G4Media.ro

Autorităţile din Marea Britanie și Franța anunță relaxarea unor restricții împotriva epidemiei…

Foto: Pexels

Autorităţile din Marea Britanie și Franța anunță relaxarea unor restricții împotriva epidemiei de Covid 19 înaintea sărbătorilor de sfârşit de an

Autoritățile britanice au decis marţi să relaxeze pentru câteva zile, în preajma Crăciunului, restricţiile împotriva epidemiei de COVID-19, pentru a permite reuniunile de familie, în timp ce președintele Emmanuel Macron a anunțat că Guvernul francez intenţionează să ridice măsurile de izolare şi să permită deplasările începând de pe 15 decembrie, transmite AFP, citată de Agerpres.

În Marea Britanie, trei gospodării diferite se vor putea reuni în acelaşi loc, pe o perioadă de cel mult cinci zile, între 23 şi 27 decembrie, iar familiile se vor putea deplasa în interiorul Regatului Unit, a anunţat guvernul de la Londra, după o întrunire între liderii celor patru provincii constitutive (Anglia, Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor).

‘Aceste bule vor fi ocazia ca oamenii să-şi întâlnească prieteni apropiaţi şi familia în mod foarte restrâns (…), dar numai pe o perioadă limitată’, a declarat ministrul britanic Michael Gove, responsabil cu coordonarea acţiunii guvernamentale.

Executivul speră într-o revenire la normalitate în jurul Paştelui, graţie vaccinurilor, printre care cel al proiectului britanic AstraZeneca/Oxford.

În Franța, Guvernul intenţionează să ridice măsurile de izolare şi să permită deplasările începând de pe 15 decembrie, cu puţin timp înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, a afirmat marţi preşedintele Emmanuel Macron, anunţând o primă relaxare odată cu redeschiderea sâmbătă a unor magazine închise în urmă cu o lună.

Toate magazinele mici, cum sunt librăriile sau florăriile, se vor putea redeschide de sâmbătă, cu un program până la ora 21.00. În schimb, barurile, restaurantele, sălile de sport şi discotecile vor rămâne închise, a precizat Macron într-o intervenţie televizată consacrată lockdown-ului decis pentru aducerea sub control a epidemiei de COVID-19.

Cu acelaşi prilej, preşedintele a declarat că primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse ‘celor mai fragili’, fără a fi obligatorii, încă de la sfârşitul lui decembrie sau început de ianuarie.

Subliniind că anumite vaccinuri ar urma să fie ‘disponibile încă de la sfârşitul lui decembrie’, Macron a afirmat că primele ‘ar putea fi administrate imediat după validarea de către autorităţile sanitare competente’ şi că va urma ‘o campanie de vaccinare masivă’, fără însă ca vaccinarea să fie făcută obligatorie.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ați înțeles băi, Gheorghiță și compania, pînă și francezii au înțeles că primii care primesc vaccinurile trebuie să fie cei care au nevoie de ele, cei mai fragili, cum zice Macroul.
    Numai voi, niște oi fără minte, puteați să vă gîndiți că primii trebuie să fie cei din sistemul sanitar și ce șmecheri s-or mai găsi, timp în care mai lăsăm cîteva sute (sau mii) să moară.

    • Nu stiu ce a vrut sa spuna Macron si daca traducerea e exacta dar ar fi o aberatie sa nu vaccinezi in prima linie personalul medical. „Cei mai fragili”, pentru a se proteja, au optiunea de a ramane in casa pentru inca o perioada relativ scurta pana cand va fi disponibila o a doua transa de vaccin. Personalul medical nu are aceasta optiune si nu poti sa-i obligi la nesfarsit sa se expuna mai ales in momentul in care o solutie (vaccinul) e disponibila. Si nu cred ca doar cei din Romania s-au gandit la asa ceva. Sunt convins ca asta va fi linia de urmat in toata lumea.