G4Media.ro

Ce contează: ideea, finanțarea, mentorul sau planul de business? Principalele dileme cu…

sursa foto: Pexels

Ce contează: ideea, finanțarea, mentorul sau planul de business? Principalele dileme cu care se confruntă tinerii români care vor să devină antreprenori

Unul din doi tineri români visează să ajungă antreprenor și spune că ar vrea să înceapă un business. Tot ei spun și că le lipsește educația de business.

Datele vin dintr-un studiu al Insights PulseZ realizat în 2021, și citat de Economedia. Cei mai mulți sunt optimiști și consideră, în procent de 55% că au abilitățile necesare pentru a începe un business.

Este mai importantă ideea, finanțarea, mentorul sau planul de business? Sunt întrebări pe care tinerii aspiranți la lumea afacerilor și le pun încă de la început.

Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității din București, a desfășurat un proiect în care 40 de tineri aspiranți la statutul de antreprenor au avut ocazia să afle lucruri noi și să se întâlnească cu speakeri (antreprenori cu experiență) din mai multe domenii, dar în special din zona de traduceri și resurse umane.

Evenimentul se numește Future Lab, este organizat anual, iar tema de anul acesta a fost „Hard work leads to brilliance”, practic, un alt mod de a spune că munca și succesul sunt legate în mod direct.

Alexandru Adrian Spânu Raicu are 20 de ani și este student la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității din București. El este unul dintre participanții la Future Lab.

”Vreau în viitorul apropiat să îmi dezvolt o carieră de antreprenoriat și cel mai bun mod de a învăța este de la oameni care lucrează deja în domeniul acesta.

Dificultățile pe care le văd eu sunt frica de necunoscut și de eșec și greșeli și cred că un mentor în călătoria asta este foarte indicat pentru că în antreprenoriat înveți din greșelile pe care le faci și mult mai bine este să înveți din greșelile pe care le fac alții.

Punctele succesului în cariera de antreprenoriat pentru mine sunt curajul, disciplina și perseverența”.

Andra Iosif este de asemenea studentă a aceleiași facultăți. Are 28 de ani și spune că a participat la proiectul Future Lab pentru că își dorește ca în câțiva ani să își dezvolte o afacere.

”Cea mai mare dificultate este problema banilor pentru că este nevoie de bani pentru a deschide ceva… Punctele succesului în cariera profesională consider că sunt ambiția și motivația” spune ea.

„Știm cu toții că tinerii încep din ce în ce mai mult să fie atrași de antreprenoriat, de aceea le-am pregătit niște secrete din spatele culiselor, care vin direct de la oameni consacrați în domeniu” a declarat Adelina Neagu, Coordonator Future Lab 2022.

Evenimentele de acest fel vin în contextul în care 53% dintre tineri recunosc și conștientizează că le lipsește educația de business.

Datele studiului citat arată că:

  • 74% dintre tineri se confruntă cu lipsa finanțării pentru afacerea lor;
  • 59% afirmă că nu au mentori care să îi ghideze;
  • 55% au nevoie de alți antreprenori cu care sa se înconjoare.

De altfel, în România există din 2013 un program național denumit Vreau să fiu Antreprenor” (VSFA), ca parte a organizației Romanian Business Leaders (RBL), care promovează gândirea și acțiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. N-ai muncit o zi in viata ta si vrei sa fii direct antreprenor… in 3 ani intra firma in reorganizare. :))

    • Cel mai mult contează să ai legătură cu un SPECIAL care să îți dea un contract baban cu statul.

  2. Kit pentru zoomeri:
    – CEO, CTO la firma AloTati
    – Forbes 30 under 30
    – FIRE
    – Mentor, Angel investor, Senior Corporate Strategy Technical Leader.
    Daca nu ai reusit toate astea pana la 21 de ani, esti un r@t@t

    • Mai voiam sa zic ca aici se vede cel mai bine cum se pun bazele neofeudalismului. FAANG este on-board cu ideea.