G4Media.ro

Liderii AUR, acuzați de ipocrizie pentru că se plâng de numărul mare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Liderii AUR, acuzați de ipocrizie pentru că se plâng de numărul mare de semnături necesare la alegeri, dar ar fi votat împotriva unui proiect care scădea drastic acest număr

Deputatul REPER Andrei Lupu îi acuză de ipocrizie pe liderii partidului extremist AUR după ce acești au acuzat puterea PSD-PNL că a impus un număr prea mare de semnături, 200.000, pentru ca un partid să poată participa la alegerile europarlamentare.

Lupu arată că senatorii AUR au votat anul trecut împotriva unui proiect de lege care prevede tocmai scăderea numărului de semnături necesare participării la alegeri.

”Definiția populismului. Acum mai puțin de un an am propus un proiect de lege potrivit căruia numărul de semnături pentru a candida la orice tip de alegeri ar fi scazut la un sfert, acestea putând fi strânse inclusiv online. Toți senatorii AUR au votat împotrivă. Astăzi îl văd pe George Simion strigând că e imposibil să strângă 200.000 semnături și că sistemul e nedrept”, a scris Lupu într-o postare pe o rețea socială”.

Publicitate electorală

Partidul extremist AUR a protestat joi într-un comunicat emis alături de alte partide față de ”numărul uriaș de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri”. Partidul condus de George Simion arată că ”dacă vrem să trăim într-o democrație, atunci numărul de 200.000 de semnături pentru a putea candida în cadrul alegerilor trebuie redus”.

AUR arată că România este printre țările europene cu cel mai mare număr de semnături necesar pentru a putea candida în cadrul alegerilor și spune că această reglementare împiedică partidele mici și candidații independenți să se înscrie în cursa electorală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vă ia udemereu, ce am să mai râd.