G4Media.ro

Zelenski: Ucraina și Polonia încep să pregătească de urgență un acord de…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Ucraina și Polonia încep să pregătească de urgență un acord de securitate

Președintele Ucrainei,  Volodimir Zelenski, a declarat că a convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul polonez Donald Tusk, să înceapă imediat pregătirea unui acord bilateral de securitate, transmite BBC.

„Am vorbit cu premierul Poloniei despre călătoria mea la Harkov, despre situația de acolo și despre faptul că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană pentru a proteja Harkovul și alte regiuni”, a scris Zelenski pe rețeaua de socializare X.

“Unul dintre obiectivele Rusiei acum este infrastructura noastră de gaz din vestul Ucrainei. Succesul atacurilor rusești asupra acesteia ar putea pune în pericol întreaga securitate energetică a Europei. Trebuie să găsim o modalitate de a face față împreună acestei provocări”, a continuat el.

„De asemenea, am instruit echipele noastre să înceapă imediat să lucreze la textul unui acord bilateral de securitate. Un astfel de acord între parteneri istorici ar trebui să fie cât mai ambițios posibil”, a mai precizat Zelenski.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Circula un raport de securitate prin presa lor, in care Zelensky urmeaza sa le ceara la summitul Nato din iulie, prezenta trupelor cel tz anul asta. Ucraina o sa ceara implicare directa. Din ce se aude… F putine tari vor asta, spre deloc.