G4Media.ro

Brașovenii din municipiu, nemulțumiți de mirosul emanat de îngrășămintele împrăștiate pe terenurile…

Foto: Piata Sfatului Brasov - sursa Vila Trapez

Brașovenii din municipiu, nemulțumiți de mirosul emanat de îngrășămintele împrăștiate pe terenurile agricole / Garda de Mediu: ”Administrarea lor este permisă în această perioadă în ciuda disconfortului olfactiv temporar”

S-a aflat sursa mirosului insuportabil care „a pus stăpânire” pe Braşov, îngrăşămintele agricole de pe câmp, anunță Brașov.net, vorbind despre problema semnalată de mai mulți cetățeni ai municipiului, în ultimele zile.

Îngrăşămintele sunt permise chiar dacă în aer este răspândit un miros foarte urât, informează Garda de Mediu.

„În ultima săptamână ne-am confruntat cu apariṭia unor mirosuri persistente, care au creat un puternic disconfort olfactiv, resimțit în mai multe zone din municipiul Brașov și împrejurimi (Stupini, Sânpetru, Hărman, Târlungeni), provocat de administrarea de îngrăşăminte agricole. Conform Codului de Bune Practice Agricole administrarea lor este permisă în această perioadă în ciuda disconfortului olfactiv temporar; fertilizarea organică este o practica recunoscută şi recomandată la nivelul Uniunii Europene” se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Brașov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. “Disconfort olfactiv temporar” e ăla din lift. Când ține de o săptămână și-ți stă merdeneaua în gât în centrul Brașovului, când vorbești de “ perioada asta e permis”, e la fel de temporar ca funcția ăluia de a dat “ comunicatul” ăsta.
    Există o Lege a mirosului, dar ( din nou) se bazează ( in mod justificat) pe ignoranța publicului. În context, chiar nu știam ce să citesc vara asta, dar sunt salvat: “ Codul Bunelor Practice( sic! ) în Agricultură”, pe care Garda îl aplică în loc de lege. Pasionant, nici nu știi ce pierzi! O citești cu ochii b.e.l.i.ți și limba scoasă! Muriți, băh!

  2. Mare sensibilitate mon cher, dar când merg la piață, la magazinele alimentare, sau meniul din farfurie, atunci nu le miroase?

  3. Sfat pentru Brasoveni ! Faceti rost de un camion de fertilizant organic si imprastiati-l in fata sediului Garzii de mediu Brasov. Daca tot e permisa administrarea lor in aceasta perioada…… sa indure si ei mirosul „temporar” !

  4. Să se folosească chimicalele..Bayer a cumpărat Monsanto. Ei otrăvesc după care tot ei vă oferă cu inima deschisa chmioterapia..Și miroase frumos a tămâie…..
    Dacă pun monopol pe funerarii si cimitire au inchis cercul .

  5. In sate, in intravilan se pulverizeaza erbicide si ingrasaminte foliare cu cisterna langa locuinte,
    de proprietari care locuiesc in alta parte. Cand mergi cu copilul mic la medic si ii spui ca vomita iti spune ca e de la erbicide. Daca medicul raporteaza undeva cel mai probabil nu inteteseaza pe nimeni. Daca faci o sesizare primesti raspuns ca ar trebui sa te adresezi altor institutii. Toti nu au nicio raspundere. Legile nu sunt facute pentru cetateni.

  6. Cum se face că de data asta nu a fost de vină Primarul? Mare minune. E ceva în neregulă.

  7. Există și îngrășăminte organice care nu emană nici un miros.(extras de humus de ramă). Produs greu de autorizat ptr agricultura ecologica din Romania. Trăiască mafia îngrășămintelor chimice!

  8. Asta cu ingrasamintele a vrajeala marca Coliban. Groapa de gunoi pute in tot orasul.

  9. Romanii sunt mai prosti decat prevede legea. In Elvetia, o tara la care aspira majoritatea romanilor pe o strada oarecare, un dreapta bloc de 10 etaje, in stanga cateva sute de oi si la vreo 100 de metrii ditamai fabrica de chimicale, romanul prost se plange cand se foloseste ingrasamant natural, daca prostia ar putii, nu ati mai simti alte mirosuri.