G4Media.ro

Moderna a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Moderna a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri pentru gripă

Moderna a anunţat miercuri că divizia de ştiinţe a vieţii a fondului de investiţii Blackstone va oferi companiei 750 de milioane de dolari pentru a ajuta la finanţarea dezvoltării vaccinurilor sale antigripale, susţinând eforturile companiei de a promova mai multe tipuri de vaccinuri, în faţa unei scăderi abrupte a vânzărilor de vaccinuri împotriva COVID-19, transmite Reuters, citată de News.ro.

Compania dezvoltă mai multe vaccinuri noi, inclusiv pentru cancer şi virusul sinciţial respirator (RSV), ceea ce duce la cheltuieli mari pentru cercetare şi dezvoltare.

Finanţarea va reduce cheltuielile de cercetare şi dezvoltare, deşi Moderna a spus că încă intenţionează să cheltuie aproximativ 4,5 miliarde de dolari în acest an.

”Suntem încântaţi de acest lucru, deoarece îndeplineşte toate condiţiile”, a declarat directorul financiar James Mock în timpul evenimentului companiei Ziua vaccinurilor 2024.

”Ne permite să accelerăm programe noi. Ne permite să ne diversificăm fluxul de venituri şi reduce riscul, sincer, al programului pentru gripă, de asemenea”.

Blackstone Life Sciences va primi plăţi comerciale de referinţă şi redevenţe reduse, cu o singură cifră, pentru vaccinul antigripal, ca parte a acordului, a spus Moderna, al cărui singur produs comercializat este vaccinul său pentru COVID-19.

Moderna va plăti, de asemenea, către Blackstone o redevenţă proporţională pentru vaccinul combinat împotriva gripei şi COVID, dacă acesta va fi aprobat, pe baza valorii juste a componentei gripei, a spus Mock.

Compania ar lua în considerare acest model de finanţare a proiectelor pentru alte vaccinuri experimentale, dacă va fi nevoie, a adăugat el.

Publicitate electorală

Moderna intenţionează să mute trei vaccinuri în studii în fază avansată, în acest an, inclusiv unul împotriva virusului varicelo-zoster, care poate provoca zona zoster, şi altul împotriva agentului patogen care provoacă mononucleoza infecţioasă, cunoscută în mod obişnuit ca mono.

Acţiunile Moderna au crescut cu aproximativ 2% în tranzacţiile de după-amiază.

Vânzările vaccinului Moderna pentru COVID au scăzut puternic de la vârful de peste 18 miliarde de dolari în 2022, pe măsură ce preocupările legate de pandemie s-au estompat, chiar dacă cheltuielile de cercetare şi dezvoltare rămân ridicate.

Compania, care a înregistrat o pierdere netă de 4,7 miliarde de dolari în 2023, a estimat 4 miliarde de dolari pentru vânzările de vaccinuri pentru COVID în 2024.

Moderna se aşteaptă să-şi lanseze vaccinul RSV în acest an în Statele Unite şi să solicite aprobarea vaccinului antigripal, care ar urma să ajungă pe piaţă în 2025.

Compania a estimat piaţa globală a vaccinurilor antigripale la aproximativ 7 miliarde de dolari în acest an, cu o oportunitate de a creşte pe măsură ce devin disponibile noi vaccinuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...