G4Media.ro

BREAKING Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda…

Sursa foto: Pixabay

BREAKING Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda secvențierii și folosirea testelor PCR care dau rezultate mult mai repede / INSP: Varianta UK circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propune oficial renunțarea la depistarea tulpinilor mutante ale coronavirusului exclusiv prin metoda secvențierii, care durează 7-10 zile, și folosirea testelor RT PCR, care dau rezultate mult mai repede. Secevențierea urmează să fie folosită doar pe seturi mai mici de probe.

INSP precizează, într-un raport dat publicității luni, că varianta UK (B.1.1.7) circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România.

Principalele concluzii din raportul INSP:

– Varianta britanică a SARS-CoV-2 – linia genetică B.1.1.7 circulă deja în 62% din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat.

– Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR, utilizând kituri care să țintească toate cele 3 variante care determină îngrijorare (VOC), urmând ca un set de probe să fie secvențiate.

– Este esențială comunicarea rezultatelor la DSP și INSP-CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestor variante și, conform evidențelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea1 mai mare a bolii pe care o generează.

Citește și

Cum pot fi depistate rapid și mai ieftin tulpinile britanică sau sud-africană. Cazul unui bărbat din Bihor: rezolvat în 24 de ore. Specialiștii spun că autoritățile trebuie să nu mai aștepte după secvențiere

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Testele PCR nu identifica tulpina mutanta! Dau doar o posibila existenta a unei mutații și asta foarte aproximativ! Secvențierea este necesară! Măcar pentru un sistem sanitar care se vrea responsabil…

  2. Ioana dragă, cum calculezi 62% din județele României??? 😀

  3. Procentul corect este 61,9047619 %
    Adică 26 din cele 42 de județe. Nu era mai simplu așa?

  4. Altfel decat informativ, la ce ne ajuta secventierea?

    • „Noi ne facem ca muncim, nu gandim!”