție ptr lăcomie ptr prostie și la Romania e multa da pe din afară .

 14. I-a trebuit cam mult lui Slugarel sa il convinga pe Deagnea ca un act normativ INOPORTUN dar CONSTITUTIONAL cum este o OUG de Amnistie si Gratiere, nu ii este de folos intr-atat pe cat i-ar fi o OUG, de asemeni inoportuna DAR PARTIAL SI NECONSTITUTIONALA (exact acolo undeii foloseste lui Dinti de Grebla).
  Tractoristul a inteles cu chiu cu vai (e vorba totusi de o subtilitate juridica!) si iata ! OUG s-a dat. Pana va fi transformata in lege, legea atacata la CCR si declarata partial neconstitutionala, RAUL SE VA FI PRODUS !

  PS. Iohane, te-a pacalit Dinti de Grebla. Ti-a aruncat de momeala un fals „zar de fuga” (OUG pe amnistie si gratiere) dar te-a facut mart, acolo unde nici nu visai (DESI AR FI TREBUIT SA FI CU LECTIILE INVATATE. Chiar Slugarel te-a prevenit de doua ori in saptamana aceasta !)

  PPS. Noapte buna, Justitie independenta, pana cand… Nu se stie, din pacate, pana cand ! :((((

  • Trebuie remarcat si mica smecherie cu ordoonanta pentru procurorii europeni asupra careia s-au napustit sustinatorii doamnei Kovesi absolut fara nicio legatura dar orbiti de revolta rostogolind miliarde de biti pe net …
   Era chiar normal ca gargamel sa stabileasca o procedura de alegere a procurorului ordinar trimis de Romania, dar toti au tipat ca din gura de sarpe ca TT vrea sa faca legea in UE.
   Dar sincronizarea, nu poate fi simpla coincidenta
   Pana si beata veorica a fost ametita de zgomotul asta. Ea inca mai crede ca despre asta a fost vorba in ordonanta pe care a semnat-o. Ah, ca a semnat doua… (ah au fost doua!?, fugiti ba d’ancilea, sunteti obsedati de ougeuri ca de autostrazi) o fi zis ca se semneaza in dublu exemplar.

 15. Urmatoarea mutare va fi un OUG pentru un serviciu de informatii/investigatii subordonat direct fata de secția specială de investigarea a magistraților.
  O data ce s-a putut infiinta o astfel de entitate, in dispret total fata de constitutie si fata de principiul separari puterilor in stat…
  Din aceasta pozitie va fi atotputernic mai ceva decat vechea securitate. SRI nu va avea jurisdictie asupra cazurilor care-i intereseaz pe penali si-si vor putea rontai in liniste salariile.
  In cele din urma, magistratii vor reveni la situatia dinainte de 89. Disciplinati, linistiti si bine remunerati, protejati de imunitate fata de oamenii de rand, si verificati permanent de noua securitate vor ancheta cazuri de furt de struguri de la iaseu si vor asmuti serviciul de investigatii impotriva vreunuia mai vocal, eventual ascunzandu-l pe respectivul pana cand se linisteste…
  Notiunea de „securitate” ca organ represiv necesar, este adanc infipta in mentalitatea unor ca dragnea – in pofida circului pe care-l face in public, fiul de militian nu are a se plange despre persecutiile securitatii odiosului regim ceausist, cu care militienii au coabitat in deplina intelegere, in interesul reciproc…

  • @Inapasevedeinvers:
   In acel moment, Dragnea isi va fi creat Statul sau paralel dar total divergent cu cel actual !. Chiar ca nu va mai fi de stat in tara asta !

   PS. SI DECAT SA VIETUIESTI IN MIJLOCUL UNEI POPULATII AFLATE IN INTERIORUL UNOR GRANITE, MAI BINE IN MIJLOCUL UNUI POPOR (NU M-AM HOTARAT INCA, BELGIAN SAU GERMAN) !1 :(((

  • @susuflefe, păi vezi și tu unde-s ajutoarele sociale mai mari…
   Idolul tău în viață, Băsescu, recomanda acum câțiva ani Congo….De ce nu încerci?

  • @Susufler0
   Eu, dintotdeauna m-am lasat greu dus din locul meu desi unii s-au umplut de vanatai incercand sa ma disloce ; nu-i vorba, ca acum nu mai am nici varsta pentru o astfel de decizie, dar nici nu cred ca asta e calea…

  • @Titi :
   De Titisor, amaratule, daca nu te-ai invrednicit sa inveti macar o limba straina (nu doua ca mine !) asta patesti : stai si cersesti de la PSD intr-o romaneasca precara ! :))))

  • @Inapasevedeinvers:
   Si care e calea ? :(((

  • Susufler0
   Sincer, inca nu stiu, poate nici nu am sa aflu, dar nu inseamna ca depopularea tarii este calea.
   Daca ai curajul sa-ti iei lumea-n cap ar trebui sa fii destul de curajos si sa te tii pe picioarele tale.
   Dar problema e, probabil, mai mult de tarie decat de curaj.

  • @Inapasevedeinvers :
   Bunica-meu i-a spus lui taica-meu ca ei sut generatia sacrificata si macar el sa traiasca intr-o tara mai buna. Acelasi lucru mi l-a spus si taica-meu mie. Nu vreau ca si eu sa-i spun lui fiu-meu la fel ! E ca un blestem !

   PS. Crede-ma ! :(((

  • @Titi – nu te intoarce da se uita sefu la tine. Mai baga 2-3 injuraturi, muiestei si pe #rezist bo$$. Treaba ta, da maine nu mai ai loc in ferma.

  • Susufler0
   20.2.2019 la ora 5:04 pm
   M-ai dezamagit cu replica asta; am o banuiala ca mai e unu care face pe tine pe aici…
   Generatia de sacrificu zici? Pai ce, esti in aceiasi stare cu bunicu care si-a gasit casa spulberata de vreo bomba si a trebuit s-o ia de la capat ca si cum n-ar fi avut nimic, sau care s-a chinuit trei ani sa ude un pamant uscat de seceta, ca dupa aia sa-l dea la ceapeu? Nu vezi diferenta si mai binele care trebuie aparat, macar cu incapatanare?
   Pai si daca acum o iei din loc, si mai de la zero trebuie s-o iei! Si nici aia din vest nu au primit nimic de-a gata si nici nu au ceva garantat pe vecie…
   Comentul meu de ieri la pranz era un scenariu ipotetic; pe premiza ca cei care vad punctele slabe ale dusmanului intorc spatele realitatii si-si cauta un locsor mai comod si mai ferit.
   Posteaza pe acest site destul de multi juristi sau macar oameni cu un nivel de educatie in domeniu. Vor mai fi fiind si multi altii prin alte locuri…
   Sunt sigur ca scenariul asta poate fi impiedicat. N-o fi gasca lu dragnea mai tare in neuron decat voi.

 16. Geiger tu intelegi ce spui?

 17. De unde gasiti energia sa va plangeti de mila si sa va resemnati in fata sortii ? Dincolo de toate manipularile si magariile pe care le fac sunt si ei oameni, doar putin mai versati si mai abili. Nici toader, nici dragnea nici tariceanu nu sunt nemuritori asa cum ceausescu n-a trait o vesnicie. Insa MONSTRUL PE CARE L-AU CREAT POATE SA REZISTE SI DUPA PLECAREA LOR. Aste e pericolul cel mai mare si este suficient sa ne uitam in anii ’90 ca sa intelegem. OUG 13 a fost nimic pe langa efectele pe care le va produce aceasta OUG si atunci si reactia noastra trebuie sa fie pe masura !
  Abrogati si-apoi PLECATI !

 18. Da,am inteles multe acum….Totusi nu pricep de ce ziceti
  Nici măcar Tăriceanu n-ar trebui să se bucure de OUG-ul adoptat ieri de Guvern.

  Multumesc