G4Media.ro

Un copac a căzut peste o casă în Apuseni și mai multe…

sursa foto: ISU Alba

Un copac a căzut peste o casă în Apuseni și mai multe gospodării sunt inundate

O casă dintr-un sat din Apuseni a fost grav afectată după ce un copac s-a prăbuşit peste ea, iar mai multe subsoluri şi anexe gospodăreşti au fost inundate, în urma precipitaţiilor înregistrate în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba a anunţat, sâmbătă, că Secţia de pompieri Câmpeni a fost solicitată să intervină în cooperare cu SVSU Baia de Arieş, în localitatea Hărmăneşti, pentru degajarea unui arbore căzut peste o locuinţă.

Imobilul a fost grav afectat, acoperişul fiind practic distrus.

De asemenea, potrivit sursei citate, în urma precipitaţiilor înregistrate vineri în zona de nord-vest a judeţului Alba, Secţia de pompieri Câmpeni va interveni în comuna Bistra pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri şi anexe gospodăreşti.

Din informaţiile primite de către pompierii militari, ar fi vorba de 10 subsoluri şi anexe gospodăreşti, iar în cazul acestora se va acţiona cu două motopompe şi o autospecială, operate de către 4 subofiţeri.

Potrivit ISU Alba, situaţia hidrologică din zonă s-a stabilizat sâmbătă.

ISU Alba a transmis vineri că, în urma precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Arieş. La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă, în vederea monitorizării situaţiei actuale, iar mai multe echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a monitoriza situaţia în zonele cu pericole de inundaţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...