G4Media.ro

Campanie de vaccinare cu mai multe viteze: Israelul și Marea Britanie au…

sursa foto: Guvernul României

Campanie de vaccinare cu mai multe viteze: Israelul și Marea Britanie au apăsat pedala la maximum, Franța merge cu frâna de mână trasă, în vreme ce Olanda nici măcar nu a început vaccinarea. Care este situația în România

Țările, în special cele europene, au început un proces intens de imunizare a oamenilor împotriva COVID-19, dar există discrepanțe uriașe în ritmul vaccinării. Israelul și Marea Britanie sunt țările care au administrat cele mai multe doze de vaccin până în prezent, în timp ce Franța și Olanda sunt printre cele mai lente țări. Euronews aruncă o privire asupra datelor.

Regatul Unit

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNtech. Vaccinarea a început pe 8 decembrie. Până la 1 ianuarie 2021, au fost administrate mai mult de un milion de doze de vaccin, potrivit secretarului pentru sănătate Matt Hancock.

Ritmul vaccinării este de așteptat să se accelereze rapid deoarece un al doilea vaccin – de la AstraZeneca și Universitatea Oxford – începe să fie lansat. Aproximativ 530.000 de doze sunt programate să fie administrate în prima săptămână. Vaccinul Oxford este mai ieftin și mai ușor de utilizat, deoarece poate fi depozitat și transportat în condiții normale de refrigerare. Vaccinul Pfizer trebuie păstrat la -70 ° C.

Israel

Aproape 1,1 milioane de israelieni primiseră, până la 3 ianuarie, prima doză de vaccin Pfizer / BioNtech, potrivit ministrului sănătății Yuri Elderstein. Aceasta înseamnă că un procent de 12% din populația țării, de 8,9 milioane, a primit prima doză.

„Aceasta este o realizare extraordinară datorită personalului nostru medical. Datorită dumneavoastră, suntem primii din lume în administrarea vaccinului”, a scris Elderstein pe Twitter.

Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul Pfizer / BioNTech pe 21 decembrie, cu lansarea coordonată de Comisia Europeană. Bruxelles-ul a încheiat acorduri de cumpărare în avans cu mai multe companii și a asigurat suficiente doze pentru a vaccina populația de 450 de milioane a blocului. Prima livrare a vaccinului către statele membre a fost efectuată pe 26 decembrie. Fiecare stat membru va primi doze în funcție de mărimea populației. EMA este de așteptat să autorizeze utilizarea vaccinului Moderna pe 6 ianuarie.

Până în prezent, Danemarca are cea mai mare rată de vaccinare dintre statele membre ale UE. Peste 45.800 din cei 5,8 milioane de locuitori ai țării primiseră vaccinul până pe 2 ianuarie, înregistrând o rată de vaccinare la 100 de persoane de 0,78.

Dar, în termeni absoluți, Germania a distribuit cele mai multe doze de vaccin. Peste 188.500 fuseseră administrate până la 1 ianuarie, potrivit Institutului Robert Koch. Rata de vaccinare a țării este în prezent de 0,23.

Croația și Portugalia vin cu rate de 0,19 și, respectiv, 0,16.

Sunt urmate de Italia și Polonia, care au în prezent rate de aproximativ 0,13 doze de vaccinare la 100 de locuitori.

Italia, cea mai afectată țară din Europa, cu aproape 75.000 de decese atribuite COVID-19, a vaccinat până acum peste 79.000 de persoane.

Austria, Bulgaria și România au o rată de vaccinare similară – 0,07 doze la 100 de locuitori. În termeni absoluți, Bucureștiul a administrat 13.200 de doze, Viena 6.000 și Sofia 4.739.

Estonia a vaccinat puțin sub 2.500 de persoane, oferindu-i o rată de vaccinare de 0,2, mai mare decât cifra de 0,03 din Grecia și Finlanda. Atena și Helsinki au administrat fiecare 3.001 și respectiv 1.767 de doze de vaccin.

Guvernul Franței a fost criticat pentru ritmul lent de vaccinare, doar 352 din 67 de milioane de persoane din țară primind prima doză până pe 31 decembrie. Autoritățile au promis că vor accelera ritmul și au început sâmbătă vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății cu vârsta peste 50 de ani – cu o săptămână mai devreme decât era planificat inițial.

În fine, Olanda își va începe campania de vaccinare abia pe 8 ianuarie.

Sursa: Euronews / Autor: Alice Tidey (preluare via Rador)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. O asistentă medicală din Portugalia, în vârstă de 41 de ani, a murit la două zile după ce a primit vaccinul Pfizer anti-Covid. La fel ca Tiffany Pontes Dover si altii

    • eu am auzit ca toti care s-au vaccinat au murit. pe loc.

    • Tiffany Pontes Dover nu a murit, doar a lesinat imediat dupa administrarea vaccinului din cauza unei afectiuni deja existente. Nu mai mintiti oamenii si verificati informatiile pe care le scuipati in spatiul public.

    • Hai cu mai multe detalii. Nu doar niște cuvinte aruncate cu scopul de a dezinforma.

    • pai daca nu te vaccinezi de ce nu iti vezi de treaba ta si a familiei tale ?

  2. Doar Sosoaca si Simi detin adevarul !
    Ei sunt singura sursa de adevar in toata omenirea asta.
    Iohannis e de vina. Iohannis a manipulat si Statele Unite, si Emiratele Arabe! AURisti din toata tara, mana pe lopata si la rascoala cu voi ! Ne fura Bill Gates glia!

  3. Pentru ca spre deosebire de retelele de socializare, formuri, etc, „Media” are o responsabilitate sa transmita date cat mai corecte si verificate. Nu ineptii si teorii ale conspiratiilor de cea mai joasa speta transmise de anti-vaccinisti, care nu au nici cea mai mica acoperire stiintifica si logica.

  4. Asistenta din Portugalia moarta duoa vaccinare.
    E foarte periculos.

  5. stergeti in plm comentariile care au legatura cu teorii ale conspiratiilor si fake news legat de vaccinuri

    • Nu are rost sa va agitati atit, cine se vaccineaza e bun vaccinat si imunizat, cine nu, treaba lui, nu poate face rau celor vaccinati.
      Cel nevaccinat poate se infecteaza si nu pateste nimic si e imunizat pe cale naturala (cel mai probabil), sau se infecteaza, o trage rau prin spitale raminind cu sechele si se imunizeaza natural, sau se infecteaza si moare (asta e, ghinion), sau se termina epidemia pina sa-l gaseasca virusul.
      Sau a avut deja boala si e imun asa ca n-are nevoie de vaccin.
      In orice caz, n-are rost sa va agitati atit.

  6. Am pus linkuri cu morții și răniții în urma vaccinării. Sa nu_mi ziceți că a căzut la cenzură?Sau poate erau doar fake_uri?

  7. Mai cu viata!

  8. Dupa caz, toata lumea se pricepe la subiectele zilei.
    Intreaba unul mai sus de ce sunt cenzurate „opinii”; nu scrie despre „informatii”.
    Se zice ca „la fotbal si la politica se pricep toti”. Dupa cutremurul din 1977 toate babele erau docte asupra „tencuielilor si vopsitoriilor antiseismice”. Acum fireste toti au „opinii”, desigur bine întemeiate, despre covid, despre vaccinare. „Doctorii e prosti si rauvoitori, eu STIU.”