G4Media.ro

ANALIZĂ Cele mai bine plătit joburi ale săptămânii: 5.000 de euro pe…

sursa foto: Pexels

ANALIZĂ Cele mai bine plătit joburi ale săptămânii: 5.000 de euro pe lună în IT, 4000 consilier juridic, 3500 în HR / În top 3 salarii se află un post de sudor

Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie este în IT: o companie din Braşov angajează un ”ABAP Developer SAP Logistics” pentru un salariu de 5.000 de euro pe lună. Jobul se poate face remote, dar condiţia este ca aplicanţii să cunoască limba germană la nivel avansat, se arată în datele puse la dispoziţie de platforma bestjobs pentru emisiunea ”Ora de profit.ro” de la Prima TV, citată de News.ro

Pe lângă jobul din IT, bestjobs semnalează şi două noutăţi interesante în topul celor mai mari salarii ale săptămânii: o companie de furnizare de energie din Bucureşti caută un consilier juridic cu minimum 5 ani experienţă, căruia îi oferă un salariu de 4.000 de euro pe lună; şi o companie din Hamburg specializată în date şi analize de piaţă recrutează din România un manager de resurse umane pentru un salariu de 3.500 de euro pe lună. Doritorii trebuie să fie dispuşi să se mute în Germania.

O altă noutate interesantă evidenţiată de bestjobs este un job de sudor în Constanţa pentru care se oferă un salariu cuprins între 2.600 şi 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, săptămâna aceasta s-a remarcat o creştere a volumului de job-uri în domeniul Educaţiei, în contextul începerii noului an şcolar. Astfel, în Bucureşti şi Ploieşti se caută profesori în învăţământul primar şi preşcolar, salariile oferite fiind între 1.000 şi 1.300 de euro pe lună, în funcţie de experienţă. În Bucureşti se caută învăţători pentru salariul de 1.200 de euro pe lună şi profesori pentru 1.100 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte angajările în funcţie de domeniu, vânzările au dominat clasamentul şi săptămâna aceasta, pe locul doi fiind finanţele şi contabilitatea. Tot pe podium au fost şi job-urile de specialişti / tehnicieni: electricieni, mecanici, ingineri producţie.

Deşi regiunea Bucureşti – Ilfov a fost şi săptămâna aceasta cea mai bună pentru angajări, s-au observat creşteri pe cerere şi ofertă şi în judeţe precum Dolj, Prahova şi Constanţa, subliniază bestjobs.

Potrivit platformei, angajatorul cu cele mai multe aplicări în această săptămână a fost o companie internaţională cu servicii în domeniul administrării de active, care are în acest moment 50 de poziţii deschise pentru angajare în domenii diverse: financiar, contabilitate, IT, audit, date, customer servcice. Compania angajează în Bucureşti.

Platforma bestjobs a realizat şi un top al celor mai dorite domenii pentru job-uri remote, pe primul loc fiind IT / telecom. Urmează, în ordine, vânzările, call center, finanţele, contabilitatea, şi marketingul.

Job-ul pentru care s-au depus cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost unul de operator introducere, validare şi prelucrare date. Peste 300 de doritori şi-au depus CV-urile imediat după publicarea anunţului.

În ceea ce priveşte cererea şi oferta de job-uri, Bucureştiul, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi domină la ambele capitole. La polul opus, cele mai puţine joburi sunt în judeţele Teleorman, Olt, Sălaj, Vaslui şi Călăraşi şi în oraşe precum Suceava, Bacău, Brăila, Satu Mare şi Buzău. De asemenea, cei mai puţini oameni doritori să se angajeze se regăsesc în judeţele Teleorman, Sălaj, Călăraşi, Olt şi Ialomiţa şi în oraşe precum Zalău, Miercurea Ciuc, Slatina, Călăraşi şi Slobozia.

În ceea ce priveşte cererea şi oferta de job-uri în funcţie de domenii, cele mai căutate sunt vânzările, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie şi marketing. În schimb, domenii precum servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar sau îngrijire copii / bătrâni nu sunt la mare căutare nici de către angajatori, nici de către cei care îşi caută un job.

Căutările de job-uri în funcţie de vârstă au fost cele mai multe la categoria 25 – 34 de ani (31,82%), urmată de categoria 35 – 44 de ani (19,92%), 45 – 54 de ani (17,5%), 18 – 25 de ani (15,24%), 55 – 65 de ani (10,24%) şi, pe ultimul loc, 65+ ani (5,28%).

În ceea ce priveşte nivelul de experienţă, cele mai multe aplicări s-au înregistrat la capitolul entry-level (44%), urmat de middle (42%), senior (10%) şi executive (4%).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Un ziarist a urmarit o emisiune tv si a copt un articol, dar nu ai habar,…Aplicatiile SAP nu stiu multi sa le faca, in zona asta sunt freelancers care incaseaza bani frumosi, contractele sunt project based, dar sunt oameni buni care depasesc 20 mii pe luna, deci 5000 e vax, consilier juridic la 4000 pe luna, si aici e vorba de brut, e pe la ministerul justitiei, expertii asimilati,…ce vrea compania asta nu poate obtine, o sa primeasca sute de CV-uri de la absolventi de Spiru Haret, dar tot la cabinetele avocatiale specializate raman, …joburile pe strainatate, no coment, exodul continua…interesant cu jobul de sudor, ai nostri sudori sunt in Olanda si Norvegia, nu cred ca gaseste unul de calificarea ceruta…realitatea?….suntem in situatia in care avem milioane de lucratori afara, iar aici e plin de paznici, casieri, soferi si agenti de vanzari…si multi functionari publici….in domeniile cu valoare adaugata e penurie de talente, pe santiere bate vantul, nu mai sunt meseriasi…

  2. Consilier juridic cu minimum 5 ani vechime – 5000 de euro ?? haida de ! :))) postul e deja ocupat fraierilor !
    Corect mi se pare cel de 3.500 euro . Angajatorul e chiar un pic cam zgarcit cata vreme cel ce va ocupa postul va avea de platit chirie.
    Iarasi, mi se pare bun salariul sudorului.

    • Sudori de santier naval nu gasesti pe toate drumurile, nu poti sa iei pe unul de la lopata sa-l inveti sudura, toate companiile de crewing din Constanta ofera astfel de joburi afara, 10000 e pretul pe marile santiere din europa

  3. 1% din români au peste 3000 de euro, iar restul nu merită menţionaţi, fiindcă sunt nişte leneşi.
    -F. Cîţu & R. Turcan

  4. Am trecut la EURO si nu am aflat? Asa se alinta romanu cu salariul in euro. In Romania nu poti sa muncesti serios la o firma care face afaceri doar cu statul.

    Un post de jurnalist la o fițuica online anti-guvern cu cat se plateste? Va scrie @inteleptul articolele pro

  5. Idem comunism…proletariatul pe primul loc!