G4Media.ro

Agenţia Europeană pentru Medicamente: Datele prezentate de Pfizer/BioNTech şi Moderna cu privire…

sursa foto: Pexels

Agenţia Europeană pentru Medicamente: Datele prezentate de Pfizer/BioNTech şi Moderna cu privire la vaccinurile lor anti-Covid 19 sunt „foarte solide”

Datele prezentate Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) de către Pfizer/BioNTech şi Moderna cu privire la vaccinurile lor dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 sunt „foarte solide”, conform unui anunţ făcut joi de directorul executiv al EMA, Emer Cooke, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Dispunem de un set de date cu privire la peste 30.000 de subiecţi care au fost monitorizaţi de-a lungul unor teste clinice. Astfel, avem la dispoziţie date foarte solide pe baza cărora să luăm o decizie, atât în ceea ce priveşte siguranţa, cât şi eficacitatea”, a declarat Emer Cooke în cadrul Comisiei de sănătate publică a Parlamentului European.

EMA urmează să finalizeze evaluarea datelor până pe 29 decembrie pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, respectiv până pe 12 ianuarie, cel mai târziu, pentru vaccinul produs de Moderna.

„Însă, în acest moment, nu putem garanta că vom avea un rezultat pozitiv al evaluărilor. Trebuie să ne asigurăm că vom analiza aceste date în mod corect”, a adăugat ea.

Emer Cooke a mai spus că analiştii EMA verifică datele cu privire la o informaţie apărută miercuri în Marea Britanie, conform căreia două persoane au suferit reacţii anafilactice şi o a treia a suferit o posibilă reacţie alergică gravă după începerea campaniei de imunizare în masă cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Practiv vorbim discutii ….

    • Exista un medicament, Ivermectina. S-au facut peste 30 de studii care arata date positive promitatoare. Are efecte pozitive in profilaxie, cazuri usoare si uneori si in cazuri severe. Are efecte pozitive si dupa ce se presupune ca v-ati vindecat, desi ati ramas cu simptome precum oboseala, dureri musculare.
      Cu toate acestea WHO si autoritatile locale nu fac recomandari pentru acest medicament.
      Ivermectine, google it. Pierre Kory giving senate hearing – youtube it.

  2. ….și rușii garantează sputnik-ul lor😁