G4Media.ro

Abandonul școlar, semnal dur pentru Ministerul Educației: Cei mai mulți copii care…

Sursa: World Vision Romania

Abandonul școlar, semnal dur pentru Ministerul Educației: Cei mai mulți copii care renunță la educație înainte de vreme sunt din clasele primare sau gimnaziale, iar situația cea mai gravă este în mediul rural

Cifrele privind abandonul școlar sunt drastice, potrivit unei analize făcute de Ministerul Educației. „Dacă socotim și ecranele negre ne-am speria și mai mult. Până la urmă, cui predăm?”, spune un profesor citat de Digi24.ro

Numărul elevilor care abandonează școală crește de la un an la altul – e concluzia îngrijorătoare a analizei făcute de Ministerul Educației. Cei mai mulți copii care renunță la educație înainte de vreme sunt din clasele primare sau gimnaziale, iar situația cea mai gravă este în mediul rural, unde, pe parcursul a opt ani de studiu din cele două cicluri un sfert dintre elevi abandonează. Profesorul Marcel Bartic a declarat la Digi24 că situația aceasta este o consecință a faptul că școala românească nu răspunde nevoilor elevului.

„Cum să abandoneze un copil de ciclul primar școală? Sunt convins că ține și de situația socială. Sunt părinți care nu-și mai permit școală româneasca. Școala de stat a început să fie foarte scumpă pentru copiii din mediul rural, deși e gratuită. Faptul că e o industrie paralelă a mediațiilor spune foarte multe. Școala românească e cu totul depășită de ce ar trebui să ofere copiilor. Problema inechității este foarte gravă, o problemă pe care o rezolvăm din pix  prin rapoarte, dar care în realitate nu rezolva nimic”, a spus profesorul.

El a subliniat că prioritatea absolută dincolo de orice filosofie educațională ar trebui să fie căutarea modalităților de a-i ajuta pe sutele de mii de copii, pentru a-i aduce la școală și a-i păstra acolo.

„Trebuie să ai grijă de copiii aceia, să te asiguri că pot veni la coală, că îi putem ajută și că putem avea măcar condiții minimale care să nu ii pună în situația să scoată bani din buzunar. Cei mai mulți nu își mai permit școală românească”, a spus profesorul.

Referindu-se la situația devenită și mai critică în pandemie, Mircea Bartic a afirmat că elevii din mediul rural au fost aproape în imposibilitatea de a accesa orice act educațional: „Noi vorbim doar de cei înregistrați, care oficial nu au mai participat la cursuri. Mai sunt și acele ecrane negre, să le punem tot la abandon. Un ecran negru în timpul orelor online e tot abandon școlar, nu toți o fac din dezinteres, dar efectiv, școală nu răspunde cu nimic nevoilor lor”.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Sursa Foto: World Vision Romania/arhiva

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. 1. E Marcel și nu Mircea
    2. Sa se ducă dansul sa predea în mediul rural. Eventual și unor copii romi. E ușor sa bați apa în piua de la „little London”.
    Ar putea sa înceapă cu comuna gura sutii din județul dimbovita. Măcar o săptămână să își aplice metodele digitale de predare la clasa unde ar fi trebuit sa fie încă eleva Adriana Fieraru dacă mai își aduce aminte cineva de ea

  2. si majoritatea sant romii
    dar nui frumos sa spunem asta in articol

  3. Românistan este un stat fanariot de ciocoi securişti şi interlopi. Un stat feudal de clanuri. De ce să îţi iroseşti tinereţea când în vârf sunt numai impostori? Gigi Becali are carte? Vlad Voiculescu are facultate? Marian Vanghelie ştie să citească? Băsescu-Petrov-Mondialul cunoştea vreo limbă străină? Despre ce vorbim? În Românistan există doar 3 reţete de succes: originea socială, prostituţia şi şpaga. Vedeţi voi şcoala pe această listă? Şcoala e bună în ţări civilizate, nu in colonii bananiere.

  4. Vai a descoperit PNL apă caldă, hei voi pe ce lume trăiți??? Mergeți băi nene în zonele rurale îndepărtate de orașe unde nu sunt locuri de muncă și alte perspective unde copii sunt folosiți pe post de sclavi la oi la câmp de către fermierii avari. In zonele rurale nu există locuri de muncă doar zilieri pe post de sclavi la negru prost plătiți munciti zi lumină. MADR ministerul agriculturii și dezvoltării rurale unde ???? La țară doar fermierii noștri puși pe furat evaziune fiscală și spălare de bani au avere în rest ceilalți o duc greu în sărăcie lucie. Învățământul La noi nu este gratuit ,un copil la școală trebuie tinut cu lovele începând de la fondul clasei până la cumpărat manuale. Cu o alocație mizerabilă nu poți tine copilul la școală, eu cer eliminarea alocațiilor nu mai să fie învățământul gratuit și cu o masă caldă la școală. Sunt copii care se culcă flămânzi care vor ajunge sclavii moșierilor. Agricultura noastră este măcinată de mafioții care vânează subvențiile și beneficiile din acest sistem nu au angajați fac evaziune fiscală și spălare de bani nu dezvoltă zonele rurale nu fac locuri de muncă permanente, fermierii sunt vinovați ptr starea deplorabilă a zonei rurale. Subvențiile adevăratele ajutoare sociale care aduc nu mai mafioți care vânează subvențiile și beneficiile din acest sistem trebuie urgent transformate în vauchere bonuri imputuri și controale permanente pe teren ITM să controleze la sânge pe teren în agricultură campaniile agricole. A dispărut din agricultură angajații cu caracter permanent.

    • Bravo Luis ,perfect adevărat.

    • Stii Louis cati parlamentari au ferme? Extrem de multi si mai ales prin nepoti (tineri) ca sa intre la toate categoriile de proiecte europene.

    • Mulți de la oraș își instalează copiii fictiv în acte ca tineri fermieri sa ia subvenții mari dar acei copii nu vin niciodată la țară nu știu o buruiana sau ce este aia muncă în agricultura. Se lucrează în campanii agricole cu zilieri iar în rest marș acasă ca nu le place munca. O adevărată junglă la țară departe de ochii lumii unde nimeni nu știe cât se produce cu cine se produce sau dacă banii din subvenții ajung în agricultura. Copiii sunt sacrificați din cauza lipsei banilor sunt opriți de la școală și trimiși la muncă pe sume de bani mizerabile. Fermierii au vile jeepuri bani iar copiii acestora sparg în cluburi într-o noapte banii pe care plătește un muncitor tot anul. Statul nu se implică absolut deloc în mediile rurale decât aruncă cu lovele sub forma de subvenții bani care nu ajută cu nimic satele.cine primește subvenții sa aibă angajați permanenți cu forme legale. Forța de muncă există dar nu sunt plătiți.

  5. Mulți de la oraș își instalează copiii fictiv în acte ca tineri fermieri sa ia subvenții mari dar acei copii nu vin niciodată la țară nu știu o buruiana sau ce este aia muncă în agricultura. Se lucrează în campanii agricole cu zilieri iar în rest marș acasă ca nu le place munca. O adevărată junglă la țară departe de ochii lumii unde nimeni nu știe cât se produce cu cine se produce sau dacă banii din subvenții ajung în agricultura. Copiii sunt sacrificați din cauza lipsei banilor sunt opriți de la școală și trimiși la muncă pe sume de bani mizerabile. Fermierii au vile jeepuri bani iar copiii acestora sparg în cluburi într-o noapte banii pe care plătește un muncitor tot anul. Statul nu se implică absolut deloc în mediile rurale decât aruncă cu lovele sub forma de subvenții bani care nu ajută cu nimic satele.cine primește subvenții sa aibă angajați permanenți cu forme legale. Forța de muncă există dar nu sunt plătiți.

  6. Nu se investește în învățământ ptr că te vor prost analfabeți săraci sclavii lor, masa de manevra la vot forță de muncă ieftina ca unii sa se facă miliardari peste noapte mai ales în mediul rural acolo găsești votanți milogi Ai PSD, asistați sociali care la un semn votează în cor PSD iar ptr o pungă de făină te omoară la ordin.