G4Media.ro

Autoritățile britanice au decis să nu mai comunice numărul deceselor cauzate de…

Sursa foto: Dowing Street 10

Autoritățile britanice au decis să nu mai comunice numărul deceselor cauzate de Coronavirus, de teama că bilanțurile prezentate ar fi fost exagerate

Mai mulți specialiști englezi sunt de părere că felul în care Public Health England (PHE) – agenţia guvernamentală responsabilă cu gestionarea focarelor de infecţie – calculează numerele deceselor în Anglia – poate fi denaturat, prin comparaţie cu mecanismul din alte părţi ale Marii Britanii.

În consecință, autoritățile britanice au anunţat sâmbătă că, pentru un timp, nu vor mai comunica numărul deceselor provocate de Covid-19, urmând să se analizeze calculele, pentru a se demonstra că bilanțurile prezentate nu au fost exagerate.

„În prezent, măsurătoarea deceselor zilnice cuprinde toţi oamenii care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi care, de atunci, au murit, fără a fi făcută o separare între momentul în care au fost testaţi şi data la care au decedat. Au existat afirmaţii că lipsa unui prag ar putea denatura numărul deceselor zilnice din prezent. Astfel, vom suspenda publicarea cifrelor zilnice până ce acest lucru va fi rezolvat”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Guvernului britanic, citează Reuters, conform news.ro

Marea Britanie este considerată cea mai afectată ţară europeană din cauza pandemiei, cu peste 45.000 de decese.

Guvernul a spus că o comparaţie la nivel internaţional este greşită, pentru că fiecare ţară înregistrează diferit decesele asociate Covid-19.

Sursa foto: Dowing Street 10

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. prima tara fara coronavirus

  2. Nu au decat sa nu comunice nimic, sau sa pretinda ca totul este bine si frumos. Cui ii pasa ce spun ei, cata vreme sunt izolati de lume si e treaba lor ce fac la ei acasa. Dar atunci orice fel de circulatie inspre si dinspre Marea Britanie, cel putin cu UE se va opri, pentru a evita riscuri majore pe care britanicii se straduiesc acum sa le ascunda lumii.

  3. Wise. Dacă ești guvern serios și nu te ascunzi după un “Grup de comunicare strategică” (aka Raed Rafat + comunicatorii PNL) nu faci public ceva de care nu ești sigur.
    Sau măcar nu te miri că pe comunicarea ta isterizată înflorește negarea efectelor Covid.
    Vorba aceea: nu poți minți pe toată lunea tot timpul.
    G4Media, poate vă reveniți și voi în simțiri și relatați echilibrat, adică informați, nu isterizați.

    • @mvm pai si daca te „informeaza” pe tine tu intelegi ceva? tu care ziceai ca tratamentul administrat celor infectati cu virusi trateaza doar simptomele! 😀 te-ai lamurit intre timp cum e cu antiviralele?

    • cowards si atat. nu e nimic wise. asa cum unii tipa ca sunt manipulate datele, uite ia de aici manipulare. nu le mai dau deloc si gata. adica nu se mai stie nimic. daca nici asta nu e MANIPULARE nu mai stiu care e.

  4. Pentru a corecta formularea stirii… Cifrele sunt raportate in continuare si sunt pe siteul PHE. Controversa tine strict de solutia de raportare a datelor. La inceputul epidemiei, cand testele erau rationalizate drastic, nu se faceau teste pentru toti pacientii depistati pozitiv si aparent vindecati. De-aia, UK nu are cifre oficiale de vindecare. Cei depistati pozitiv dar ramasi la domiciliu in autoizolare, de exemplu, nu au o iesire verificabila clinic. Si-au revenit, nu mai au simptome, unii din ei, dar nu le-a facut nimeni doua teste succesive sa verifice ca ies negativ. Din cauza asta, datele s-au centralizat pe principiul ca daca a fost testat pozitiv si a decedat, probabil l-a omorat SARS COV2. Relativ inexact, dar suficient de bine pentru o statistica de lucru in luarea deciziilor. Important e ca cifrele au fost accesibile rapid si trendurile apar neviciate. Chestia e ca dupa 3 luni de epidemie, deja unele decese nu mai sunt neaparat legate de niste analize COVID care pot avea de acum si 3 luni vechime. Celelalte autoritati regionale au pus un prag artificial la 28 de zile. Daca ai murit la macimum 28 de zile de la un test pozitiv, te raporteaza la COVID. PHE nu a facut inca asta si acum ar trebui sa curete datele cumva. Per ansamblu, nu conteaza, pentru ca rata de decese in exces fata de media multianuala ramane neachimbata si e cu mult mai mare pe durata epidemiei decat ce au raportat spitalele. Sunt vreo 55000 de morti in plus fata de normal. Deci decizia guvernului se refera strict la a nu mai defila in conferinte de presa si posturi pe retelele sociale cu date potential eronate. Datele sunt in continuare culese, accesibile si raportate zilnic de BBC, cu caveatul de rigoare.

    • Domnu „intelectual de dreapta, business-man patriot” CAUZELE MORȚII in cazul infectaților cu guvid 19 sunt: Sepsis, Respiratory failure, Acute respiratory distress syndrome (ARDS),Heart failure, Septic shock, Blood coagulation issues, Acute cardiac injury, Acute kidney injury, Secondary infection, Low protein blood levels,Acidosis (body fluids are too acid),

    • @Tudor:
      Frumos si convingator comentariu. L-am postat pe pagina mea de fb, cu citarea „Tudor”. Multumesc frumos, stirea initiala ma lasase cu o sumedenie de semne de intrebare. Acu’ m-am mai dumirit.

    • @ryzen tu intelegi ce inseamna toti acei termeni pe care i-ai insirat? sau ai dat si tu copy/paste asa? te intreb, tu cum crezi ca au aparut acele „cauze ale mortii”, s-au declansat asa spontan, fara absolut nicio legatura cu infectia cu virusul sars-cov-2?! sau cumva exact sars-cov-2 este cauza reala care a dus la aparitia acelor conditii, in final rezultand decesul? sau poate nu … oamenii mai fac din cand ards asa, din senin sau de plictiseala ….

  5. Mai sunt niște băieți care au adoptat aceeași strategie, Phenianul.

  6. O sa ajunga sa raporteze ca rusii din 2 in 25. Poate ne lamuresc postacii GRU cum trebuie raportat corect.