G4Media.ro

Emisarul Coreei de Nord la ONU: Phenianul „este obligat urgent să-şi accelereze…

Sursa foto: Jung Yeon-je / AFP

Emisarul Coreei de Nord la ONU: Phenianul „este obligat urgent să-şi accelereze consolidarea capacităţilor de autoapărare”

Emisarul Coreei de Nord la ONU a acuzat marţi Statele Unite şi Coreea de Sud că au adus Peninsula Coreea în pragul războiului nuclear, declarând în cadrul sesiunii la nivel înalt a Adunării Generale a Naţiunilor Unite că, în consecinţă, ţara sa nu are de ales decât să accelereze în continuare dezvoltarea capacităţilor sale de autoapărare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Anul 2023 a fost înregistrat ca un an extrem de periculos”, a declarat emisarul nord-coreean Kim Song în ultima zi a reuniunii anuale a Adunării Generale a ONU. „Peninsula Coreea se află într-o situaţie în care este un pericol iminent de izbucnire a războiului nuclear” a spus el.

„Având în vedere circumstanţele predominante, RPDC (Coreea de Nord) este obligată urgent să-şi accelereze în continuare consolidarea capacităţilor sale de autoapărare pentru a se apăra în mod inexpugnabil”, a subliniat reprezentanul nord-coreean în cadrul Adunării Generale a ONU.

„RPDC rămâne fermă şi neschimbată în hotărârea sa de a apăra ferm suveranitatea naţională, interesele de securitate şi bunăstarea poporului împotriva ameninţărilor ostile din exterior”, a adăugat emisarul nord-coreean.

Coreea de Nord a testat zeci de rachete balistice în ultimele 18 luni. Statele Unite au avertizat că Phenianul este pregătit să efectueze un al şaptelea test nuclear.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...