G4Media.ro

Astrid Fodor rămâne primarul Sibiului după ce a câștigat procesul cu Prefectura/…

Astrid Fodor rămâne primarul Sibiului după ce a câștigat procesul cu Prefectura/ ANI a stabilit că Fodor a fost în incompatibilitate iar decizia instanței a rămas definitivă

Astrid Fodor rămâne primar al municipiului Sibiu, după ce Tribunalul a decis miercuri să anuleze ordinul fostului prefect, care a suspendat-o din funcţie în luna iulie, transmite Agerpres.

Decizia Tribunalului Sibiu este una definitivă.

Fostul prefect al judeţului, Adela Muntean, o suspendase din funcţia de primar al municipiului Sibiu pe Astrid Fodor, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Municipiul Sibiu este condus începând din 19 iulie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu, de Astrid Fodor, primarul ales. Ea a fost suspendată din 3 iulie până în 19 iulie, de către fostul prefect, Adela Muntean. Decizia instanţei din 19 iulie nu a fost definitivă şi a fost atacată de Prefectura din Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37.

Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective. Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016.

ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost suspendată din funcţie, în 3 iulie, de către fostul prefect, Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Redactia, ne trebuie si motivarea instantei, ca altfel pare fie ori un abuz ori o orgie etilica la Tribunalul Sibiu. :mrgreen:
    Adica persoana a fost clar in incompatibilitate, ICCJ a hotarat in mod definitiv asta … si totusi lucrurile trebuie sa stea ca si cand n-ar fi fost, zice Tribunalul Sibiu.

    Daca am avea motivarea tribunalului, poate am intelege ceva … ma gandesc! 💡 Aşa … ce ne-ati comunicat?!

    • Pai, sa ne intelegem. Daca madam primar a fost in incompatibilitate din cauza unor legi (cadru normativ) contradictorii, adica niste cauze pe care nu si le poate asuma, cum rezolvi povestea? – „cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective”. Asa ca, sanitare, lasa indignarea prefacuta ca nu i se potriveste unui postac asa activ ca matale

    • Ca sa nu zic ca decizia ICCJ se refera strict la starea de incompatiblitate si nu la cine este vinovat de acea stare de incompatibilitate, zic si eu. Probabil ca Tribunalul a stabilit ca primarul nu se face vinovat de acea stare de incompatibilitate si ca atare nu are de ce sa-si piarda functia actuala.

    • Redactia, am cerut motivarea instantei (Tribunalului Sibiu), nu opiniile lu @kafka, chiar si in cazul in care e cititor in cafea …

      Dup’aia ne verificam noi doi cum sta treaba cu „probabil ca …”

    • @Sanitarul – Daca tu crezi ca nu te crezi ca nu te cunoaste lumea care comenteaza pe aici drept un postac psd-ist sarguincios ai o problema… Decizia (hotararea) e una, motivarea e alta, aceea vine mult mai tarziu (sau mai devreme), dar, na, atat te duce capul.

    • @kafka: Pai ce-ai facut?! Ai sarit de la argumente (si alea, cam slabanoage, cu „probabil”) la argumentum ad hominem (si acela, tot cu „probabil”)?!?

      Pai asa ne-am inteles?! Asa te-am invatat eu la antrenamente?! Nu ti-am zis ca sa faci asa inseamna descalificare?! 😆 🙂

  2. Starea de incompatibilitate a fost stabilita de ICCJ pentru perioada cat Fodor era viceprimar, sentința nu avea efect pentru actuala functie de primar. Prefectul si-a depasit atributiile cand a decis demiterea primaritei, iar instanta a consfintit asta. Motivarea nu a fost inca publicată.

    • Multumesc. Asta e un comentariu pertinent.

      Daca lucrurile stau asa (demiterea se face doar pentru mandatul in cursul caruia s-a constatat incompatibilitatea), prefectul si colegii lui din departamentul juridic al Prefecturii sunt analfabeti functional, saracii!

  3. Te uiti la expresia fetei omului si-l vezi cum e pe dinauntru. Te uiti la Astrid Fodor iar apoi te uiti la Dancila si celelalte ciumate.

  4. Cam asta e: ”Prin derogare de la dispozițiile legii speciale care reglementează răspunderea disciplinară, sancțiunea poate fi aplicată în termen de cel mult șase luni de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, potrivit prevederilor legale. În cazul în care cauza de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea Agenției, sancțiunea disciplinară poate fi aplicată în termen de trei ani de la încetarea cauzei de incompatibilitate, dacă legea nu dispune altfel”, este conținutul articolului 26, alineatul 3, din Legea 176/2010.