G4Media.ro

Arabia Saudită a redus preţul ţiţeiului Arab Light în Asia şi Europa…

sursa foto: Pexels

Arabia Saudită a redus preţul ţiţeiului Arab Light în Asia şi Europa pentru luna iunie

Arabia Saudită a redus preţul ţiţeiului Arab Light în Asia şi Europa pentru luna iunie, potrivit unui document de stabilire a preţurilor publicat duminică de producătorul de petrol Saudi Aramco, transmite News.ro, care citează Reuters.

Preţul petrolului benchmark Arab Light vândut în Statele Unite în iunie a fost neschimbat faţă de luna precedentă, cu 5,65 dolari pe baril peste indicele Argus Sour Crude (ASCI).

Preţul petrolulului Arab Light vândut în Orientul Îndepărtat, aferent lunii iunie, este cu 4,40 dolari pe baril peste media referinţelor din Oman şi Dubai, comparativ cu o diferenţă de preţ de +9,35 dolari în mai.

Pentru cumpărătorii din nord-vestul Europei, diferenţa de preţ pentru petrolul Arab Light faţă de ICE Brent a fost de +2,10 USD pe baril pentru iunie, comparativ cu +4,60 dolari în mai, potrivit documentului.

Cel mai mare exportator de petrol din lume a mărit preţurile ţiţeiului pentru toate regiunile în luna mai, cele pentru Asia atingând maxime istorice, deoarece temerile de întrerupere a aprovizionării cu petrol şi gaze ruseşti au provocat agitaţie pe pieţele internaţionale de energie.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. In fine, saudiții se aliniază contra lui Putin.
    Asta e una din cele mai bune știri din ultima vreme pentru Ucraina si pentru UE.

    • Se aliniază???? Bre, rușii vand mai ieftin in Asia. Nu prea au capacitate de transport dar se construiește. La una din ele parteneri sunt India și Pakistan… Iar prețul pentru oricare marfa îl face Allah. Că sa se „alinieze”, și să execute comanda, întocmai și la timp,venită din SUA, trebuie să mărească producția. Ceea ce nu prea cred. Pai nu e bine sa vinzi scump atunci când poți?