G4Media.ro

Alexander Novak: Rusia ar putea reduce producţia de petrol cu 5%-7% la…

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Alexander Novak: Rusia ar putea reduce producţia de petrol cu 5%-7% la începutul lui 2023 / În ciuda eforturilor Europei de a reduce dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti, exporturile de energie din Rusia sunt solicitate la nivel mondial

Rusia ar putea reduce producţia de petrol cu 5%-7% la începutul anului 2023, ca reacţie la plafonarea preţurilor produselor sale brute şi rafinate, şi ar putea opri vânzările către ţările care le susţin, a declarat vineri viceprim-ministrul Alexander Novak, la televiziunea de stat, transmite News.ro, care citează Reuters.

Detaliind pentru prima dată răspunsul Rusiei la plafoanele de preţ introduse de Occident cu privire la invadarea Ucrainei de către Moscova, Novak a spus că reducerile ar putea ajunge la 500.000-700.000 de barili pe zi (bpd).

El a mai arătat că, în ciuda eforturilor Europei de a reduce dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti, exporturile de energie din Rusia sunt solicitate la nivel mondial, iar Moscova şi-a diversificat cumpărătorii.

Novak a afirmat că ar fi dificil să se asigure dezvoltarea economică globală fără energia rusă şi a prezis posibile deficite de gaze în Europa, care a introdus restricţii la preţurile gazelor, precum şi la petrol.

În ceea ce priveşte petrolul, Uniunea Europeană, ţările G7 şi Australia au introdus un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril începând cu 5 decembrie, pe lângă embargoul Uniunii Europene asupra importurilor de ţiţei rusesc pe mare şi angajamente similare din partea Marii Britanii, Canada, Japonia şi Statele Unite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Intr-o parte citesti ca expertii au aratat ca productia lor e in declin pentru ca nu au destule mijloacele tehnice sa exporte in tarile doritoare China India si alti trogloditti si apoicitesti alti experti care sustin ca productia lor a scazut foarte putin dar preturile sunt sus si Europa este dependenta de petrolul rusesc etc etc blabla. Una peste alta daca faci doi pasi in spate si privesti padurea ce vezi? rusia e sustinuta de iran coreea de nord siria si blat de china.

    • Rusia transfera 10% printr-o conducta subtire in China, nu se compara cu ce transfera in Europa. Transportul pe nave e scump si dureaza mult cel putin 2 saptamani, toate navele sunt inchiriate, recuperate, reciclate.. Instalatiile sunt vechi in Rusia, ineficiente nu au investit in nimic. China are deja stocurile pline de petrol si cu politica lor covid nu au nevoie de prea mult petrol. Petrolul rusesc este cu 10-30% mai ieftin decat al celorlalti pentru ca si calitativ este mai slab. Brent e 80$, Ural este pe la 51$. Petrolul nu este infinit si nimeni nu vrea sa vanda prea ieftin.

    • Io zic sa va uitati si la cel care face declaratiile astea… ce credeti, ar trebui crezut pe cuvant? Io nu cred

  2. Sunteți terminați, troglodiților!