G4Media.ro

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituţiilor statului în…

Sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituţiilor statului în sezonul estival: în 60 de zile au fost 50 de controale

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului, în sezonul estival recent încheiat, verificări ce au cauzat „blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii”, a informat, luni, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia, relatează Agerpres.

Sesizările agenţilor economici au fost preluate de prefectul judeţului pentru a fi transmise guvernanţilor.

„Agenţii economici din staţiunile turistice din sudul litoralului, reuniţi în şedinţa anuală a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituţiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii. Aceştia au explicat (…) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanţei a preluat toate sesizările agenţilor economici şi a dat asigurări că va transmite nemulţumirile acestora, reprezentanţilor din Guvernul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

La şedinţa OMD Mangalia, reprezentanţii administraţiei locale au prezentat stadiul lucrărilor de modernizare din fiecare staţiune, precum şi proiectele care urmează să fie finanţate din fonduri europene sau guvernamentale.

Cu aceeaşi ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla.

„Alte teme de discuţie au vizat extinderea plajelor, precum şi fluidizarea transportului către sudul litoralului (…) În acest sens, deputatul Marian Cruşoveanu a menţionat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului şi Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum judeţean care ajunge pe litoral, prin zona Albeşti, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huţucă a explicat (…) că Guvernul a ţinut cont de doleanţele Federaţiilor şi Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menţine şi anul viitor”, se mai relatează în comunicatul menţionat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Asa merita! Sa nu mai srrveasca mancare alterata!

  2. Patronii sunt supărați că trebuie să umple sacoșele atâtor trântori de la stat. De omul de rand nu-i pasă nimănui

  3. Adică, a trebuit sa mature mizeria din speluncile lor aproape in fiecare zi ?!

  4. Sa ne spuna horecarul si cîte toxiinfectii alimentare au fost…

  5. si degeaba ..

  6. 60 de zile de sezon estival? De ce mai tineti deschis? Iar in cele 60 de zile doriti sa faceti bani pentru restul de 10 luni din an ca sa va ajunga sa va schimbati masinile anual si sa mai faceti si investitii?
    Acum daca scoatem week-end-urile raman vreo 45 de zile lucratoare cu 50 de vizite? Chiar asa sa fi fost? Avem noi suficienti angajatii pe litoral sa verifice atat de des TOATE hotelurile si restaurantele?

    • sa vezi ce de mai sint…..cred ca se da spaga pentru o detasare pe litoral. lucreaza si in week-end, ce in week-end nu mananca? nu completeaza registru de contril, ca mai trec si altii peste 2 zile, amenda e la fel cu spaga. Nu inteleg de ce seplamf astia din „horeca” ca ei i-au invatat. oricum excese sunt de ambele parti. calculase europa libera sa sunt 60 de institutii de control pentru o firma. asa ca 50 de controale…. nu au venit toti.

  7. Controalele ar trebui să fie făcute la cei ce creează problemele.

  8. Doar 60 de zile? Nici nu apucă să vândă toată carnea aia congelată acum 20 de ani.