G4Media.ro

Activişti ecologişti au blocat cu caiace accesul în portul petrolier fluvial din…

Captura X

Activişti ecologişti au blocat cu caiace accesul în portul petrolier fluvial din Karlsruhe unde operază cea mai mare rafinărie din Germania: „Stop – închis din cauza catastrofei climatice”

Un grup de aproximativ 20 de activişti de mediu din mişcarea ecologistă „Ultima Generaţie” au blocat miercuri cu caiace accesul în portul petrolier fluvial al oraşului Karlsruhe în sudul Germaniei, prin care este aprovizionată cea mai mare rafinărie germană, relatează agenţia EFE.

Potrivit unui anunţ transmis de mişcarea de mediu, activiştii au ţinut din bărcile lor o pancartă cu sloganul „Stop – închis din cauza catastrofei climatice”, împiedicând astfel traversarea canalului care conectează portul cu fluviul Rin, transmite Agerpres.

„De zeci de ani, corporaţiile care exploatează combustibili fosili relativizează consecinţele catastrofice ale maşinaţiunilor lor şi orchestrează adevărate campanii mincinoase, în colaborare cu politicienii”, afirmă una dintre activiste, Maja Winkelmann.

Rafinăria din Karlsruhe prelucrează anual circa 16 milioane de tone petrol, iar printre acţionarii săi se numără companii precum Shell, Esso (ExxonMobil) sau Rosneft.

Mai devreme luna aceasta, un alt grup de activişti de mediu, din mişcarea „Ende Gelände”, au blocat accesul în termocentrala pe cărbune Scholven din vestul Germaniei pentru a cere renunţarea imediată la această sursă de energie.

Termocentrala Scholven emite în fiecare zi circa 20.000 de tone de dioxid de carbon, aducându-şi astfel o contribuţie semnificativă la fenomenul încălzirii globale care face ca multe zone din lume să devină nelocuibile, a declarat o reprezentantă a respectivei mişcări ecologiste, Jule Fink.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Cu ce or fi dus caiacele până acolo? Toți cu electrice sau biciclete?

  2. Mai sunt terminale petroliere si in Rusia, in tarile arabe conduse de seici si emiri, sau in China; de ce nu se duc cu caiacele si acolo?
    Din cel putin doua motive:
    – pot manifesta astfel doar in tarile democrate, unde Constitutia le permite; in celelalte tari, ar fi imediat pe fundul apei;
    – sunt orbiti de naivitate – cei mai in varsta, mai tineti minte manifestarile „pentru pace” din tarile vestice, impotriva amplasarii de rachete americane pe teritoriul lor. Acele rachete erau ca raspuns la o miscare similara a Uniunii Sovietice care subventiona aceste manifestari.