G4Media.ro

Ateliere gratuite de educație cinematografică pentru elevi și profesori, la UNATC, în…

Atelierele Film Edu UNATC / Foto: Facebook.com/ UNATC

Ateliere gratuite de educație cinematografică pentru elevi și profesori, la UNATC, în Săptămâna „Școala altfel”: vizite pe platoul de filmare, lecții de montaj și de istorie a filmului

Un atelier gratuit de educație cinematografică, despre istoria filmelor, montaj, creare de film, selecție și interpretare de imagini este organizat pentru elevi și profesori la Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografie (UNATC) „I. L. Caragiale” din București, scrie Edupedu.ro.

Deja mai multe licee din București și din țară chiar au participat la activități, iar programul Săptămâna „Școala altfel” poate fi ocazia pentru elevi și profesori de a vizita un platou de filmare și de a învăța cum să recepteze imaginile și videoclipurile pe care le văd pe rețelele sociale, le creează sau le primesc pe Internet.

Atelierele vin în contextul în care nevoia de educație cinematografică este mai mare ca oricând, într-o cultură a imaginilor „foarte puternică în prezent, uneori copleșitoare pentru cei tineri”, spune într-un interviu pentru Edupedu.ro Iulia Voicu, cadru universitar la UNATC București, coordonatoarea atelierelor și autoare a manualelor de educație cinematografică „Ora de cinema”.

Atelierele organizate până acum au fost, în majoritate, de cinci zile, însă echipa de profesori UNATC care se ocupă de acestea organizează și ateliere de câte o zi care poate fi una din cele 5 zile de activități altfel din Săptămâna „Școala altfel”.

În prima zi, elevii exersează cunoașterea de sine și a echipei, chiar dacă provin din aceeași clasă, pentru a se destinde, spune Iulia Voicu, ceea ce îi va ajuta să poată lucra mai ușor în echipă când montează propriile producții video. Tot în prima zi, elevii sunt introduși în lumea cinematografiei și originile cinematografului. După ce înțeleg contextul lumii din ultimii ani ai secolului XIX, elevii vizitează platoul de filmare, urmăresc un film și scriu observațiile pe baza vizionării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...