G4Media.ro

Bucureștiul a ajuns la rata de acoperire vaccinală pentru populația peste 16…

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Bucureștiul a ajuns la rata de acoperire vaccinală pentru populația peste 16 ani de 40%. Județul Cluj este la peste 35%, urmat de Brașov cu aproape 29% / Suceava, Botoșani, Giurgiu sunt pe ultimele locuri, cu o proporție de 13%

Bucureștiul a ajuns la rata de acoperire vaccinală anti-COVID pentru populația peste 16 ani de 40%, în timp ce județul Cluj este la peste 35%, urmat de Brașov cu aproape 29%, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului pentru campania națională de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a precizat că rata de acoperire vaccinală se calculează în funcție de populația rezidentă așa cum este raportată de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, Bucureștiul are o rată de acoperire vaccinală de 33,8% din populația rezidentă, iar raportat la populația de peste 16 ani, rata de acoperire este de 40%.

„Este o rată suficient de bună și cel puțin parțial explică și evoluția favorabilă a epidemiei”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

În județul Cluj, rata este de 30,2% pentru populația rezidență și de 35,7% pentru populația peste 16 ani. Gheorghiță a mai precizat că în municipiul Cluj-Napoca rata de acoperire vaccinală este de 40%.

În județul Sibiu, rata este de 23,7% pentru populația rezidență și de 28,9% pentru populația peste 16 ani.

Județul Brașov – 23,65% pentru populația rezidență și de 28,8% pentru populația peste 16 ani.

Județul Timiș – 23,41% pentru populația rezidență și de 27,8% pentru populația peste 16 ani.

Județul Constanța – 22,6% pentru populația rezidență și de 27,38% pentru populația peste 16 ani.

Răspunzând unei întrebări, Valeriu Gheorghiță a enumerat și județele aflate pe ultimele locuri.

„Sunt județe în care numărul persoanelor care au trecut prin boală e foarte mare, e unul dintre motivele pentru care oamenii amână decizia de vaccinare, cum este județul Suceava. (…) Este important ca și la nivel local reprezentanții autorităților să se implice foarte mult. În mediul rural mai ales, puterea exemplului celor care se bucură de credibilitate crescută – primar, angajați din primărie – este foarte importantă. O implicare și solidaritate din partea tuturor e bine-venită în acest moment. Dacă organizăm o campanie de informare doar la nivel central, nu va reuși să se plieze pe toate situațiile”, a subliniat președintele CNCAV.

Cele mai slabe rate de acoperire vaccinală sunt în:

Județul Suceava – 10,47% pentru populația rezidență și de 13% pentru populația peste 16 ani.

Județul Botoșani – 11% pentru populația rezidență și de 13,4% pentru populația peste 16 ani.

Județul Giurgiu– 11,38% pentru populația rezidență și de 13,51% pentru populația peste 16 ani.

Județul Bacău – 11,48% pentru populația rezidență și de 14,11% pentru populația peste 16 ani.

Județul Neamț – 11,9% pentru populația rezidență și de 14,45% pentru populația peste 16 ani.

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. De aia București și Cluj au rămas în scenariul galben în timp ce restul tarii e verde 😊

  2. Un lucru bun!

  3. Nu m-as fi asteptat ca acolo unde s-au alocat cele mai multe vaccinuri sa stea cel mai bine la vaccinare…

  4. Judetele fruntase la vaccinare si Bucurestiul au fost mereu primele si la numarul de teste efectuate la mia de lucuitori. Implicit, numarul de noi cazuri a fost mai aproape de realitate.
    Acum circa o luna,in Bucuresti,TM,CJ,SB,CT,IF,BV, rata de incidenta care se ia in considerare era de peste 6.5, in vreme ce astazi este de maxim 1.6.Despre ce vorbim , anonimule?!
    Cine nu crede in efectele pozitive ale vaccinului, indiferent de care este vorba, traieste in alta lume sau in alte vremuri.

    • Poate ne explici de ce in Republica Moldova scaderea e la fel de abrupta la o rata de vaccinare de 3,5% din populatie.

  5. Deocamdata e mult prea devreme sa putem trage o concluzie legata de vaccinare si infectii. Scaderea e aceeasi peste tot, ca atare nu exista nicio dovada ca vaccinul a contribuit la aceasta scadere. Mai mult, ponderea populatiei vaccinate in total poate fi neconcludenta, cat timp un judet cu 40% vaccinati, dar unde ponderea celor mai tineri (20-40 ani) este mare, ar trebui sa fie mai expus infectarilor, decat un judet cu 20% vaccinati, in majoritate batrani si persoane cu probleme de sanatate. Cand vad tot felul de extaziati care vad niste numere si trag imediat concluzii si arunca cu acuze in toate directiile, imi dau seama ca, in realitate, nu inteleg mare lucru.

    • Cei pro vor zice imediat ca e datorita vaccinarii.
      Cei anti vor zice ca e de la vreme,dumnezeu sau minimalizarea virusului.
      Eu personal sunt pro dar sunt de parere ca inca e devreme sa putem trage concluzii legat de situatia tarii noastre.Cine vrea sa vada efectele se poate uita la Israel,UK si SUA.
      Oricum se va vedea in cateva luni cine are dreptate……