G4Media.ro

Australia nu se grăbește să autorizeze vaccinurile anti-COVID / Premierul: „Nu trebuie…

sursa foto: Pexels

Australia nu se grăbește să autorizeze vaccinurile anti-COVID / Premierul: „Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”

În pofida creşterii presiunilor pentru accelerarea campaniei de vaccinare din Australia, premierul Scott Morrison a declarat marţi că nu vrea să-şi asume „riscuri inutile”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un „lider” în materie de vaccinare, a dat de înţeles că ţările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgenţă vaccinurile anticoronavirus.

Într-adevăr, în timp ce multe ţări au început deja vaccinarea populaţiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunţa, probabil, în privinţa vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârşitul lui martie, notează AFP.

„Australia nu este într-o situaţie de urgenţă ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privinţa măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”, a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Australia, în ansamblu, a reuşit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două oraşe ale ţării, Sydney şi Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat marţi că actualele campanii de vaccinare în masă din alte ţări vor furniza Australiei mai multe informaţii privind inocuitatea vaccinurilor decât testele clinice şi că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populaţiei.

Ţara-continent cu 25 de milioane de locuitori prevede achiziţia a aproape 54 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-2019 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din care 3,8 milioane de doze urmează să fie livrate la începutul acestui an.

Autorităţile australiene au încheiat de asemenea un acord vizând achiziţionarea în cursul lui 2021 a 51 de milioane de doze din vaccinul produs de Novavax şi 10 milioane de doze din cel Pfizer/BioNTech.

Citește și

Campanie de vaccinare cu mai multe viteze: Israelul și Marea Britanie au apăsat pedala la maximum, Franța merge cu frâna de mână trasă, în vreme ce Olanda nici măcar nu a început vaccinarea. Care este situația în România

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Pai nu se grabesc ca n-au cazuri, ia sa fi avut ei cazuri sa vezi cum le autorizau urgent.

    Asta cu riscuri inutile e o mare prostie, cum sa zici asa ceva? Are cineva ceva dovada ca vaccinul e periculos? In afara de speculatii conspirationiste cu microcipuri si moarte subita dupa ce il faci nu am vazut nimic palpabil.

    • Nu au cazuri pentru ca au luat masurile necesare atunci cand au avut, cu carantina dura in Melbourne si Sydney.
      Iar ulterior au testat suficient si populatia a respectat masurile de siguranta.

      Australia si NZ au un simt al comunitatii mult mai dezvoltat decat in Europa si UK / USA.
      Oamenii se ajuta intre ei si chiar le pasa de faptul daca ii infecteaza pe altii sau nu.

      Declaratia in sine e cam ciudata dar vine de la un prim ministru conservator nepopular si va starni controverse in societatea australiana.
      Probabil ca e chestiune de alocare a bugetului.

      Ideea este insa ca isi permit sa ia decizii de genul asta. Noi si toate tarile EU nu ne permitem.

  2. Ce prosti și manipulați de rusi australienii ăștia, la fel și elvețienii! Cum de tot amână vaccinarea tarile cele mai dezvoltate? Nici Olanda încă nu a început vaccinarea.

  3. risc inutil e amanarea vaccinarii.

  4. Oameni inteligenti nu ca turma de la noi de obsedati covid.

    • Oameni inteligenti, nu ca americanii, englezii, israelienii, lumea araba, rusii, nemtii, canadienii, chinezii, italienii, spaniolii, etc., etc., etc……..

    • Acum, domnule Cineva, stiu ce ati vrut sa ziceti, dar e bine de stiut ca oamenii inteligenti (cu adevarat inteligenti, adica un IQ peste 120) sint minoritari. Puternic minoritari.
      In probleme stiintifice parerea majoritatii chiar nu inseamna nimic, stiinta nu e democratica.

    • Asta neinsemnind ca cei care au inceput vaccinarea nu fac bine.

  5. „Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile” Wow…stiu ceva ce noi nu stim? Mereu am zis ca trebuie sa emigrez in Australia sau Noua Zeelanda daca as putea. Acolo, corectitudinea politica si socialismul au fost demult eradicate. Destepti australienii, asteapta intai sa vada cum se comporta vaccinurile pe pielea altora, iar apoi incep si ei daca este cazul.

  6. Bine și rău în același timp. Bine pt australieni că vor testa mai bine vaccinul înainte de autorizare, rău pt că multe voci se vor ridica și vor invoca aceasta întârziere ca argument împotriva vaccinului.
    Totuși ritmul in care țările administrează vaccinul – nefiind ceva coordonat la nivel mondial/european – dă naștere la multe speculații și în final va duce la eșecul acestei campanii.

  7. Ok… Poate fi o solutie sa astepti mai mult inainte de a incepe vaccinarea, dar mai trebuie sa-ti poti permite asta. Australia, cu numar infim de cazuri si cu posibilitatea de a se reinchide complet pentru circulatia persoanelor (cum deja au facut-o) isi permite lucrul asta.
    Altfel ceea ce fac ei e o pierdere de timp inutila pe care Europa, UK si America nu si-o permit. Efecte secundare grave si frecvente la vaccinuri, daca exista, apar in primele maxim 2-3 luni de la administrare. Nu a fost cazul. La distanta, daca exista sau nu, vom sti in cativa ani. Poate cineva astepta atat ? Nu cred… Si atunci de ce sa mai pierzi timpul ?

  8. Precautie mare.

  9. Hai sa ne documentam inainte sa publicam articole scoase din context si sa comentam aiurea.
    Australia anuntase de mult ca va incepe vaccinarea in Martie 2021. Motivul, destul de simplu, nu au apucat sa aiba loc in fata la rand la Pfizer/Biontech si au cotractat majoritatea la AstraZeneca. Deci, si sa vrea, nu au cu ce sa vaccineze acum. Primul ministru Morrison a fost criticat de fostul pm si opozitie ca nu s-a descurcat mai bine si face pe precautul acum, desi nu zice altceva decat ca vor sa testeze si ei local mai intai.
    Intr-adevar, Australia sta f bine la combaterea pandemiei, insa in mare parte se datoreaza statelor care au luat masuri draconice la nivel local.

    Putin mai mult context
    https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/anthony-albaneses-demand-for-a-rollout-now-of-covid-vaccine-very-dangerous-scott-morrison-says/news-story/6bd31c6d62cbca321c3a766805c338c3