G4Media.ro

Ambulanţele ajung în Tulcea şi după 10 ore de la apel, la…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ambulanţele ajung în Tulcea şi după 10 ore de la apel, la solicitările pentru testarea Covid / În 24 de ore au fost înregistrate 230 de solicitări / În Deltă, există o singură salvare, iar din cinci nave, doar trei sunt funcționale

Tulcenii aşteaptă peste 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19, situaţia fiind cauzată de numărul mare al solicitărilor, dar şi de lipsa medicilor, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Salah Kilo, citată de Agenția de presă RADOR.

În 24 de ore, SAJ a înregistrat 230 de solicitări pentru testarea anti-COVID-19, majoritatea din Tulcea, Măcin şi Babadag, iar dintre testele efectuate, 75 au fost pozitive.

„Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare”, a afirmat managerul SAJ.

Din cauza vechimii şi a suprasolicitării, şi mijloacele de deplasare ale SAJ ridică probleme.

„În Deltă, avem o singură salvare. Celelalte s-au stricat şi cerem ajutor de la ambulanţa privată şi mergem împreună. Din cele cinci nave pe care le avem, doar trei erau funcţionale, iar din ele una s-a stricat, alta nu poate merge noaptea şi am mai rămas cu una”, a afirmat Salah Kilo.

El a mai spus că personalul, insuficient de altfel, este epuizat.

„E calvar mare. Transferăm pacienţi la Bucureşti, Medgidia, Constanţa. Acum o săptămână am adus pacient din Argeş la Tulcea. E greu. Au obosit toţi colegii mei”, a menţionat managerul SAJ.

SAJ Tulcea numără şase medici, iar un altul ar urma să-şi înceapă activitatea luna viitoare.

Ultimele date făcute publice de autorităţi arată că incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 6,96 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiu este de 11,86.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. In Ialomița părinții mei au așteptat 18 ore sa vina ambulantă sa ii testeze, apoi încă 12 ore unul și 18 ore celălalt pentru rezultat. 4 zile întârziere de la primele simptome pentru a primi tratamentul, noroc ca erau vaccinați, altfel nu rezistau.O persoana in vârsta nevaccinată după 4 zile fără tratament intra direct la ATI.

    • Stiu ce spui. Si ai mei, nevaccinați, bătrâni, cu boli cronice tratate cum s-a putut de cand cu pandemia, au avut anosmie si disgeuzie.
      Simptomele de mai sus i-au ținut vreo 12 zile.
      Mama a fost foarte dezamăgită ca nu a avut febra si nici nu și-a pierdut pofta de mâncare.
      Cand mai iese sa se plimbe pe afara, tata primește de pomana pentru mortii vaccinati.
      Culmea e ca au luat boala de la alt cuplu de bătrâni bolnavi (amândoi au diabet tip 2 si altele conexe), care inca sunt bolnavi de diabet de tip 2 (nemantuiti).
      Niciunul nu a primit vreun medicament specific, si nici nespecific nu și-au autoadministrat.

  2. 10 ore:)
    In Timiș am așteptat 50 de ore și nici nu au avut ambulanța sa ne trimită la solicitare deși un membru de familie se simțea f rau, cu simptome clare de covid.

  3. În București, răspuns de la ambulanta :”ca ajunge în doua trei zile” și surpriza în a patra zi la unu noaptea suna salvarea.