G4Media.ro

Candidatul USR-PLUS, Andrei Lupu: Depolitizarea spitalelor putea începe din 2016, când Guvernul…

sursa foto: Facebook

Candidatul USR-PLUS, Andrei Lupu: Depolitizarea spitalelor putea începe din 2016, când Guvernul Cioloș a propus o Ordonanță de Urgență în sensul acesta. Toate celelalte partide au respins-o

Membru în Biroul Național PLUS și candidat la Camera Deputaților din partea alianței USR-PLUS Prahova, Andrei Lupu a reamintit în emisiunea „Tu votezi, România”, de la postul național TVR1, că depolitizarea instituțiilor medicale trebuia să se întâmple din 2016 prin adoptarea Ordonanței de Urgență propusă de Guvernul tehnocrat, condus de Dacian Cioloș, care prevedea schimbarea procedurii de numire a managerilor de spitale.

„Prin Ordonanța de Urgență propusă de Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș se propunea ca  managerii numiți în fruntea spitalelor să aibă experiență, să fie testați, iar verificarea lor să nu fie făcută doar de factorul politic. Ca orice OUG, a fost și aceasta trimisă în Parlament, dar a fost respinsă de toate celelalte partide. Așa că, în continuare, politicienii din Consiliul Județean decid cu majoritățile lor numirea fără concurs a managerilor de spitale. Sunt numiți fără concurs pentru o perioadă de 6 luni. Această perioadă este apoi prelungită cu alte 6 luni, cu alte 6 luni, în funcție de context/interese. În alte cazuri, cum s-a întâmplat la Piatra Neamț, managerii sunt schimbați de mai multe ori în intervale foarte scurte (…) spitalele în această perioadă fiind considerate niște vaci numai bune de muls”, a comentat Andrei Lupu.

Candidatul USR-PLUS a criticat și promisiunea liderilor politici, de a suspenda activitatea electorală în urma tragediei de sâmbără seara, când în incendiul izbucnit în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 pacienți, alți 6 fiind grav răniți. Andrei Lupu afirmă că acestă inițiativă putea fi asumată mai devreme, mai ales în contextul actual al epidemiei de Covid. El a dezvăluit că liderul PLUS, Dacian Cioloș, a avut o astfel de inițiativă încă din aprilie.

„(…) Încă din aprilie a avut cineva această inițiativă. Acum eu vă spun din interior. Dacian Cioloș a venit în aprilie și a spus: haideți să suspendăm tot, iar noi vă punem specialiștii la dispoziție (pentru soluții privind limitarea răspândirii epidemiei de Covid-19 – n.red).  Au existat niște telefoane, s-au făcut unele promisiuni, urma să aibă loc o întâlnire, apoi pur și simplu a dispărut intâlnirea. Pe parcurs a dispărut și interesul pentru inițiativă și nu s-a mai întâmplat nimc. Guvernul nu a mai fost interesat de teama că va pierde procente electorare, axact așa cum se întâmplă acum, prin deciziile prefecților de a nu carantina orașele, tot de teamă că se pierd procente electorale”, a subliniat Andrei Lupu.

Reprezentantul USR-PLUS afirmă că ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț nu trebuie uitat, chiar dacă guvernanții și toată clasa politică încearcă să inducă ideea unei vinovății comune.

„(…) După ce trec cele două-trei zile în care ne-am asumat o oarecare vină/căință, trebuie să ne îndreptăm cu toată furia către această clasă politică. Nu trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat, pentru că vorbim de un caz care se poate repeta oricând în 40 de spitale din întreaga țară”, a spus Andrei Lupu.

Sursa Foto: Facebook/Andrei Lupu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Pai si nu este normal sa respinga asemenea intentie, pai cum isi mai plaseaza PSD si PNL clientela politica pe sinecuri ?

    Va veni votul si romanul de rand prost educat sau semianalfabet va vota la fel, apoi va incepe vaicareala ca nu se schimba nimic

    Aceasta natie merita sa dispara, este o cangrena pentru lumea civilizata

    • Da un exemplu si arunca-te in fata trenului.

    • Streinu Cercel iti ajunge?

    • Altcineva, susțin opinia ta

    • Mai lasati-ma cu ”aceasta natie”, cu ”romanii”. Toti sunt cetateni. Oameni. Credeti ca mai la Vest si mai la Centru, sa nu vorbim de Sud sau Est de Romania este altfel? Institutii slabe, slabite de mine si de tine inclusiv, o generatie tanara care vrea sa schimbe, dar cei mai multi pleaca (ar trebui sa multumim in gand pentru fiecare om tanar care se avanta in politica), neincrederea in stat, in institutii. In partide si presedinti, nu conteaza care sunt aceia, toti de treizeci de ani. Cum sa-i schimbi pe toti acesti oameni din primarii, consilii judetene ca sa faci tara sa functioneze profesional??Ei conditioneaza: bani, apartenenta la partid pentru cele mai mici si cele mai mari posturi, pentru o taraba in piata sau pentru daramarea unei case monument ca sa-ti faci TU afacerea. Acolo este problema, la nivel de sat, comuna, om, toti care ajung intr-o functie de unde pot ” sa mulga”. Apoi, m-am saturat sa citesc comentarii dar si articole scrise de jurnalist, sa-i aud si pe politicienii spunand ”romanii”. Cred ca in nicio tara se spune astfel cand se vorbeste despre cetatenii acelei tari, si daca se spune asa suna neprofesional, peiorativ, ironic. Iar voi care comentati in stilul acesta sunteti angajati de ani de zile sa actionati exact pe pedala aceasta, distrugerea tarii, picatura chinezeasca combinata cu profetia implinita. Altfel sunteti ca o persoana bolnava psihic, tipandu-si lipsa de omenie, bun simt si grija.

  2. Lupu-şi schimbă părul, dar năravul, ba!

  3. Depolitizarea spitalelor putea incepe in 1990, dar nu au vrut partidele politice de atunci.

  4. Tinerii lupta cu morile de vânt. Spitalul are o întreagă infrastructura, servicii tehnice, pompieri, administrație, contabilitate, justiție, poliție, etc, toate sunt politizate si corupte.

  5. se poate incepe de undeva, ca doar nu trebuie sa stam si sa nu facem absolut nimkc
    din pacate USR+ nu „are” CJuri, dar pe unde au majoritatea cu PNL , ar putea incerca sa implementeze un sistem de alegere a managaerilor depolitizitat
    nu vor reusi din cauz PNL, dad poate vor reusi sa aduca oameni mai competenti, tot pe cale politica

    • La Timișoara au majoritate în CJ cu PNL și degeaba, că nu vor ăia să parafeze un acord scris și trag de timp până la parlamentare.

    • E nevoie de schimbari legislative pentru „implementeze un sistem de alegere a managaerilor depolitizitat”. Nu se poate face doar din hotarari de CJ.

      Si e nevoie si de vointa politica. Iar PNL nu cred ca doreste asta. Exemplu cel mai clar: ordonanta de care vorbim aici (79/2016) prevderea ocuparea prin concurs a posturilor de conducere din spitale si, mai important, INCOMPATIBILITATI: nu aveai voie sa participe la concurs un membru de partid, de exemplu.

      Rezultatul? In 2017 au votat IMPOSTRIVA ordonantei 230 de parlamentari si PENTRU 31 de parlamentari (cwi ai USR). PNL si PSD au votat cot la cot impotriva, pentru ca nu vor sa piarda controlul politic asupra spitalelor.

  6. Nu s-a dorit așa ceva, interesul clasei politice a fost să dețină controlul, să-și pună proprii oameni care să răspundă la ordine și să sifoneze banul public după bunul plac al celui ce l-a numit pe respectivul manager. Acuma, culmea, toți aceiași care atunci au votat împotriva respectivei ordonanțe se arată oripilați și susțin depolitizarea managementului spitalicesc, nu mergeți pe fentă, este doar efectul stării de fapt actuale, își vor reveni și se vor deda exact la aceleași obiceiuri, țineți cont că este campanie electorală, vechea clasă politică și-a terminat de foarte multă vreme creditul, cine mai dă doi bani pe spusele acesteia, fie este naiv, fie este foarte prost, fie este lingăul unuia dintre hidoasele găști de interese. Nu au acceptat ei în 2016 depolitizarea conducerii spitalelor, când se venea după imensa tragedie Colectiv, credeți că o vor face acuma? De ce ar face-o? Evident acuma se arată dispuși să o facă pentru că suntem în campanie electorală, mai apoi, după stilul brevetat deja, vor pune batista pe țambal. Ce foame este la psd și acoliții, dar și la pnl și limbricii săi (gașca petroviană și centurista politicii românești), credeți că vor accepta așa ceva? Pe bune? Niște hoți care au în sânge numai parandărătul, combinațiile, sifonarea banului public, îndestularea peste noapte etc., vor vrea deodată să facă altfel lucrurile decât le-au făcut până acuma, totuși, să fim decenți și să gândim logic. Nu, clasa politică veche, cea care este groparul tuturor domeniilor de activitate din subordinea statului, cu toate găștile sale de bandiți, derivate unele din altele, formate în sistem, nu vor putea schimba niciodată nimic, mostră în acest sens stă activitatea derulată la guvernare de pnl în cele 11 luni scurse de la preluarea guvernării, ce vi se pare că a făcut altfel decât ciuma roșie, ceva pozitiv și major? Și atunci de ce ați crede că acești inapți vor face lucruri pe viitor, să fim serioși. Pe ăștia îi știm foarte bine, știm care le este hramul și cât le poate pielea, hai să dăm o șansă și altora, pentru a avea o speranță trebuie să o acordăm altcuiva, dacă vor fi votați tot acești inși găunoși, nici măcar șansa nu mai există. O spun clar și răspicat, voi vota USRPLUS, poate fi un prim pas în schimbarea dorită, măcar așa mai putem spera, cu vechile clanuri, cele care au jecmănit din toate pozițiile țara, ne-am lămurit, hai să le trimitem la gunoi. Nu o fi USRPLUS perfecțiunea întruchipată, dar este net superior la tot ce propune astăzi clasa politică de la noi, asta să fie clar, nici nu e dificil de observat acest lucru.

    • Așa este, dar nu sunt suficienți care să și gândească pentru că sunt orbiți de manipulările cu cifrele „sondajelor” privind intenția de vot de peste 30 % în favoarea PNL și chipurile n-are rost să-ți dai votul unora care sunt la jumătate!
      Este imposibil ca PNL sa aibă în realitate în continuare peste 30% după toate mizeriile, minciunile și gafele (nu le mai enumăr, pentru ca mă enervez și îmi stric ziua complet) făcute într-un an. Nu poate să mai aibă atâta credibilitate ca în vara lui 2019, pentru că, după ce au luat guvernarea, au „evoluat” monoton descrescător.
      Nu pricep cum mulți adepți ai PNL gândesc că, odată câștigată puterea în Parlament, PNL va fi ca nou cu aceiași politruci vechi și va acționa total altfel decât cum ne-a obișnuit! Cum să ai parte de schimbare cu aceiași oameni mânjiți în ultimii 30 de ani?!!! Este absolut ILOGIC!

    • ai dreptate 100%

    • E singura optiune logica in acest moment: votul pentru USRPlus.

      Celelalte doua partide mari (PSD si PNL) au aratat de ani si ani de zile ca nu vor sa schimbe nimic in mod real. Pentru ei, toate institutiile publice (spitalele, scoli, inspectorate, DSP-uri, agentii guvernamentale, regii locale) sunt feude de unde feudalul numit de partid trebuie sa scoata bani si avantaje pentru el si pentru partid. Asta e toata politica practicata de aceste doua partide pana acum. Si fara o presiune din exterior (USRPlus, azi) nu or sa schimbe absolut nimic inca 30 de ani de aici incolo.

      Iar timpul nu mai are rabdare cu tara asta: anual pleaca din tara 200.00 de oameni tineri si buni de munca, oameni care si-au pierdut increderea.

  7. mi-e teama ca asistam la o mare manjpulare cu aceste asa zise sondaje, ca USL+PDL s-a infiintat in 1990 si dainuie pana azi (ii avem pe Petrov si Orban fiu de mare securist) Asa a supravietuit fosta securitate si PCR E exact cum zicea Iliescu in 1990: va fi un mare partid cu mai multe curente de dreapta si stanga… Problema e ca useristii vor fi furati din nou si ei par foarte naivi.. Ar trebui sa plateasca exit_polluri cu firme de afara, sa filmeze tot in ziua votarii si dupa…. In Dambovita si mai ales in sud vor fi furati masiv, componenta birourilor electorale e cheia

  8. Nu știu dacă e chiar așa. Guvernul Cioloș a contribuit mult la ascensiunea PSD în 2016. Iar Dacian Cioloș nu ieșea din cuvântul lui Vasile Dâncu.
    Să vorbim și despre afacerile cu medicamente ale unchiului lui Vlad Voiculescu.

  9. Se spune ca de la educatie pleaca totul.Eu as spune ca, in lantul cauzal,nu educatia este prima cauza,ci,intr-o tara fosta stalinista,unde propaganda defila peste tot,manipularea este cauza cauzelor,daca vreti.Atata timp cat adevarul ajunge trunchiat la romanii obisnuiti cum sa-i invinovatim pe ei ca nu stiu sa voteze.Ei deocamdata stiu ca aproape toti care au fost pana acum la putere n-au rezistat ispitei si s’au inbogatit pe seama lor.Ei nu stau sa vaneze informatii,sa le puna cap la cap si sa ajunga in felul acesta la adevar.Nu au timp si nici gradul de instruire ncesara pentru a descifra dedesupturile jocurilor politice.Si atunci intre ei si viata politica se interpune informatia trunchiata,jonglata,pe care unele posturi de televiziune o transforma intr-un fel de alba-neagra,iar mama omida apare cu cravata la gat la televizor.Acuma,pentru ca acest eveniment tragic s-a produs din culpa(incendiul de la spital),unele televiziuni il trasforma in serial,de pe urma caruia mananca paine buna o luna de zile.Comentatorii,stiind ca teoria conspiratiei prinde la publicul larg,suceste acest eveniment pe toate fetele,dar niciodata n-o sa spuna ca PSD-ul a refuzat sa voteze depolitizarea administrarii spitalelor,de exemplu.Ei stiu ca PSD-ul le-a marit pensiile,cum alte partide nu o fac.Si atunci ce-i de facut?In nici un caz sa ne apucam sa-i injuram,e ca si cum ne-am supara ca vacarul pe vaci.Cu rabdare si cu multa chibzuinta,”pas cu pas”,asa cum a reusit si Maia Sandu,de pilda.Prin faptele pe care le savarseasc politicienii de dreapta,oamenii isi dau sesma ca acestia sunt mai seriosi decat cei de stanga.Pentru aceasta este nevoie de coerenta,consecventa,competenta,selectie fara ciocoisme si abtinere de la tentatii de orice fel,dar in primul rand buna credinta.Politicienii de dreapta trebuie sa inteleaga ca ei fac politica sub lupa mass mediei de stanga,care au interesul sa faca din tantar armasar.Putini din randul oamenilor simpli isi dau seama cat de greu este sa te lupti cu nababii,paradoxal de stanga,care au la discretie mijloacele de informare in masa cu care manipuleza legea,oamenii,tot ce se poate numai buna lor imagine sa conteze.Si totusi dreapta,pentru a schimba cat mai multe lucruri,trebuie sa ia foarte multe voturi de la ei.Fata de anii trecuti(acum 10 ani),noua tehnologie o ajuta foarte mult.

  10. uitati-l pe Deceneu din miloul Tecuci, de la Podul Turcului.

  11. Informatie pentru cercetatori de la Geneva, in case, but iu olrady diabet 1 de dezvolta si se tratreaza cu insulina. De pe gugle.

  12. 1. Diabet 1 congenital tratat cu insulina….stiu unii actori, regizori etc cum este cu injectia intre spectacole
    2. Diabet 2, zaharat, deprins de prin mediul stresant al zilelor noastre, care nu are treaba cu insulina.