G4Media.ro

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, a fost achitată…

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, a fost achitată în dosarul de corupție. Decizia nu e definitivă

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, a fost achitată luni de judecătorii Tribunalului București în dosarul de corupție în care procurorii DNA au acuzat-o că a luat mită un autoturism. Decizia nu e definitivă.

În acest dosar, Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv și la domiciliu pentru o perioadă de 3 luni. Ea fusese denunțată de Irina Socol, fosta șefă a companiei Siveco.

Comunicatul DNA de la trimiterea în judecată, în 2016:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) – funcție cu rang de secretar de stat – a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. București. În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.
În cursul anului 2009, inculpata Pătru Ana Maria a disimulat proveniența sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soțul ei.
În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreședinte al A.E.P., inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.
În cursul anului 2011, în aceeași calitate de vicepreședinte al A.E.P, inculpata Pătru Ana Maria a pretins și a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru.
Cu banii proveniți din cele două fapte de trafic de influență descrise anterior inculpata Pătru Ana Maria a achiziționat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar și beneficiarul real al bunului cumpărat, în același an, aceasta a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile aparținând inculpatei Pătru Ana Maria, până la concurența sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia în lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: InquamPhotos / Ovidiu Micsik

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. A fost „cadou” , nu mita….

    • Suntem popor de dictatori și torționari?!

      Din ce în ce mai multe abuzuri sunt devoalate, și din ce în ce mai abitir ni se arată cum au fost nenorocite mii și mii de vieți omenești. Anchetele au fost doar spoieli, la ordin, care ulterior au fost confirmate (uneori) de judecători extrem de timorați ei înșiși de dosare abuzive… care nu au rezistat… ce păcat!
      Interceptări fără număr, ale tuturor, inclusiv ale magistraților, protocoale secrete în baza cărora SRI era organ de cercetare și soluții date sub presiune, pe bilețel.
      În timpul acestor dezvăluiri, nu doar că nu se cere pedepsirea vinovaților și reabilitatea nevinovaților cu viețile distruse, ci se încearcă RESTAURAȚIA.
      Își doresc să se revină la aceleași practici, de această dată să devină oculte și, în acest fel, mult mai groaznice.
      Numirea șefilor procurorilor de către politic și desființarea Secției ce anchetează magistrați, formată din procurori și cu șefi numiți de CSM sunt mizele NOILOR RESTAURATORI.
      În realitate, nu pensiile, alocațiile și alte beneficii care urmează să se taie sunt miza alegerilor anticipate, ci RESURECȚIA.
      Vor să își ia țara înapoi, să prigonească alți și alți nefericiți… cât mai repede… cât mai pot .
      Trebuie să găsim soluții, toți cei ce am rămas cu mințile și sufletele întregi!

  2. Dacă va fi achitată definitiv, cine plătește pentru zilele de arest?

    • Întrebarea este dacă va fi achitată definitiv înseamnă că sa infaptuit justiția în adevaratul sens al cuvântului? Atât de prost ești să crezi că sefa AEP, funcționar public are bani din salariu să cumpere gipane și case de sute de mii de euro?

  3. Halal justitie!!!Halal magistrați!!!Dar sa nu va ajungeți de pensionară lor speciala după câte au facut in justa românească!!!
    Habar n-ai in Romania cine este condamnat pe bune pt coruptie!!!E varza totul!

    • Don’t drink and post…

  4. Trei site-uri de stiri, aceeasi informatie incompleta. DATI-NE JUSTIFICAREA ACHITARII ! O EXPLICATIE CAT DE MICA ! (daca nu o aveti, de ce mai publicati?) Fara ea, consum inutil de electricitate, informatie fara sens, samd. Sau plimbati bitii ca sa se miste banii ?

    • Din pacate, judecatorii deseori dau verdictul fara justificare. Un tertip util daca i-ai mituit, pentru ca fara justificare nu se poate trece mai departe si unele procese sunt blocate ani de zile daca judecatorul nu publica justificarea.

    • Iar a luat-o în gură baragladina……..
      Halal dna ……

    • Inca nu a fost motivata hotararea.
      Abia dupa motivare unei hotarari ( dureaza de la o luna pana la…ani ) afli ce probe au stat la baza achitarii/condamnarii.
      Asta este minuta ( hatararea pe scurt ).

  5. Pentru părerologii anteriori: motivarea hotărârilor judecătorești apare ulterior soluției în sistemul nostru judiciar. Ar trebui schimbată legea în această privință, pentru ca soluția să fie publicată odată cu motivarea, cum e pe la alții.
    2. Nu vă grăbiți să aruncați cu pietre în (toți) magistrați(i); poate achitarea a fost dată pe baza unor legi blâde sau stricate ale politicienilor, sau pe baza celor spuse vreodată de CCR.

  6. Na justitie… prinsa cu cadouri de sute de mii, explicate pueril. Si tot reusesc judecatorii sa o faca scapata.
    Unul amarat nu are nicio sansa in fata unui astfel de judecator, ii jupuie si pielea de pe el chiar cu dreptatea in mana.

  7. Partidul a hotarat ca scapa toti. Nu l-ati auzit pe Vozganian? Grupul de reflectie (stie Tudorel ?) a re flectat si tudoreii au implementat.

    Tocmai le-am dat fratilor micula o jumate de miliad de euro cu mana statului roman.
    Astia sunt bani de tigari.

    Gagica lui O. isi umple cardul de da pe afara la ASF. Sa faca „mama sunt eu” amor pe banii prostilor.

  8. Judecatori corupti la mai toate instantele. Justitie de ca…t in Romania.