G4Media.ro

ANAF: Încep controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune,…

Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

ANAF: Încep controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, zilele următoare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va începe zilele următoare controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, pentru combaterea acestui flagel fiind necesare acţiuni ferme şi decisive, a declarat preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Haiuş, conform Agerpres.

„Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei”, a spus Heiuş într-un mesaj transmis, duminică, AGERPRES.

Acesta a adăugat că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

„Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura. În acelaşi timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale”, a subliniat preşedintele ANAF.

Haiuş a subliniat că, începând de duminică, pune la dispoziţia contribuabililor un număr de telefon – 0723 568 179 – conectat la cabinetul său, unde aceştia pot suna şi reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar el se va ocupa personal „de verificarea şi soluţionarea cu fermitate a celor semnalate”.

Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. E foame more de bani la buget. Chipurile, au terminat-o cu astia mari dupa ce le-au dat cateva amenzi de toata jena. Acum vin cu bata peste astia mici. Romania, stat esuat.

    • Si ideea care e, sa se faca in continuare evaziune, sau ce vreti sa spuneti? Cu cat sunt evazionistii mai multi, cu atat e mai putin esuat statul, asta sustineti?

    • Daca stai sa te gandesti si aia de la hexypfarma erau mici… nici nu stiam ca vand apa de ploaie cu eticheta fensi

  2. ANAF e o unealtă politică în mâna PSD. Anumite afaceri nu sunt niciodată controlate. Lui Rădoi i-a expirat contractul în 2018, dar magazinele de la metrou tot mergeau, fiindcă e cu PSD.

  3. In traducere: nu vrem să mergem peste alde Voiculescu Dan sau peste manelistii cu palate sau peste pretenarii noștri, iar venim peste amărâtii care abia se taraie după pandemie si inflația galopantă. Iar vă dăm amenzi pentru flecuslete sau cine stie ce porcarioare de acte putine in cine stie ce lege obscură. Ne trebuie venituri suplimentare la buget, nu putem să ne zburăm patachinii si patachinele care nu fac nimic, dar sunt plătite generos de statul român bananier- epoleticesc.

    • De unde stiti ca nu merg si peste voiculescu sau peste manelisti? Si chiar daca n-ar merge peste ei, asta e o justificare pentru flecustete si porcarioare? Adica, daca tot e unul care face , hai sa facem cu totii, ce logica e asta?

  4. Sa inceapa de la aia care dau tunuri ca is destui. O sa vina cu amenzi date la cativa parliti si o sa zica ca isi face datoria.

  5. Anaf șleata mafiotă! Orice dosar deschis de ei se închide rapid cu un plic!
    Astia sunt adevărații devoratori de babe vanzatoare de pătrunjel.
    În dragonul rosu fac acțiuni de zici ca lau găsit pe chapo. Vin zeci de mașini, sute de jandarmi, zeci de anafisti si pleacă cum au venit după ce-si primesc cashu!

    • Companiile de stat sunt principal factor de evazionism camd cumpara cu factura servicii/produse inexistente. Vezi celebrul caz cu extinctoarele expirate carora le schimbau doar data de pe etichete

  6. Resurse umane irosite degeaba! Mai bine interziceti plata cash si veti rezolva problema evaziunii fara niciun control!
    Sunt destui care fac evaziune in constructii si nu au firme! Pe aia cum ii prindeti?!

  7. Daca spunea „service-uri auto”, rafinarii si produse conexe – il credeam, sau macar un dimeniu.
    E doar PR, ca da bine!
    Daca spunea ca colaboreaza cu Politia Economica, ANSVSA, ANPC, RAR, etc… era altceva.
    Are divizia aia PFAM – face ceva cu ea?

  8. Cu ce se ocupă ăștia? Au program de voie de plimbare… Nu se vede nimic în urma lor.

  9. Sa înțelegem ca vor fi anchetate niște multinaționale cu „preturi de transfer” dubioase?
    Nu, aia e optimizare fiscala, recomandata de auditori externi.
    Rămâne deci de combătut evaziunea babelor care vând „garlic”

  10. Bravo ANAF! Dar incepeti cu multinationalele (bancile?) care platesc fix ZERO lei impozit pe profit si fac schema cu plata catre firma-mama „taxe de consultanta” fix banii de profit impozabili ca sa iasa frumos zero barat la sfaraitul anului! Uite niste exemple clasice: Unilever, Libra Bank, Reiffeisen, Mega Image, Carrefour, Leroy -Merlin….mai vreti?

    • Se mai uita si la numarul angajatilor… n-ai vazut documetarul recorder cu 30 de ani de la rev o luție?

  11. Bine ca anunță dinainte..

  12. O acțiune de intimidare în favoare unor interese obscure. Totdeauna când auzi cuvinte ca amploare sau campanie trebuie sa știi ca nu e de bine.

  13. O acțiune de intimidare în favoare unor interese obscure. Totdeauna când auzi cuvinte ca amploare sau campanie trebuie sa știi ca nu e de bine

  14. Ar trebui sa se controleze chiar pe ei si pe patronul lor, statul roman. Acolo se pierd banii

    • Hoții îi controlează pe hoți? Nu! Îi controlează doar pe cei corecți și îi amendează.

    • Chiar acest patron(statul)este complice la evaziunea fiscala si autor la concurenta neloiala.Chiar legea evaziunii fiscale este cauza principala a nivelului ridicat de evaziune fiscala din Romania.Prin anii 2005-2006,Parlamentul a modificat legea si a eliminat principiul analogiei in drept(specifica acestei legi),care obliga organele de control,ca atunci cand cuantumul evaziunii nu poate fi stabilit(confuzie in contabilitate)sa faca control si la firmele din zona,de acelasi profil sau,daca sunt de un anumit specific,la unele din aceste firme,indiferent de zona,si prin COMPARATIE sa poata fi stabilita rezonabil intinderea prejudiciului la firma initial controlata.In felul acesta,fiind vorba de piata(fiecare produs are piata lui),firmele oneste puteau fi protejate,iar cele cu adevarat evazioniste sanctionate.De mult aceste institutii sunt politizate, iar in spatele lor stau firme de „partid si de stat”care se dezvolta prin evaziune fiscala in detrimentul celor oneste,silite sa faca si ele evaziune,mai mica,pentru a supavietui ori daca nu dispar.Ceea ce se cerne prin aceste controale sunt doar firmele nesabuite la evaziune fiscala si care nu sunt protejate nici politic si nici de catre organele de control.Nu mai vorbesc despre comenzile abuzive de control,care fac din acestea principalele mijloace de intimidare a oamenilor corecti.
      Statul nici astazi nu intelege ca preturile se formeaza in piata,ca urmare a concurentei,si daca doua firme din aceeasi piata sunt controlate discretionar,cum permite actuala lege,cea care va fi controlata mereu va dispara pentru ca cealalta,nefiind controlata,prin evaziune fiscala va avea intotdeauna pret mai mic si deci succes pe piata,deoarece taxele si impozitele sunt incluse in pret.Cand se pune aceasta problema de catre cel controlat, agentii fiscali ii spun ca nu e treba lui,desi acesta se afla in concurenta cu firma necontrolata.
      Deci ,daca nu esti inovativ si nu ai protectie,sub diferite forme,nu ai cum sa functionezi si sa te dezvolti pe piata romaneasca.Cum spunea cineva,coruptia izvoraste chiar din lege.
      Fiind un principiu constitutional,aceasta lege este profund neconstitutionala si explica si ea de ce suntem in aceasta situatie descrisa,in repetate randuri,de foarte putinii ziaristi onesti si curajosi din aceasta tara.

  15. Ăștia puși politic nu fac decât când le ajunge cuțitul la os! De ce nu propun un PACT social : noi ,Politicul , reducem numărul bugetarilor cu 10% la fiecare creștere cu 10% a încasărilor la Bugetul de stat! Pana atunci sa scadă cheltuiala bugetară exagerata de 42 % la 27 cât încasează! Tot pana atunci sa elimine: vouchere de vacanța, ajutor social fraudulos , șoferii tuturor directirasilor de agenții și din ministere ( un patron își conduce singur mașina )!!! In plus sa dea curs la recuperarea pagubelor semnalate de Curtea de Conturi!

  16. ANAF este o instituție pentru controlul celor mici. Evazionistii mari sunt partenerii lor, la fel si cei care au de platit statului sume mari.

    Si daca este sa analizam, economia țării sufera din cauza a 2000 de varstnici care vand la piata mara si flor; facem un calcul: 5lei impozit neplatit x 2000 sunt 10000 lei care nu intra in visterie. Aplicam aritmetica ANAF 10000 lei > 40000000 euro pentru ca L vine dupa E in alfabet (de la LEU si EURO), asa ca cei 2000 de varstnici sunt responsabili pentru suferinta economiei, nu cei incompetenti din parlament/guvern q.e.d.

  17. Negoiță e cel mai mare datornic !