G4Media.ro

BREAKING Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda…

BREAKING Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda secvențierii și folosirea testelor PCR care dau rezultate mult mai repede / INSP: Varianta UK circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propune oficial renunțarea la depistarea tulpinilor mutante ale coronavirusului exclusiv prin metoda secvențierii, care durează 7-10 zile, și folosirea testelor RT PCR, care dau rezultate mult mai repede. Secevențierea urmează să fie folosită doar pe seturi mai mici de probe.

INSP precizează, într-un raport dat publicității luni, că varianta UK (B.1.1.7) circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România.

Principalele concluzii din raportul INSP:

– Varianta britanică a SARS-CoV-2 – linia genetică B.1.1.7 circulă deja în 62% din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat.

– Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR, utilizând kituri care să țintească toate cele 3 variante care determină îngrijorare (VOC), urmând ca un set de probe să fie secvențiate.

– Este esențială comunicarea rezultatelor la DSP și INSP-CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestor variante și, conform evidențelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea1 mai mare a bolii pe care o generează.

Citește și

Cum pot fi depistate rapid și mai ieftin tulpinile britanică sau sud-africană. Cazul unui bărbat din Bihor: rezolvat în 24 de ore. Specialiștii spun că autoritățile trebuie să nu mai aștepte după secvențiere

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Testele PCR nu identifica tulpina mutanta! Dau doar o posibila existenta a unei mutații și asta foarte aproximativ! Secvențierea este necesară! Măcar pentru un sistem sanitar care se vrea responsabil…

  2. Ioana dragă, cum calculezi 62% din județele României??? 😀

  3. Procentul corect este 61,9047619 %
    Adică 26 din cele 42 de județe. Nu era mai simplu așa?

  4. Altfel decat informativ, la ce ne ajuta secventierea?

    • „Noi ne facem ca muncim, nu gandim!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.