G4Media.ro

FOTO&VIDEO Pokémon face echipă cu Muzeul Van Gogh din Amsterdam pentru a-i…

Sursa foto: Facebook / Van Gogh Museum

FOTO&VIDEO Pokémon face echipă cu Muzeul Van Gogh din Amsterdam pentru a-i învăța pe tineri într-un mod inedit despre opera faimosului artist olandez

Pokémon se asociază cu Muzeul Vincent van Gogh din Amsterdam în cadrul unei noi colaborări pentru a-i învăța pe tineri despre opera unuia dintre cei mai faimoși artiști olandezi, relatează CNN.

O serie de expoziții cu tematică Pokémon vor avea loc la Muzeul Van Gogh începând de joi, ca parte a celebrării celei de-a 50-a aniversări a muzeului, potrivit unui comunicat de presă publicat miercuri.

„Această colaborare va permite generației următoare să cunoască arta și povestea de viață a lui Vincent van Gogh într-un mod inedit. Muzeul Van Gogh și The Pokémon Company s-au bazat pe mulți ani de expertiză educațională pentru a crea o experiență specială pentru copii, supraveghetorii lor și, sperăm noi, pentru mulți alții la Muzeul Van Gogh”, a declarat Emilie Gordenker, directorul general al Muzeului Van Gogh, în comunicat.

Una dintre activități îi învață pe vizitatori cum să-l deseneze pe Pikachu, personajul galben care este una dintre cele mai ușor de recunoscut fețe ale brandului Pokémon, în timp ce o alta prezintă legătura dintre Van Gogh și arta și cultura japoneză, care a avut un „impact profund” asupra artei și viziunii sale asupra lumii, potrivit muzeului.

„Vorbindu-i fratelui său Theo într-o scrisoare din septembrie 1888, Vincent a spus: «Și nu am putea studia arta japoneză, mi se pare, fără să devenim mult mai fericiți și mai veseli, iar aceasta ne face să ne întoarcem la natură, în ciuda educației și a muncii noastre într-o lume a convențiilor»”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Mathieu Galante, director de licențe la The Pokémon Company International, „există o legătură puternică între inspirația din spatele Pokémon și inspirația din spatele unora dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Vincent van Gogh.”

„Prin această colaborare sperăm cu adevărat să vedem copii descoperind și scufundându-se în lumea artei prin intermediul operelor incredibile ale lui Van Gogh și Pokémon”, a adăugat Galante în comunicat.

Colaborarea se va desfășura până la 7 ianuarie, iar pentru a intra la muzeu este necesar un bilet obișnuit.

Pokémon și-a început viața ca un joc pentru consola portabilă Game boy de la Nintendo, în Japonia, în 1996.

Jucătorii traversau o lume fictivă, capturând, antrenând și luptând cu creaturile care o populau – o misiune încapsulată în celebrul slogan al jocului, „Gotta Catch ‘Em All”. Dar în doar câțiva ani, Pokémon, un portmanteau al numelui japonez „Poketto Monsuta”, a devenit un fenomen global.

Un sfert de secol mai târziu, mulți Pokémon din prima generație sunt la fel de ușor de recunoscut pentru mileniali ca și pentru copiii lor. Acest lucru se datorează în parte unei renașteri de după 2016, inspirată de jocul mobil „Pokémon Go” și de filmul „Detective Pikachu”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...