G4Media.ro

Amenzi de peste 550.000 de lei în unităţi de alimentaţie publică de…

Sursa foto: G4Media

Amenzi de peste 550.000 de lei în unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, în ultima săptămână

Un număr de 47 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral au primit amenzi de peste 550.000 de lei în ultima săptămână, din cauza abaterilor de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), relatează Agerpres.

De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

În perioada 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar ;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cred ca e cazul sa existe un moment 0 legat de litoralul nostru!
    Inchidem tot, bagam in renovare tot, educam patronii si ii facem mai putin hapori dupa bani, eventual si mai amabili, pregatim personalul…etc etc

    Daca continua ca pana acum, vom avea statiuni complet goale in doi-trei ani!

  2. De acord, dar cum educam turistul apropo mizeria ramasa pe plaje, e-coli in apa si ceea ce este mai grav este ca stau pe plaja seara si nu le pasa ca este mizerie in jur. Nici nu o vad. A devenit normal. Asa cum functioneaza azilele asa functioneaza totul.( Oare unde se duc banii acestia? )

    • Noi putem educa doar arzandu-i la buzunar… Litoral gol=faliment, smecherii cand vor avea buzunarele goale, ori pleaca, ori schimba ceva!
      Guvernantii pot educa doar cu biciul – amenzi si controale serioase.

    • daca voucherele sunt bici…….. ca oricum de acolo au sarit preturile.