G4Media.ro

Back in business: Compania naşului procurorului general Bogdan Licu a câştigat un…

Back in business: Compania naşului procurorului general Bogdan Licu a câştigat un contract de 1,7 milioane de euro cu Compania Aeroporturi Bucureşti pentru echipamentele de control cu raze X

Omul de afaceri Mircea Tudor, ”nașul, prietenul și vecinul” procurorului general interimar Bogdan Licu, pe care l-a și împrumutat cu 300.000 de euro, a revenit în afacerile cu statul. Tudor a avut inclusiv un dosar penal pentru fapte de corupție la DNA, care a fost însă clasat anul trecut.

MB Telecom Ltd, compania lui Mircea Tudor – considerat inventatorul scaner-ului pentru avioane – a câştigat un contract de 1.661.656 de euro pentru „servicii de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele de control cu raze X tip Rapiscan şi Vidisco din dotarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, servicii de înlocuire a imaginilor virtuale din biblioteca TIP, servicii de relocare pentru echipamentele cu raze X tip Rapiscan 620DV, 627DV și asigurarea pieselor de schimb necesare efectuării reparațiilor”, potrivit TED (portalul european de transparenţă în achiziţii publice).

Contractul a fost adjudecat în urma unei licitaţii publice şi a fost încheiat pe 28 iunie, însă abia pe 3 iulie a fost publicat pe TED.

Un nou început pentru MB Telecom. Este pentru prima dată după mai multă vreme când compania lui Mircea Tudor câştigă contracte cu statul după ce, pe 31 octombrie anul trecut, DNA a clasat dosarul de corupţie în care era vizat omul de afaceri. În trecut, printre clienţii MB Telecom s-au numărat Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Poliţia de frontieră şi SRI, potrivit romaniacurata.ro.

Dosarul clasat de la DNA

În iunie 2016, DNA l-a inculpat pe omul de afaceri Mircea Tudor pentru evaziune fiscală şi cumpărare de influenţă. În plus, Tudor a fost nevoit să achite o cauţiune de 1 milion de lei ca să fie anchetat în stare de libertate.

Potrivit DNA, între 2010 și 2011, patronul firmei MB Telecom Mircea Tudor i-ar fi dat 1,5 milioane de euro unui avocat din Alexandria, Liviu Ardeiaş, pentru ca acesta să intervină pe lângă funcţionari de la Autoritatea Vămilor astfel încât firma lui să obţină contacte de securizare a frontierelor. Compania lui Mircea Tudor a încheiat în acea perioadă contracte cu Autoritatea Vămilor în valoare de 79 de milioane de lei.

Clasarea a fost dispusă doi ani mai târziu de procurorul George Adrian Matei, anchetatorul din dosarul angajărilor fictive al lui Liviu Dragnea.

Cine e omul de afaceri Mircea Tudor. Este bun prieten, vecin şi naşul procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, potrivit declaraţiilor lui Mircea Tudor pentru jurnalistul Daniel Befu. Mai mult, omul de afaceri l-a împrumutat pe procurorul Licu cu 300.000 de euro, potrivit declaraţiilor de avere ale magistratului. Cu aceşti bani, Licu şi-a cumpărat un apartament în ansamblul rezidenţial Central Park de lângă Circ (dezvoltat de Niro Investment), pe care îl închiria cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaraţiilor de avere.

Ce spune Tudor despre împrumutul către Licu. În martie 2016, jurnalistul Daniel Befu a reuşit să stea de vorbă cu omul de afaceri, care a admis că este prieten, vecin şi naşul actualului procuror general interimar Bogdan Licu. Mircea Tudor a explicat şi de ce l-a împrumutat pe Licu cu 300.000 de euro.

„S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: «Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine». Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis «Ok, te ajut». E cel mai bun prieten al meu. Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: «Eu vreau să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare». Şi am zis: «Ok, te susţin eu» Şi cu asta-basta”, a explicat Mircea Tudor sprijinul financiar acordat procurorului general interimar al României, Bogdan Licu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din 2018, Licu mai are să îi dea lui Mircea Tudor 150.000 de euro până în 2025.

Licu, acuzat de plagiat. Actualul procuror general interimar a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. A fost deschis un dosar penal chiar la Parchetul General, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, serviciul Drepturi de proprietate intelectuală. Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz, Alexandra Mihai, a clasat dosarul sub motivul intervenirii prescripţiei. Soluţia a fost confirmată, apoi infirmată de şeful de secţie, Romulus Varga, şi ulterior s-a dispus clasare pe motiv că fapta nu există. În paralel, Licu a făcut cerere de renunţare la titlul academic. Soţia lui Licu a fost psiholog la SRI, potrivit declaraţiilor de avere ale procurorului Licu.

Foto: Omul de afaceri Mircea Tudor / Sursa: Captură video Youtube

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Groaznic, multumesc lu’ dl Scara ca nu traiesc in tara asta ..

  2. Nu ai fost de acord cu adopția acum te caută presă cu epoleți la case , la avere ,la prieteni la….

    • g4, daca lia savonea, alistar victor si alte persoane din csm care pun osul la curatarea neghinei din justitie ar fi facut un plagiat, mama – mama ce mai vuiet si ce mai jale era pe aici

      pana cand licu nu s-a „otetit” impotriva adoptiei Sorinei, de ce nu ati dat aceste informatii „pe goarna” ?

      de ce o faceti doar acu ??

      ati crezut ca o sa faca rabat de la lege exact ca procurorii din csm ?

      pana mai ieri nu erau informatii de interes public ? (ma refer la plagiat)

      legat de mircea tudor

      „DISTRUGEREA OAMENILOR ROMANI DE AFACERI ”

      „DNA si-a batut joc de fondatorul unuia dintre cei mai mari integratori din Romania in proiecte de securitate transfrontaliera si multiplu castigator al Marelui Premiu al Salonului de Inventii de la Geneva.

      Omul de afaceri Mircea Tudor a fost inculpat de DNA, umilit prin comunicate de presa si pus sa plateasca o cautiune de 1 milion lei ca sa nu fie arestat.

      Parchetul anticoruptie si-a batut pur si simplu joc de fondatorul societatii comerciale MBTelecom Ltd,

      unul dintre cei mai mari integratori din Romania in proiecte de securitate transfrontaliera,

      multiplu castigator al Marelui Premiu de la Salon de Inventii de la Geneva si

      declarat in 2014 antreprenorul anului de compania Ernst & Young.

      Dupa doi ani, procurorul DNA George Matei a dispus clasare pe motiv ca nu exista probe

      […] in iunie 2016, DNA a anuntat printr-un comunicat de presa categoric punerea in miscare a actiunii penale fata de Mircea Tudor pentru cumparare de influenta si evaziune fiscala,

      si fata de avocatul Liviu Ardeias pentru trafic de influenta,

      intr-un dosar care, halucinant, avea la baza un interviu de omul de afaceri.

      Mircea Tudor era acuzat ca i-ar fi dat avocatului Ardeias suma de 6.000.000 lei

      astfel incat acesta sa intervina la functionari din cadrul EuroCustoms, EuroPol, Politia Germana de Frontiera, Vama Franceza si Vama Elvetiana,

      in vederea obtinerii Caietelor Schengen pentru proceduri de control vamal cu UE, necesare adjudecarii de catre SC MB Telecom Ltd SRL a unor contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor privind sisteme de securizare conform normelor Schengen.

      […] in 31 octombrie 2018, procurorul George Adrian Matei de la DNA a dispus clasarea cauzei fata de cei doi, pentru toate acuzatiile, in temeiul art. 16 alin. 1 lit c) din Codul de procedura penala potrivit caruia

      “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

      In motivarea solutiei de clasare se arata negru pe alb ca in afara de afirmatiile pe care le-a facut Mircea Tudor in interviul dat in presa legatura cu modul in care a apelat la serviciile avocatului,

      in cauza nu exista nicio alta proba din care sa rezulte dincolo de orice indoiala rezonabila,

      savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta, respectiv trafic de influenta retinute in sarcina celor doi. In ceea ce priveste acuzatia de evaziune fiscala,

      procurorul George Matei arata ca desi suma incasata de avocatul Ardeias de la SC MB Telecom SRL este foarte mare (6.000.000 lei),

      nu se poate stabili caracterul disproportionat al acesteia fata de serviciile prestate.

      Deci a fost nevoie de doi ani pentru ca procurorii anticoruptie sa-si dea seama ca nu era prima data cand avocatul incasa de la clienti pentru serviciile prestate astfel de sume mari, lucru care a rezultat dintr-un raport al Garzii Financiare ajuns pe masa acestora.”

      pentru cine e interesat de ADEVARUL JURIDIC:

      in articol sunt si paginile ordonantei DNA in forma scanata

      https://www.luju.ro/magistrati/dna/distrugerea-oamenilor-romani-de-afaceri-dna-si-a-batut-joc-de-fondatorul-unuia-dintre-cei-mai-mari-integratori-din-romania-in-proiecte-de-securitate-transfrontaliera-si-multiplu-castigator-al-marelui-premiu-al-salonului-de-inventii-de-la-geneva-omul-de-af?print=1

    • pt toti # kondensatorii

      oare cine o sa aiba de suferit daca nu o sa mai poata face contrabanda ca in vremurile „bune” ? (roboscannerele nu au fost mentinute in functiune in mod intentionat)

      iata ce scribaluia dan tapalaga pe hotnews

      „Mircea Tudor, MB Telecom LTD SRL, pare un abonat al contractelor cu statul. ”

      intrebare de 100 de pcte: cu cine „pana mea de vulpe” putea sa faca afaceri mircea tudor decat cu statul

      cine vamuieste ? eu, voi ?! sau STATUL !!

      „Baiatul destept al afacerilor cu tehnologie de securitate. Mircea Tudor: Exista sansa sa inchid aici si sa fac totul in Elvetia/ A castigat in Romania contracte cu statul in valoare de 560 de milioane de lei in ultimii 9 ani”

      „Presa elvetiana scrie ca o investitie romaneasca de 45 de milioane de euro in cantonul Berna, programata sa fie inaugurata in aceasta toamna, se amana cateva luni, fara a explica de ce.

      Mircea Tudor, inventatorul care a castigat doua premii la Salonul International de Inventica de la Geneva cu scanere de camioane si de avioane, a declarat pentru HotNews.ro ca inclusiv investigatia DNA, care il acuza de dare de mita, a determinat autoritatile elvetiene sa faca verificari suplimentare.

      Pe de alta parte, firma lui Mircea Tudor, MB Telecom LTD SRL, pare un abonat al contractelor cu statul. Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) raporteaza in ultimii noua ani nu mai putin de 211 de contracte in valoare totala de peste 561 de milioane de lei (131 milioane de euro),

      majoritatea cu Autoritatea Nationala a Vamilor,

      dar si cu aeroportul Otopeni,

      SRI,

      SPP,

      Ministerul de Interne. ”

      „Autoritatile aeroportuare si companiile aviatice au facut deja comezi masive dar, din nefericire, nu le putem onora”, spune Todeschini, citat de swissinfo.ch.

      Mircea Tudor este la randul sau citat cu o predictie referitoare la cifra de afaceri in urmatorii sase ani, care va depasi 1, 8 miliarde de euro.

      „Iar acesta este cel mai rezervat scenariu”, spune Tudor citat de swissinfo.ch.

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21394348-baiatul-destept-din-tehnologia-securitate-roboscan-aeria-mircea-tudor-exista-sansa-inchid-aici-fac-totul-elvetia-castigat-romania-contracte-statul-valoare-560-milioane-lei-ultimii-9-ani.htm

    • Lia Savonea e a doua unealta a PSD impotriva justitiei, dupa CCR.

  3. Ce inseamna ”Mircea Tudor – considerat inventatorul scaner-ului pentru avioane”? Este sau nu este? Are brevet de inventie certificat OSIM sau nu are?
    Ce caracatita infecta, ce cauta acest om in varful Ministerului Public, asupra caruia exista suspiciuni rezonabile de inhaitare cu personaje dubioase? Ce cauta un personaj ca Lia Savonea in fruntea CSM, cand si asupra ei planeaza suspiciuni rezonabile de combinatii oneroase dinspre partea sotului ei, tovaras cu infractorul Catalin Voicu, care facea si desfacea complete de judecata la ICCJ? Ce cauta o judecatoare ca Simona Marcu in CSM, al carei sot apare pe lista de plata a TelDrum?

    • Scanează avioanele și, unde vede niște bani sau potențial de a face un șmen, pac!, se aprinde becul pe scaner. Invenție, nu glumă.

  4. După cum se vede, dl. procuror Bogdan LICU e de foarte mult timp dl Bogdan PLICU

  5. Generația veche trebuie dată cu forța la o parte. Numai gunoaie care fură printre ei, zero cultură și compatibilitate cu secolul vitezei

  6. După ce se înființează Noua Autoritate vamală o sa ofere din nou mentenanță la roboscanurile vândute….

  7. Ne intalnim saptamanal, mancam impreuna, bem impreuna….punem la cale o „mica” afacere. Ce va mirati? Ceva absolut normal. Si ne mai miram ca nimic nu merge in tara asta. Sincer? Suntem idioti.

    • Bravo , sa iti dai seama si sa o recunosti public este de admirat.
      Sunt si eu idiot, in satul meu sunt alesi mereu PSDistii – hoti si obraznici .

    • @ real gogu

      SRI și SPP, clienţi ai firmei MB Telecom LTD

      Omul de afaceri Mircea Tudor, patronul SC MB Telecom LTD SRL, controlează sau a controlat, până anul acesta, direct nu mai puţin de 11 societăți comerciale.

      Este vorba despre SC Food Technology SRL, SC Food Distribution SRL, SC Qyanta Pharma SRL, SC Timberkraft SRL, MBT Promotion & Distribution SRL, SC MB Telecom SRL, SC Colmar 33 SRL, SC MBTECH Concept SRL, SC Inovi Smart Technologies SRL, SC Civim SRL sau SC Rosesabrini.

      Din majoritatea acestor companii, Mircea Tudor s-a retras în perioada 2016-2017, după ce DNA l-a pus sub acuzare.

      Firma MB Telecom LDT SRL, implicată în tranzacția imobiliară cu familia Licu, dar și cea care a primit, de la INEC, contractul pentru sistemul de analizare spec­trală a documentelor, este abonată la afaceri cu statul.

      Potrivit SEAP, începând cu anul 2007, compania în cauză a fost contractată de

      Servi­ciul de Protecție și Pază,

      Compania Națională de Administrare a Infras­tructurii Rutiere (fosta CNADNR),

      Consiliul Județean Galați, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța,

      Institutul pentru Tehnologii Avansate (SRI),

      Ministerul Finanțelor Publice,

      UM 0466 București,

      Autoritatea Națională a Vămilor,

      Inspectoratul General al Poliției Române,

      Compania Națională de Aeroporturi București sau Regia Autonomă Aeroporturi Iași.

      https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/sponsorul-numarului-2-din-parchetul-general-furnizor-al-expertilor-criminalisti-754985.html

  8. Cumetrie neica , nu jucarie.. Si mai vrem justitie corecta si independenta. De 30 de ani ducem lipsa de justitie, Astia toti , trebuie rasi la vot.