G4Media.ro

GRAFIC Cum se plătesc bursele elevilor în 2023-2024: Banii sunt virați școlilor…

Sursa: Edupedu

GRAFIC Cum se plătesc bursele elevilor în 2023-2024: Banii sunt virați școlilor de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, primăriile fiind eliminate din lanțul birocratic / Traseul dosarului de bursă de la depunere la plată

Plata burselor în anul școlar 2023-2024 a fost simplificată și banii vor fi virați din bugetul Ministerului Educației către școli, prin inspectoratele școlare, fără implicarea Consiliilor locale. „Circuitul financiar al burselor, începând din acest an, este similar cu cel al salariilor personalului din învățământul preuniversitar: Minister – inspectorate școlare – unități de învățământ – părinți/elevi”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru.

Ultima zi pentru depunerea dosarelor este oficial vineri 6 octombrie, însă unele școli au termene diferite 29 septembrie, 4, octombrie. Prima plată a burselor din acest an școlar se va face pe 15 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie.

Ce fac practic școlile, inspectoratele școlare județene și Ministerul Educației pentru ca banii de burse să ajungă la elevi?
  1. Până pe 6 octombrie părintele depune actele necesare la școală..
  2. Bursa este aprobată de Comisia de burse, dacă toate documentele sunt la dosar și dacă criteriile de eligibilitate sunt îndeplinite.
  3. Până la data de 20 a lunii, școala transmite lunar la ISJ/ISMB sumele estimate pentru plata burselor aferente lunii respective, precum și numărul de beneficiari pe categorii de burse.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...