G4Media.ro

Alba: Incendiu soldat cu pagube de 100.000 de euro la nivelul benzii…

Alba: Incendiu soldat cu pagube de 100.000 de euro la nivelul benzii transportatoare dintre Kronospan și Holzindustrie Schweighofer

Pompierii din Alba s-au luptat, duminică, timp de peste 4 ore pentru a lichida un incendiul izbucnit la nivelul benzii transportoare dintre HS Timber Productions (denumită anterior Holzindustrie Schweighofer) şi Kronospan Sebeş. Sunt estimate pagube de 100.000 de euro – transmite Agerpres.

„Incendiul a fost lichidat, reuşindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguş”, au menționat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. Potrivit acestora, incendiul a afectat banda transportoare pe o lungime de aproximativ 200 de metri pătraţi, precum şi tubulatura unei hale.

„Cauza probabilă de producere a incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire”, au adăugat reprezentanţii ISU Alba. Pe de altă parte, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către HS Timber Productions, se estimează că pagubele materiale sunt până la 100.000 de euro. Aceeași sursă a indicat că incendiul nu ar fi avut ca punct de plecare HS Timber Productions, ci fabrica vecină.

„Incendiul la banda transportatoare de tocătură care leagă fabrica de cherestea HS Timber Productions de o altă unitate de producţie din Sebeş a avut ca punct de plecare fabrica vecină. Incendiul a fost stins la timp şi nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale se estimează la până la 100.000 de euro”, se susţine în comunicat.

Sursa Foto: ISU Alba

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. O să le dea Șică un ajutor de stat, doar pe banda aia venea lemnul pe care îl importă România… vorba lui Șică, România este importator net de masă lemnoasă

    • Romania chiar e importator de lemm. Un scurt search pe google te-ar lumina. Tot un search pe google te-ar lumina si in priviinta faptului ca , in ciuda propagandei, suprafata impadurita din Romania a crescut comparativ cu anii 90 de ex.

    • @Cip consumi droguri?

    • Cip sa m mata!!!

      A draq padure este fix ca in povesti: tai un copac si in locul lui cresc misterios alti 10..

      Fmm de nenorocit

    • @ omul tampit-
      Nu ma, nu iau de bun tot ce mi se toarna pe gat.
      Aveti informatia la un click distanta. Daca voi preferati sa luati de bun tot ce vi se toarna pe gat, e problema voastra.

    • „Mata” are cratima. Analfabet tampit.

    • Drujbistule Cip, propaganda este minciuna voastra cu importul. De-aia nu mai gasesti nici in creierii muntilor o padure care sa nu fie hacuita, de-aia nici in parcurile nationale nu auzi pasarile de drujbe, ca lemnul de la abatoarele padurilor este din import? Sa ai liniste in casa ta cata au vietuitoarele padurii in casa lor, degeneratule!

  2. Dumnezeu, dragutul!

  3. La cât mai mulți Dumnezei din aceștia curajoși!
    Acum e și momentul să calce pe cuie și pe lame utilajele de prin păduri. Poate Dumnezeu are grijă și de ele.

    • Doamne- ajută, poate trimite și Wuhanu pe ei!

    • …Si dupa aia sa luati voi in custodie pe muncitorii care lucreaza acolo.
      Pe banda aia se transporta deseuri lemnoase fiindca asta e materia prima pentru fabrica de placi osb sau pulberi.
      Banda aia s-a aprins cel mai probail din cauza ca nu s-au luat masuri tehnice de protectie. Ori ca a fost vina lui dorel, ori ca patronii s-au zgarcit sa cheltuie cateva sute de euro ca sa bage niste protectii sau semnalizari in caz de doamne-fereste … cel mai probabil o combinatie din ambele.
      Bine ca nu a fost SI accident de munca!
      Pentru cine taie padurile e mai bine sa-i luam de guler pe aia care le au in proprietate / administrare.
      Ca nu vine unu’ sa-ti taie copacii de pe proprietatea ta si tu … te uiti in alta parte fara macar sa tragi cu coada ochiului la ce ti-a aruncat in tavita.

    • La câți șomeri au rămas zilele astea, ar face bine cei ce exploatează lemnul să își caute atceva de lucru vre-o 10 ani! La cât rău au făcut, nu m-aș supăra să nici nu-și găsească! Cum adică să am compasiune?! Întâi trebuie să merite. Și nu merită.

    • Sorin, intelege, muncitorii aia nu exploateaza lemnul, ei produc materiale derivate, extrem de utile din masa lemnoasa ramasa dupa ce cheresteaua s-a dus …ii de suflet.
      Pe ei vrei sa-i sanctionezi? Si apoi vrei sa cumperi osb din Turcia sau de ce nu, din China? Pentru ca placile alea se utilizeaza. Intreb si eu atunci doar asa de-al dracu, esti platit de erdogan?
      Hai mai bine sa-i impuscam ca altfel trebuie sa le platim anutor de somaj. Viva la revolucion!

  4. O mana pesedista

  5. @ CIP , fa urgente testu C-19.

  6. Banda a luat foc pentru ca nu s-a curatat si s-a acumulat rumegus unde nu trebuie.
    Suprafata de padure din RO a crescut pentru ca s-au introdus pajistile montane in arealul forestier, plus rezervatiile. N-are legatura suprafata forestiera cu taierile ilegale. Dupa ce s-a defrisat o padure, suprafata este tot in circuitul forestier chiar daca este fara padure pe ea.
    Sunt anumite tratamente silviculturale care presupun taierea la ras (defrisare in vocabularul noilor cunoscatori), de exemplu la molid. Nu este alta varianta viabila economic. Chiar natura face defrisari prin doboraturi de vant, incendii etc. Dar la taierea la ras, in mod normal, se impadureste in urmatorul an. Este foarte simplu sa verifici taierile din paduri, totul este sa vrei si sa fie suficienti oameni pregatiti. Dar coruptia la noi este cronica si atunci apar problemele.
    Este posibil sa fim importatori de lemn pentru ca se aduce mult lemn din Ucraina pentru combinatele de la Radauti, Sebes etc. Este mai ieftin lemnul respectiv.

    • Lemnul din import este mai ieftin pentru ca se exploateaza rational.
      Un sef de pe la o fabrica de hartie din nordul tarii imi explica cu naduf, mai demult, ca pana si suedezii le fac concurenta cu pretul lemnului, fiindca aia taie dupa un algoritm (el mi-l explica ca pe o sarlatanie 🙂 ) care inseamna de fapt reimpadurire sistematica, in timp ce la noi se taie de-a valma, de unde vrea Proprietarul. Nu-i spune Cumparatorul cum si de unde sa taie.
      E incredibil cati asa zisi „aparatori ai naturii”- in realitate cei mai multi din categoria „hater” – jubileaza fiindca s-a intamplat un accident intr-o fabrica de prelucrare. Culmea este ca fabrica asta prelucreaza deseuri si da valoare unor materiale care uneori nici de foc nu sunt bune ; plus ca fara materialele produse aici nici macar o casa cat de mica nu se poate construi, sau mobilier ieftin pentru toata lumea… si lista e lunga.

      Accidentul putea sa fie prevenit: exista sisteme de monitorizare si pentru asa ceva, dar trebuie sa fie functionale – dar aici intram in domeniul disciplinei si respectarii tehnologiei. Cauzele si responsabilitatile se pot determina destul de precis daca se doreste.

    • In Suedia se taie lemnul pe teren plat, in mod mecanizat. La noi nu exista asa ceva decat la plop. Nu poti compara cele 2 tari. Suedia a avut mult timp taieri mai putine pentru a mari volumul de masa lemnoasa, pentru ca isi permiteau. La noi silvicultura a fost obligata sa se autofinanteze, asta pe langa presiunea facuta de politicieni si dezastrul facut de coruptie.

    • Interesant ce spui.
      Inteleg ca deja e o cursa cu handicap.
      Dar presiunea mare a venit si din partea celor care, dupa 50 de ani de dictatura, timp in care proprietatea era efectiv „un moft” (citez un clasic comunist inca in viata) s-au trezit pusi in stapanirea padurii pentru care mosii lor au fost gata sa-si dea viata. Ei au mostenit doar proprietatea nu si simtul proprietatii genetic. Pretul pe care s-au vandut padurile a fost derizoriu, numai ca la pretul asta a durat destul de putin.
      Acum pretul efectiv creste (asa cum se plangea interlocutorul meu) si din cauza ca exploatarea este din ce in ce mai dificila; si, bomboana pe coliva banii nu se intorc si la impaduriri. Explicabil… dupa ce au vandut cat sa le ajunga de-o tuica, de unde?
      PS. Am ingrosat intentioant anumite afirmatii pentru simplificare, dar cam asta s-a intamplat.
      Si, cea mai usoara iesire din asta e sa se strige in gura mare ca vin strainii sa ne taie padurile, vai!

  7. CIP, ori faci propaganda, ori n-ai iesit in viata ta din oras. Am calarit in tara asta de mic, cu parintii la inceput, dupa cu prietenii…NU MAI EXISTA PADURE la momentul actual. Este o dezinformare crasa ce zici tu legat de cresterea comparativa cu anii 90. In anii 90 nu se exploata in zonele virgine pentru ca nu erau drumuri de acces pentr unde sa se care lemnul. Acum nu a mai ramas aproape nimic din zonele astea. Romania este exportator net de lemn, orice alta informatie e falsa. Chiar si importul procesat de politic prin intermediul celor 3 fabrici austriece tot la export se duce. Toata padurea care se vede de la drum este ce a mai ramas….daca liziera de pe varfuri lasa loc luminii atunci e ras la zero in partea cealalata…Daca ai 15 ani si nu stii cum era in 90 nu-ti mai da cu parerea din onformatii imprastiate de fake news-uri platite de hotii de lemne.

    • Ai auzit de funicular? Se exploata si fara drumuri de versant, stai linistit. Ce intelegi prin zona virgina?