G4Media.ro

Aproximativ 25.000 de persoane stau deja la rând pentru a se închina…

Aproximativ 25.000 de persoane stau deja la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în Iași

Aproximativ 25.000 de credincioşi aşteaptă la rând la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, coada pelerinilor atingând vineri la prânz câţiva kilometri, transmite News.ro.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, vineri dimineaţă, din interiorul Catedralei Mitropolitane, într-o procesiune la care au participat câteva mii de credincioşi.

Oamenii au început să se aşeze la rând încă din noaptea de joi spre vineri, mai multe străzi din jurul catedralei fiind închise circulaţiei.

Prima persoană care s-a închinat la sfintele moaşte a fost o femeie de 76 de ani din judeţul Neamţ, ea spunând că a venit încă de joi la catedrala ieşeană.

La Iaşi au ajuns în cursul dimineţii 7.000 de oameni din localitatea Voluntari, îmbarcaţi în 140 de autocare, puse la dispoziţie de primăria din localitate.

Purtătorul de cuvânt al Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a precizat că anticipează un număr mai mare de credincioşi decât anul trecut, pe fondul vremii frumoase, dar şi pentru că începe weekendul.

El a făcut apel la pelerinii care vin la Iaşi să aibă răbdare şi să se pregătească spiritual pentru momentul în care vor ajunge să atingă sfintele moaşte.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva au loc în perioada 11-15 octombrie. Alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare şi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Sfânta Liturghie este programată luni şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România, mai arată News.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Să văd trag pula în gură bă proștilor cu tot cu oasele voastre

  2. Concurență mare, la București vor fi expuse moaștele sfintei Veorica!

  3. Sfintii ne arata ca se poate trai si altfel decat obisnuit. Ca se poate trai si frumos, onest, sfant, curat, cu bunatate, cu dragoste de Dumnezeu si de oameni.

    Iar noi, cei ce ii cinstim pe sfinti aratam ca ne dorim modelul asta de viata.

  4. Bai cretinilor, iar va imbulziti la pupat oase, trogloditilor? Nu va e ba rusine! O lume intreaga plange zecile de mii de morti si voua va arde de cretinisme, jigodiilor. Riscati viata semenilor vostri, fara rusine!
    F.u.t.u-va-n gura de handicapati cu Cristosul vostru in brate! Nenorocitilor!
    Nu se poate asa ceva! Ar trebui interzise porcariile astea pe veci. Incredibil cat de multa imbecilitate exista in Romania. Imbecili agresivi! Eu v-as da foc, javre ce sunteti!