G4Media.ro

Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient şi împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, potrivit unui…

Sursa Foto: G4Media.ro

Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient şi împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, potrivit unui nou studiu

Un nou studiu a ajuns la concluzia că vaccinul produs de Pfizer şi de BioNTech este eficient împotriva celor două tulpini noi de coronavirus care au apărut în Marea Britanie şi Africa de Sud, transmite vineri DPA, preluată de Agerpres.

Conform rezultatelor iniţiale ale studiului realizat chiar de Pfizer în colaborare cu University of Texas Medical Branch, este probabil ca vaccinul să aibă o eficienţă de 95% împotriva celor două tulpini noi, despre care se spune că se transmit mai uşor dar nu produc îmbolnăviri mai grave decât varianta originală a virusului.

Cercetătorii au desfăşurat o serie de teste asupra unor mostre de sânge recoltate de la 20 de pacienţi care au primit vaccinul Pfizer/BioNTech. Ei au descoperit că în sângele recoltat existau niveluri suficiente de anticorpi care acţionau şi împotriva acestor două tulpini.

Rezultatele confirmă ipoteza imunologilor conform căreia, chiar dacă virusul suferă mutaţii, vaccinurile din prezent ar trebui să-şi păstreze eficienţa.

Aceste rezultate au fost date publicităţii joi dar nu au apărut încă într-o revistă ştiinţifică şi nu au fost verificate de experţi independenţi.

Virusurile suferă în mod constant schimbări aleatorii ale materialului genetic. Unele astfel de mutaţii le oferă agenţilor patogeni noi avantaje – cum ar fi faptul că devin mai uşor de transmis.

În luna decembrie, o variantă a noului coronavirus denumită B.1.1.7 a fost detectată în Marea Britanie şi o altă variantă similară, 501Y.V2, a fost descoperită în Africa de Sud.

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu, sunt platite de cei care fac vaccinul si e si logic. E in interesul lor sa vada daca imunitatea dobandita in urma vaccinarii este eficienta contra noii tulpini sau nu. In UE, spre exemplu, daca ar face o afirmatie de genul, ca merge si de fapt nu ar fi eficient si-ar pierde dreptul de comercializare. De asemenea, crede-ma, nu s-ar pune niciodata in pozitia sa minta, altfel s-ar discredita imediat, plus, de „ascuns” o chestie de genul asta e aproape imposibil.

    Deci, da, super credibil, oamenii au venit cu suportul financiar pentru a vedea daca merge vaccinul impotriva noii tulpini sau trebuie sa faca altul. Cam asa functioneaza studiile, in principiu.