G4Media.ro

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat extragerea a șase doze dintr-o fiolă…

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat extragerea a șase doze dintr-o fiolă de vaccin Pfizer/BioNTech, față de cinci până acum

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a actualizat vineri prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech, stabilind că din fiecare fiolă pot fi extrase şase doze de vaccin, faţă de cinci până în prezent, informează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Însă pentru a se putea obţine şase injecţii împotriva COVID-19 dintr-o fiolă, EMA cere folosirea unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri, întrucât dacă se folosesc seringi şi ace standard este posibil să nu se poată extrage o cantitate de vaccin suficientă pentru şase doze.

Dar nu trebuie combinate mai multe fiole pentru obţinerea unei doze complete, iar un vaccin nefolosit trebuie aruncat la şase ore după diluare, subliniază EMA, răspunzând unei întrebări despre posibilitatea grupării conţinutului unor fiole diferite pentru obţinerea unei injecţii de 0,3 mililitri.

Comisia Europeană a anunţat tot vineri o comandă adiţională pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opţiune, după criticile adresate Bruxellesului că nu a comandat anterior mai multe doze din acest vaccin, primul autorizat de EMA pentru utilizare în UE. Din comanda anterioară de 300 de milioane de doze, 200 de milioane de doze sunt programate să fie livrate până în septembrie, iar 75 de milioane de doze adiţionale de vaccin ar urma să fie livrate în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Comisiei Europene.

Citește și

Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient şi împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, potrivit unui nou studiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. CORECȚIE
    „EMA cere folosirea unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri”. Eroare!
    Traducerea e greșita. In original in engleză e vorba de „dead volume”, adică de volumul de lichid rezidual, care rămâne în seringă, respectiv în ac, după ce se face injecția.
    De altfel, cum ar încăpea o doză de 0,3 mililitri într-o seringă de 35 de microlitri?
    Rog redacția să corecteze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.